Yardım Nikgapps kurulum hatası

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
CherishOS 3.6.5 Android 12L
Telefon Modeli
Redmi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Nikgapps sürümlerinin hepsini denedim(core,basic,go) hep yeterli alan yok diyor da 51GB boş nesine yetmiyor anlamadım. flamegapps basic kurdum bende mecburen acaba bu hata neden olmuş olabilir? Play hizmetlerinin pilini optimize etme imkanından Nikgapps kurmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Kullandığınız Recovery hangisi? TWRP kullanıyorsanız OrangeFox deneyin, OrangeFox kullanıyorsanız eğer TWRP recovery yükleyip deneyin. Ya da telefonunuz için uygun başka recovery varsa onlarla test edin. (İnternette araştırmamda gördüğüm çözüm önerisi genelde bu şekilde.)
Birde Gapps paketinin core, basic vb. farklı paketlerini kullansanız da tarih olarak aynılar mı? Olmadı 12.1 için yayınlanan bir önceki ya da bir sonraki gapps paketlerini indirip test edebilirsiniz.

Örneğin Nikgapps için 1 Mayıs tarihli, 21 Nisan tarihli ve 12 Nisan tarihli Gapps paketleri var bu tarihlerdeki paketleri de indirip test edebilirsiniz.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Kullandığınız Recovery hangisi? TWRP kullanıyorsanız OrangeFox deneyin, OrangeFox kullanıyorsanız eğer TWRP recovery yükleyip deneyin. Ya da telefonunuz için uygun başka recovery varsa onlarla test edin. (İnternette araştırmamda gördüğüm çözüm önerisi genelde bu şekilde.)
Birde Gapps paketinin core, basic vb. farklı paketlerini kullansanız da tarih olarak aynılar mı? Olmadı 12.1 için yayınlanan bir önceki ya da bir sonraki gapps paketlerini indirip test edebilirsiniz.

Örneğin Nikgapps için 1 Mayıs tarihli, 21 Nisan tarihli ve 12 Nisan tarihli Gapps paketleri var bu tarihlerdeki paketleri de indirip test edebilirsiniz.
Farklı bütün recoveryleri denediğimde yine olmamıştı şimdi tekrar denerim. zaten 4 reco var başka da yok. Gapps paketlerinin bütün yapımlarını(core,basic,go)denedim. Eski sürümlerini deneyeyim birde. Flame ve opengapps hata vermiyor ama nikgapps kurmak istiyorum.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101

Örneğin Nikgapps için 1 Mayıs tarihli, 21 Nisan tarihli ve 12 Nisan tarihli Gapps paketleri var bu tarihlerdeki paketleri de indirip test edebilirsiniz
tüm recoverylerden ve sürümlerinden denedim yine hata veriyor aynı hata yeterli alan yok diye

Oyla:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
tüm recoverylerden ve sürümlerinden denedim yine hata veriyor aynı hata yeterli alan yok diye
Başka bir rom fakat aynı gapps paketlerini yüklemeyi dener misiniz? (Bana gelen cevapta gapps'in zaten yüklü olabileceği yönünde.)

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Başka bir rom fakat aynı gapps paketlerini yüklemeyi dener misiniz? (Bana gelen cevapta gapps'in zaten yüklü olabileceği yönünde.)
Maalesef olmadı. Gapps rom'a tümleşik olarak yüklü değil kendim haricen kuruyorum.

Oyla:

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Maalesef olmadı. Gapps rom'a tümleşik olarak yüklü değil kendim haricen kuruyorum.
Mi flash ile güncel fastboot stock romu yükleyin.
Güncel twrp yükleyin.
Format data yapıp yeniden twrp açın.
Rom dosyasını yükleyin.
Tekrar format data yapıp yeniden twrp açın.
Nikgapps yükleyin.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Mi flash ile güncel fastboot stock romu yükleyin.
Güncel twrp yükleyin.
Format data yapıp yeniden twrp açın.
Rom dosyasını yükleyin.
Tekrar format data yapıp yeniden twrp açın.
Nikgapps yükleyin.
Zaten böyle yapıyordum stock rom yükleme kısmı hariç. Elime bilgisayar geçtiğinde bir de stock rom yükleyerek denerim

Oyla:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Rom Vanilla sürümdür fakat rom düzenlenirken Gapps kısmında bir karışıklık olduysa romun hata verebilir. Örneğin aynı hata değil ama başka bir hatayı CherishOs romu ve Bitgapps ile almıştım. Gapps yüklenmiyordu. Durumu Bitgapps geliştiricisine yazdım ve log kayıtlarını gönderdim. Problemin romda olduğu ortaya çıktı. Eğer başka bir rom denemenize rağmen problem çıkarıyorsa hata rom ya da gappste değildir.
Büyük ihtimalle yapılan işlemlerde bir problem ya da çakışma vardır.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Rom Vanilla sürümdür fakat rom düzenlenirken Gapps kısmında bir karışıklık olduysa romun hata verebilir. Örneğin aynı hata değil ama başka bir hatayı CherishOs romu ve Bitgapps ile almıştım. Gapps yüklenmiyordu. Durumu Bitgapps geliştiricisine yazdım ve log kayıtlarını gönderdim. Problemin romda olduğu ortaya çıktı. Eğer başka bir rom denemenize rağmen problem çıkarıyorsa hata rom ya da gappste değildir.
Bilmiyorum ki anlamadım D: ama diğer gappslar kuruluyor sadece nikgaps kurulmuyor. Nikgapps kurmak isteyişimin sebebi nikgapps daha sade (özellikle core olanı) play store hariç hiç google uyg. kullanmıyorum ve play hizmetlerinin pilini optimize edebiliyorsun

Oyla:

Exfat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Lenovo P2
Konular
0
Bilmiyorum ki anlamadım D: ama diğer gappslar kuruluyor sadece nikgaps kurulmuyor. Nikgapps kurmak isteyişimin sebebi nikgapps daha sade (özellikle core olanı) play store hariç hiç google uyg. kullanmıyorum ve play hizmetlerinin pilini optimize edebiliyorsun
Bu yeterli alan yok hatasını alan biri daha vardı yabancı forumda ve o da çözüm bulamadı. Acaba sisteme ayrılan alanı büyütmenin bir yolu mu gerek diye düşündüm. Her ne kadar boş yer olsa da daha fazla sistem alanı isteyebilir.

Oyla:
Üst Alt