Netspeed ve millenicom çıkmazı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Arkadaşlar ben Netspeed VDSL tarife kullanıyordum taşındığım evde fiber hat varmış benden nakil için 120 lira kurulum ücreti istediler bende millenicom ile görüştüm ve durumu anlattım. Kurulum ücreti almayalım sizden bize geçin dediler 35 mbps 100 liraya veriyolar taahhütsüz. Netspeed e devam edersem de 24 mbps 88 lira vercem bide 120 lira kurulum ücreti vercem sizce ne yapmalıyim ? Netspeed den memnundum aslında o yüzden kararsız kaldım. Ama müşteri hizmetleri gerçekten hiç ilgilenmiyor. Millenicom nasıldır acaba gecmek mantıklı mı ne diyorsunuz ?

EDİT

Arkadaşlar yorumlarda tercihimi belirttim ama gerilerde kalırsa diye konuya da ekliyorum.

Ben Millenicom tercih ettim. An itibariyle internetim kuruldu. İlk defa bu kadar hızlı bir hizmet aldım. Başvuruyu aldıktan 1 saat sonra kuruluma geldiler. Geliyoruz diye aradıklarında şaşırdım hatta kim geliyor acaba fln oldum böyle. 35 mbps fiber internet aldım Millenicom'dan. 2 ayrı siteden yapmış olduğum ilk hız testlerini aşağıda veriyorum. Testleri kablosuz internet yani wifi ile yaptım buna rağmen gerçekten gayet iyi sonuçlar verdi. Tavsiye eden arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

E

Moderatör tarafında düzenlendi:

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
08.2019 tarihinden beri Millenicom kullanıyorum. Daha bugüne kadar (millenicom kaynaklı) kesinti yaşamadım. 3-4 kere mahallede altyapı çalışması olduğu zamanlar kesildi. En fazla 3 kere de hız kesintisi yaşamışımdır o da modemi kapatıp açılınca düzeliyor. Müşteri hizmetlerine bağlanması en fazla 3-4dk sürüyor. Whatsapp destek hattı da gayet hızlı ama bu pandemi döneminde biraz yavaşladılar. Ayrıca referans sistemi var her getirdiğiniz kullanıcı için 1 ay fatura ödemiyorsunuz (aynı şekilde yeni abone de ödemiyor). Eğer ilgileniyorsanız 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz zaten taahhüt yok beğenmezseniz ayrılırsınız :) Merak ettiğiniz soru varsa cevaplayabilirim.

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
08.2019 tarihinden beri Millenicom kullanıyorum. Daha bugüne kadar (millenicom kaynaklı) kesinti yaşamadım. 3-4 kere mahallede altyapı çalışması olduğu zamanlar kesildi. En fazla 3 kere de hız kesintisi yaşamışımdır o da modemi kapatıp açılınca düzeliyor. Müşteri hizmetlerine bağlanması en fazla 3-4dk sürüyor. Whatsapp destek hattı da gayet hızlı ama bu pandemi döneminde biraz yavaşladılar. Ayrıca referans sistemi var her getirdiğiniz kullanıcı için 1 ay fatura ödemiyorsunuz (aynı şekilde yeni abone de ödemiyor). Eğer ilgileniyorsanız 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz zaten taahhüt yok beğenmezseniz ayrılırsınız :) Merak ettiğiniz soru varsa cevaplayabilirim.
Hocam teşekkürler bir de turknet ile görüştüm santral çalışması varmış bilgi vermediler o yüzden bikac gün sonra tekrar arayın dediler ordan da bı bilgi alayım sonrasında size dönüş sağlarım. 1 ay ücretsiz de çok iyi olur valla.

bekobaba142

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Beko
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
23
Hocam teşekkürler bir de turknet ile görüştüm santral çalışması varmış bilgi vermediler o yüzden bikac gün sonra tekrar arayın dediler ordan da bı bilgi alayım sonrasında size dönüş sağlarım. 1 ay ücretsiz de çok iyi olur valla.
Türknette de var 1 ay ücretsiz uygulaması. Kırsal kesimde yaşamama, 14 mbps limit verilmesine rağmen internet hızı gayet yeterli. Müşteri temsilcisine bağlanmamı gerektirecek bir durum da olmadı bu zamana kadar.

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
TTNET de 108 TLye tam sınırsız 50MBPS var. 12 ay taahhüt ve sabit fiyat.
Altyapının kendi sahibinden internet almak her zaman daha iyidir.
Kurulum vs. herşey dahil ayrıca
Detaylı bilgi :

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Ben de turknet hakkında fikrimi yazayım madem :) 5 aydır kullanıyorum sadece 2 kere internet kesildi(sanırım bakım çalışması) ikisi de gece saat 2 de kesildi 2-3dk içinde geldi. Eğer 1000dk istiyorsanız 88tl sadece internet istiyorsanız 85tl. Kendi altyapısı varsa 100mbps ye kadar altyapiniz ne destekliyorsa onu veriyor, eğer yoksa 35mbps veriyor isterseniz 10tl daha vererek altyapinizin desteklediğini veriyor.
Ben 38down/16up alıyorum kendi altyapisindayim memnunum :)Benle birlikte 2 arkadaşım aldı onlar turkelekom altyapisindalar sıkıntı yok. Şuana kadar müşteri hizmetlerine 1 2 kez ulaştım 1 gün içinde arayıp döndüler. Bunda da 1 ay ücretsiz kullanım var geçecekseniz referans kodumu atabilirim :)

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TTNET de 108 TLye tam sınırsız 50MBPS var. 12 ay taahhüt ve sabit fiyat.
Altyapının kendi sahibinden internet almak her zaman daha iyidir.
Kurulum vs. herşey dahil ayrıca
Detaylı bilgi :
Taahhüt olmaması lazım hocam teşekkürler. 12 ay durmayacağım çünkü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de turknet hakkında fikrimi yazayım madem :) 5 aydır kullanıyorum sadece 2 kere internet kesildi(sanırım bakım çalışması) ikisi de gece saat 2 de kesildi 2-3dk içinde geldi. Eğer 1000dk istiyorsanız 88tl sadece internet istiyorsanız 85tl. Kendi altyapısı varsa 100mbps ye kadar altyapiniz ne destekliyorsa onu veriyor, eğer yoksa 35mbps veriyor isterseniz 10tl daha vererek altyapinizin desteklediğini veriyor.
Ben 38down/16up alıyorum kendi altyapisindayim memnunum :)Benle birlikte 2 arkadaşım aldı onlar turkelekom altyapisindalar sıkıntı yok. Şuana kadar müşteri hizmetlerine 1 2 kez ulaştım 1 gün içinde arayıp döndüler. Bunda da 1 ay ücretsiz kullanım var geçecekseniz referans kodumu atabilirim :)
Hocam şu an turknet beni caydırdı gibi. Santral çalışmanı varmış çalışma bitsin gecicem türknete. Atın siz referans kodunuzu. Dursun kenarda. Bu referans kodunu başvururken söylüyoruz galiba demi.

Türknette de var 1 ay ücretsiz uygulaması. Kırsal kesimde yaşamama, 14 mbps limit verilmesine rağmen internet hızı gayet yeterli. Müşteri temsilcisine bağlanmamı gerektirecek bir durum da olmadı bu zamana kadar.
Teşekkür ederim hocam valla aklıma yattı türknet. Ucuz gerçekten.

Bir de arkadaşlar sormak istediğim ben kendi modemimi kullaniyordum Netspeed de. Bunda da kullanmak istiyorum ama bu modemi kullanabilir miyim acaba ? Türknet altyapısını destekler mi ? Fiber altyapı varmış binada.

Ekli dosyalar

• IMG_20200815_164538.jpg
    IMG_20200815_164538.jpg
    4,9 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Türknette yok altyapı çalışması yok santral çalışması diye 1 ay zaten internet alamazsınız.
benim için şubattan temmuz ayına kadar altyapı çalışması var demişlerdi.
Bağırıp biraz sert çıkınca internet geldi.
2 hafta yine kesilince ttnete geçtim, interneti 1 günde bağladılar, ne altyapı çalışması var ne de kopma.
tam 63mbps kullanıyorum 50lik pakette.
Türknet kullanırken 75mbps lik pakette 35mbps zor alıyordum... Sözde altyapı yetersiz diyorlardı.
Tavsiyem taahütlü ttnet, yoksa millenicoma bakın derim.(tavsiyeler var)
Geçen ay türknette Türkiyenin yarısında internet gitmişti, bazen böyle de olabiliyor. Sorumsuz, müşteri hizmetleri olmayan bir firma. :)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Türknette yok altyapı çalışması yok santral çalışması diye 1 ay zaten internet alamazsınız.
benim için şubattan temmuz ayına kadar altyapı çalışması var demişlerdi.
Bağırıp biraz sert çıkınca internet geldi.
2 hafta yine kesilince ttnete geçtim, interneti 1 günde bağladılar, ne altyapı çalışması var ne de kopma.
tam 63mbps kullanıyorum 50lik pakette.
Türknet kullanırken 75mbps lik pakette 35mbps zor alıyordum... Sözde altyapı yetersiz diyorlardı.
Tavsiyem taahütlü ttnet, yoksa millenicoma bakın derim.(tavsiyeler var)
Geçen ay türknette Türkiyenin yarısında internet gitmişti, bazen böyle de olabiliyor. Sorumsuz, müşteri hizmetleri olmayan bir firma. :)
3 arkadaş kullanıyoruz ben 5 aydır kullanıyorum diğer arkadaşlarım biri 4 ay diğeri yarım aydır kullaniyor hiçbir sıkıntı yaşamadık. İlkte internet yavaştı modemden kaynakliydi. Kanalı 13 e aldım 15den 38e yükseldi hız. Birçok etken var modemden altyapıya kadar. Evet 1 kere Türkiye geneli yavaşladı internet akşam baktığımda düzelmişti :) Her firma 4 4lük değil. Şansınıza hangisinden iyi hizmet alırsanız sizin için en iyisi odur.

Hocam şu an turknet beni caydırdı gibi. Santral çalışmanı varmış çalışma bitsin gecicem türknete. Atın siz referans kodunuzu. Dursun kenarda. Bu referans kodunu başvururken söylüyoruz galiba demi.
Evet hocam başvururken söylüyoruz. NOY42PY52GLF
Bu da burada kalsın çok uzağa gitmenize gerek yok Google Play'de yorumları okuyabilirsiniz. İsterseniz önce millenicom deneyin begenmezseniz turknete geçersiniz. Zaten ikisi de taahhütsüz.

Son düzenleme:

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
3 arkadaş kullanıyoruz ben 5 aydır kullanıyorum diğer arkadaşlarım biri 4 ay diğeri yarım aydır kullaniyor hiçbir sıkıntı yaşamadık. İlkte internet yavaştı modemden kaynakliydi. Kanalı 13 e aldım 15den 38e yükseldi hız. Birçok etken var modemden altyapıya kadar. Evet 1 kere Türkiye geneli yavaşladı internet akşam baktığımda düzelmişti :)

Evet hocam başvururken söylüyoruz. NOY42PY52GLF
Benim modemim fiber altyapı için uyumlu mu hocam bilginiz var mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt