Yardım Note 10 lite yakınlık sensörü sıkıntısı (proximty)

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.8 Kararlı
Telefon Modeli
Xiaomi Note 10 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Selamun aleyküm

Dün yeni cihaz aldım Xiaomi Note 10 lite 11.0.8 sürüm yüklü.

Cihazla görüşme yaparken fark ettim konuşma esnasında ekran kapanmıyor sonra biraz araştırınca gördüm ki bir çok kişi böyle sıkıntı yaşıyor ama hiç güncel bilgi yok.

Biraz kurcaladım forumları videoları bi kaç yöntem var *#*#6484#*#* yapıyosun ordan proximty calibre yapıyorsun ama problem orda başlıyor işte bende o proximty calibre seçeneği yok.

Cihazı biraz daha kurcaladım ve benim cihazın problemi şu dik tutunca telefonu kulağıma götürünce arama esnasında ekran kararıyor ama telefon hafif yatay oldumu ekran hemen açılıyor kapanmıyor. Aşırı canımı sıktı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardım edebilecek varsa büyük duamı alır :))

Edit: Telefonum yurtdışı cihaz kayıtsız şuan.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Bilgiler için teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz konudaki çözüm yolu maalesef benim için çözüm olmadı problem bala devam ediyor, hafif yatay konumda sensör çalışmıyor. Cihazı alalı 3 gün oldu kilit açma başvurusu yapmıştım 1 haftanın dolmasını bekleyecem. Kilidin açılmasını beklemeden rom geçişi yapamıyor muyum?

Yapamazsınız

Oyla:

mattenz

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
0
Bilgiler için teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz konudaki çözüm yolu maalesef benim için çözüm olmadı problem bala devam ediyor, hafif yatay konumda sensör çalışmıyor. Cihazı alalı 3 gün oldu kilit açma başvurusu yapmıştım 1 haftanın dolmasını bekleyecem. Kilidin açılmasını beklemeden rom geçişi yapamıyor muyum?

Stoya hocam cevap vermiş ama ek olarak şunlarıda belirteyim kilit açma işlemi süresince kesinlikle sim kart değişikliği, slot değişikliği, mi hesabınızın şifre ve kullanıcı adı değişikliği veya mi hesaptan çıkış, ayar değişikliği gibi şeyler yapmayın süre uzayacaktır. 1 hafta sonra twrp yükleyip, twrp den geçiş yaparsınız wipe yaparak yurtdışı kayıtlıysa eğer imei silinmez twrp veya mi flash ile fastboot rom yüklemelerinde ek belirteyim bunuda.

Oyla:

bebahce1907

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
M2007J3SG
Konular
1
Ben bu sorunu hiç yaşamadım çok şükür. Burada okurken sensörü bi deneyeyim dedim ve o menüye girdim 5.0 yazıyordu. Elimi koyduğunda 0.0 olmadı. Ek ayarlardan kalibre ettim. Ardından telefonu kapattım açtım yine aynı. korktum açıkçası.

Sonra temayı varsayılan yaptım tekrar o menüye girdim ve 0.0 olduğunu gördüm. Temayı eski haline getirince yine 5.0 da kaldı ama konuşurken ekran kapanıyor yani bi sıkıntı yok.

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
Stoya hocam cevap vermiş ama ek olarak şunlarıda belirteyim kilit açma işlemi süresince kesinlikle sim kart değişikliği, slot değişikliği, mi hesabınızın şifre ve kullanıcı adı değişikliği veya mi hesaptan çıkış, ayar değişikliği gibi şeyler yapmayın süre uzayacaktır. 1 hafta sonra twrp yükleyip, twrp den geçiş yaparsınız wipe yaparak yurtdışı kayıtlıysa eğer imei silinmez twrp veya mi flash ile fastboot rom yüklemelerinde ek belirteyim bunuda.

Bilgiler için teşekkürler, imei yüklenmedi hala kilit açılmadığı için pekte acelesi yok o un için imei silindimi silinmedimi sıkıntım yok. En sağlam yol hangisi peki rom yükleme için twrp mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu sorunu hiç yaşamadım çok şükür. Burada okurken sensörü bi deneyeyim dedim ve o menüye girdim 5.0 yazıyordu. Elimi koyduğunda 0.0 olmadı. Ek ayarlardan kalibre ettim. Ardından telefonu kapattım açtım yine aynı. korktum açıkçası.

Sonra temayı varsayılan yaptım tekrar o menüye girdim ve 0.0 olduğunu gördüm. Temayı eski haline getirince yine 5.0 da kaldı ama konuşurken ekran kapanıyor yani bi sıkıntı yok.

Cihazınızı masanın üstüne koyarak test yapar mısınız o zamanda 0 gösterecek mi?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Bilgiler için teşekkürler, imei yüklenmedi hala kilit açılmadığı için pekte acelesi yok o un için imei silindimi silinmedimi sıkıntım yok. En sağlam yol hangisi peki rom yükleme için twrp mi?

Fastboot yöntemi ile yükleyin

Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
58

Whatsappde bir ses kaydı dinlerken gene kapanıyor mu hocam kontrol edebilir misiniz diğer arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz sıkıntı olmadığını gösteririz

Oyla:

mattenz

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
0

Stoya hocamın kanalını takip edebilirsiniz, işinize yarıyacak kafanızdaki soru işaretlerini giderecek herşeyin anlatımları sade ve herkese hitap edecek şekilde anlatılmış çeşitli yükleme yöntemleride var hocam.

Oyla:

bebahce1907

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
M2007J3SG
Konular
1
Masanın üstünde 0 olmuyor.
WhatsApp ses kaydı dinlerken kapanmıyor.
Ama dediğim gibi konuşma esnasında sıkıntı yok.

Oyla:

dulger007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tarık
Cihazım
Xiaomi 9T
Konular
6
V12.0.2 geldi şimdi indiriyorum inşaallah kurtuluruz. Yakınlık sensörüyle alakalı bi şey yazmıyor ama inşaallah düzelir.

Oyla:
Üst Alt