Yardım Note 10 pro kamera sorunsalı yardım..

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.16 | Kararlı
Telefon Modeli
Note 10 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Selamun aleyküm

Ailemizin yeni üyesi olan Note 10 pro ile kamera sorunu yaşamaktayız. Önceki kullanılan telefon 6s plus tı ondan note 10 proya geçince heralde çağ atlarız diye düşündük kamera konusunda ama hüsrana uğradık. Özellikle kamera için tercih ettik ama şuan pişmanlık yaşamıyor değiliz..

Probleme gelecek olursak, yapılan iş gereği yüz hattı yakın çekimden resim alınmakta note 10 pro ile bir kaç deneme yaptık büyük heyecanla ama iphone 6s plus ile çektiğimiz fotolarla karşılaştırınca 6s plus ın daha iyi çektiğini gördüm. Arada dünya kadar teknoloji lens işlemci gibi farklar olmasına nazaran 6s plus'ın kamera performansı bize daha iyi geldi. Sonuçları aşağıya resim olarak ekleyecem.

Bu problem karşısında nasıl bir yol izlemem gerek lütfen tecrübesi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum. Gcam uygulamasına mı geçmeliyim? Geçersem stabil çalışan bir sürümü var mıdır? Rootsuz çalışanı var mıdır illa rootlamam mı lazım? Yada müdahale edebileceğim ayarları mevcut mudur? Bu teknoloji harikası olan kamerayı en doğru en net nasıl kullanabilirim ?

Bu iki resim iphone 6 plus ile çekilenler.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

---------------------------------------------

Bunlar xiaomi note 10 pro ile çekilenler.

-------------------------------

Xiaomi sanki doğru yere odaklayamıyor doğru yeri netleyemiyor ( kendimiz odaklasak bile) yada netlediği alan daha az oluyor odaklanan yerin etrafını hemen bulanıklaştırıyor.

NAGİSA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih Alp Ac
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
8
Pro modundan kendiniz focus'u ayarlayabilirsiniz. Hepsini oto yaparsınız sadece focus'u ayarlayabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu fotoğraflar kaç cm den çekildi acaba kendi cihazım ile karşılaştırmak için merak ediyorum (Mi 8 SE)
Selamun aleyküm

Ailemizin yeni üyesi olan Note 10 pro ile kamera sorunu yaşamaktayız. Önceki kullanılan telefon 6s plus tı ondan note 10 proya geçince heralde çağ atlarız diye düşündük kamera konusunda ama hüsrana uğradık. Özellikle kamera için tercih ettik ama şuan pişmanlık yaşamıyor değiliz..

Probleme gelecek olursak, yapılan iş gereği yüz hattı yakın çekimden resim alınmakta note 10 pro ile bir kaç deneme yaptık büyük heyecanla ama iphone 6s plus ile çektiğimiz fotolarla karşılaştırınca 6s plus ın daha iyi çektiğini gördüm. Arada dünya kadar teknoloji lens işlemci gibi farklar olmasına nazaran 6s plus'ın kamera performansı bize daha iyi geldi. Sonuçları aşağıya resim olarak ekleyecem.

Bu problem karşısında nasıl bir yol izlemem gerek lütfen tecrübesi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum. Gcam uygulamasına mı geçmeliyim? Geçersem stabil çalışan bir sürümü var mıdır? Rootsuz çalışanı var mıdır illa rootlamam mı lazım? Yada müdahale edebileceğim ayarları mevcut mudur? Bu teknoloji harikası olan kamerayı en doğru en net nasıl kullanabilirim ?

Bu iki resim iphone 6 plus ile çekilenler.

---------------------------------------------

Bunlar xiaomi note 10 pro ile çekilenler.

-------------------------------

Xiaomi sanki doğru yere odaklayamıyor doğru yeri netleyemiyor ( kendimiz odaklasak bile) yada netlediği alan daha az oluyor odaklanan yerin etrafını hemen bulanıklaştırıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20200519_194703.jpg
    IMG_20200519_194703.jpg
    280,1 KB · Görüntüleme: 17
Oyla:

Enesim880

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Redmi K30 Pro
Konular
6
Pro mod ile falan mı çektiniz ya da pro modu denediniz mi

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pro modundan kendiniz focus'u ayarlayabilirsiniz. Hepsini oto yaparsınız sadece focus'u ayarlayabilirsiniz.

Bu fotoğraflar kaç cm den çekildi acaba kendi cihazım ile karşılaştırmak için merak ediyorum (Mi 8 SE)

Tam net değilim ölçü birimlerinde ama 20-25 cm arası vardır mesafe.

Pro moddaki terimlere pek hakimde değiliz ve her seferinde pro modla uğraşmak istemiyoruz.

Pro mod ile falan mı çektiniz ya da pro modu denediniz mi

Normal modda çektik, pro modla her defasında ince ayarlarla uğraşmamak için denemedik hiç.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Tek şansınız var uygun gcam sürümü bulup yüklemek roota vs gerek yok apk olarak yüklenebilir direk.
apple'ın kamera kalitesini ve yazılım kalitesini hiç bi marka geçemiyor bu bir gerçek.
apple cihazların kameraları detayları daha iyi gösteriyor beyaz ve renk dengesi daha iyi oluyor megapixeller vsler hep pazarlama stratejisi hocam.
benim kullandığım cihazda ön kamerada oldukça iddaalı fakat saçım sarıya yatkın olduğu halde siyah gibi gösteriyor :)

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek şansınız var uygun gcam sürümü bulup yüklemek roota vs gerek yok apk olarak yüklenebilir direk.
apple'ın kamera kalitesini ve yazılım kalitesini hiç bi marka geçemiyor bu bir gerçek.
apple cihazların kameraları detayları daha iyi gösteriyor beyaz ve renk dengesi daha iyi oluyor megapixeller vsler hep pazarlama stratejisi hocam.
benim kullandığım cihazda ön kamerada oldukça iddaalı fakat saçım sarıya yatkın olduğu halde siyah gibi gösteriyor :)

Sorma usta iş gereği kamera çok önemli hal 6s plusta baya eskimişti buna geçtik kamera mp'i cezbetti ama pişman olduk gerçekten çünkü dediğim gibi kamera bizim için can damarıydı ve araştırdığım zaman hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım sıkıntı yada eksiklik olarak.
Gcam bi deneyecem root gerektirmiyorsa, oda renkleri olması gerekenden abartı gösteriyor gibi ama nasip inşaallah çözüm olur.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam gcam yüklediğinizde hemen pes etmeyin menüde hdr hdr+ gibi ayarlar var birde yüz ayarları var doğal pürüzsüz şeklinde kurcalayıp bakarsınız apple cihazların kamerasıyla yarışıcak cihazlar google pixel cihazları onlarda ülkemizde satışta yok. android sistemi google tasarladığı için google kameralarıda çok iyi oluyor. cihazdan soğumayın hemen kamera donanım olarak oldukça güçlüdür kaliteli sensör ve lenslere sahip sadece xiaomi kamera yazılımı işini beceremiyor :)

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
45
Gcam uygulamasına mı geçmeliyim?
9t kullanıcısıyım gcam kullanıyorum daha gerçekçi renklerin olduğunu düşünüyorum kendi telefonunuza uygun gcam aratın farkı deneyimleyeceksiniz.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Şu linkteki gcam sürümünü yükleyip deneyebilirsiniz.

Oyla:

0neir0

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
OneirO
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Konular
0
Android 10 ile note 10/pro kamera da yazılımsal sorum var, android 9 daki gibi tatmin etmiyor şuan beni. Forumları araştırırsanız bu sorunu note 10 ve note 10 Pro sahibi herkesin yaşadığını görürsünüz. Güncelleme beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor şuan. Bir umutla bgm gelen güncelleme ile düzelmiştir diye düşündüm ama ota üzerinden güncelleme yaptım, temiz kurulum yapmayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde

Mi Note 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt