Diğer NextDNS ile internet güvenliği (Modem - Router)

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi
Konular
157
Bilmiyordum Schwzz hocam üzüldüm, Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet olsun.

Allah razı olsun hocam, amin.. Asus rog rapture gt ax11000 pro yu taktım kurdum. Nextdns de başarılı elinize emeğinize sağlık sevgili hocam.

Ben birde evde minik kendime has bir sunucu kuracağım o iş için çok önceden aldığım cihaz idi. Hatta bunu takınca 20-30 mbps gözle görülür fark etti. Mesela 960 a 960 alıyorken 980-980 alıyorum.

Keneetic extra dsl ide mesh yapıcam mis gibi olacak. İki tane var elimde uyum sorunu olmuyor.

Murad Ali

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.!!
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Allah razı olsun hocam, amin.. Asus rog rapture gt ax11000 pro yu taktım kurdum. Nextdns de başarılı elinize emeğinize sağlık sevgili hocam.

Ben birde evde minik kendime has bir sunucu kuracağım o iş için çok önceden aldığım cihaz idi. Hatta bunu takınca 20-30 mbps gözle görülür fark etti. Mesela 960 a 960 alıyorken 980-980 alıyorum.

Keneetic extra dsl ide mesh yapıcam mis gibi olacak. İki tane var elimde uyum sorunu olmuyor.
Aboneliğiniz 1000mbps'yse alabileceğiniz en üst rakamlara ulaşmışsınız zaten Schwzz hocam, Ben de Keenetic Titan kullanıyorum 3200mbps desteklediği için değerler 2401 ile 3500mbps arası gösteriyor ama asıl değer 980mbps'nin üstüne çıkmaz.
Mesh olarak da 3200mbps destekli 2 adet Keenetic Buddy 6 cihaz bağladım bütün odalarda sabit hız 980mbps alıyorum...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Schwzz

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi
Konular
157
Aboneliğiniz 1000mbps'yse alabileceğiniz en üst rakamlara ulaşmışsınız zaten Schwzz hocam, Ben de Keenetic Titan kullanıyorum 3200mbps desteklediği için değerler 2401 ile 3500mbps arası gösteriyor ama asıl değer 980mbps'nin üstüne çıkmaz.
Mesh olarak da 3200mbps destekli 2 adet Keenetic Buddy 6 cihaz bağladım bütün odalarda sabit hız 980mbps alıyorum...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Harika, mesh kurdum odalarda aynı hızı bende almaya başladım, kör nokta kalmadı. Bugüne kadar eziyet çekmişim kendi zte modemleri ile. Comnet bazı yerlerde çalışma yapıyor diye duydum. 10000/10000 mbps metro altyapı kuruyor çoğu yere. Ama 1000 bile fazla gelirken 10000 çok ucuk rakam evde sunucu kuranlar,evden iş yapanlar için 10gbps çok çok muazzam..

Murad Ali

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.!!
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Harika, mesh kurdum odalarda aynı hızı bende almaya başladım, kör nokta kalmadı. Bugüne kadar eziyet çekmişim kendi zte modemleri ile. Comnet bazı yerlerde çalışma yapıyor diye duydum. 10000/10000 mbps metro altyapı kuruyor çoğu yere. Ama 1000 bile fazla gelirken 10000 çok ucuk rakam evde sunucu kuranlar,evden iş yapanlar için 10gbps çok çok muazzam..
Her söyleneni dikkate almayın Schwzz hocam Türkiye genelinde bütün alt yapı Türk Telekom, 10gbps bizi kesmez 😆😆

Schwzz

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi
Konular
157
Her söyleneni dikkate almayın Schwzz hocam Türkiye genelinde bütün alt yapı Türk Telekom, 10gbps bizi kesmez 😆😆

Vallaha hocam baktımda bağlanan kişilere yt dan felan hız muazzamdı ama stabil hizmet verseler yeterli 10gbps de gözüm yok. giggle~~

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Sayın Murad Ali ve sayın Schwzz hocalarım
Yazışmalarınızı okuyunca kendimi iyice Fransız kalmış gibi hissediyorum. Bendeniz Türk Telekom 100 mbit fiber İnternet kullanıcısıyım. Modem ise telekomun verdiği fiber destekli bir modem. Öyle ayar mayar yok aynen aldığım gibi kullanıyorum. Evde bazen iki bilgisayar 3 telefon aynı anda WiFi ye bağlanıyor bir kopma yada bağlantı sorunu yaşamıyorum. Hatta şu an IPTV den Bodrum Spor- Galatasaray maçını kesintisiz izliyorum yine problem olmuyor. ( İlk yarısından sıkıldığım için Milan- Juventus maçına geçtim )
Yani ben normal bir İnternet kullanıcısı olarak neyi kaçırıyorum ?

Son düzenleme:

Schwzz

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi
Konular
157
Sayın Murad Ali ve sayın Schwzz hocalarım
Yazışmalarınızı okuyunca kendimi iyice Fransız kalmış gibi hissediyorum. Bendeniz Türk Telekom 100 mbit fiber İnternet kullanıcısıyım. Modem ise telekomun verdiği fiber destekli bir modem. Öyle ayar mayar yok aynen aldığım gibi kullanıyorum. Evde bazen iki bilgisayar 3 telefon aynı anda WiFi ye bağlanıyor bir kopma yada bağlantı sorunu yaşamıyorum. Hatta şu an IPTV den Bodrum Spor- Galatasaray maçını kesintisiz izliyorum yine problem olmuyor. ( İlk yarısından sıkıldığım için Milan- Juventus maçına geçtim )
Yani ben normal bir İnternet kullanıcısı olarak neyi kaçırıyorum ?

Şöyle izzah edeyim hocam, dünya standartlarında sizin ödediğiniz paraya çok daha kaliteli ve hızlı bir hizmet alınabilirken siz aynı paraya çok daha düşük hızlarda hizmet alıyorsunuz. Bizde sizinle aynı paraya belki daha aşağısına çok daha yüksek hızlara sahip oluyoruz. Ben aylık 116 tl ödüyorum mesela. Bu iş kişiden kişiye değişir. Cloud gaming, cloud home, cloud server ben bunların hepsini kullanıyorum ve hızlı internetin burada faydasını çok görüyorum. Yada borsa işi yapanlar o internetteki ms fark onlar için çok önemli mesela. Benim borsa ile işim yok ama cloud alanlarını kullanıyorum. Örneğin 200gb bir dosyayı siz belki 5-6 saate indirebilirken (bunu örnek belirtiyorum) ben
15-20 dakikada indiriyorum. Sizce bu teknoloji var iken neden yararlanmayasınki insan ?

Üst Alt