Ben ve eşim de birer Netgsm kullanıcısıyız. Eşimin telefonu Yurtiçi yasal Poco X3. Benimki yurtdışı, dirençli, imei atılmış Mi12TPro. Haziran ayında geçiş yaptık. İlk hattı taktığım gün Apn ayarlarını yaptım ve internet geldi. Hareket halindeyken internetin gidip geldiğini görünce müşteri hizmetlerini aradım ve Volte'yi kapatın dediler. Ondan sonra bir daha sorun olmadı. 100mbit'e yakın bir hız testi sonucu aldım. Bir diğer gün de aynı şekilde test sonucu aldım. Sonra baktım internetten 500 küsur GB internet gitmiş
. Bir daha yapmadım. Banka olarak 2-3 banka vardı ben abone olurken. İşbankası kullandığım ve onunla da entegrasyonu tamamlandığı için sorun olmadı. Şimdi bir sürü bankayla tamamlamışlar. Yakında böyle bir sorun kalmaz herhalde.
Kronik olarak hem benim hem eşimin telefonunda her zaman olmasa da özellikle sabah evden çıkıp işe giderken İnternet gelmediğini söyleyebilirim. Eskiden telefonu kapatıp açıyordum ama uçak modunu açıp kapatmanın da çözüm olduğunu gördüm. Şimdi internet yoksa uçak modunu açıp kapatıyorum geliyor.
Gelelim benim hikayeme. Miui 14 kullanıyordum, Ağustos ayında HyperFOS yükleyeyim dedim ve İnternet komple gitti. Apn falan hiçbiri İnterneti getirmedi geriye. Yukarıdaki default,supl ayarı falan da çözüm olmadı. Diğer telefondaki Türk Telekom hattımı takıyorum anında İnternet geliyordu, Netgsm hattını takınca İnternet kapı-duvar. Netgsm'i diğer telefonuma takıyorum, geliyordu.
Sonra tekrar Miui 14 'e döndüm ama yine gelmedi. O sırada bir işim çıktı ve 1 saat oldu olmadı telefonu boş bıraktım. Döndüğümde internetin geldiğini gördüm ve öyle bıraktım. 2-3 hafta önce yine kaşındım ve tekrar deneyeyim dedim. Resmi romu fastboot ile tertemiz yükledim ama İnternet yine gelmedi. Bir sürü rom denedim olmadı. Miui 14'e döndüm yine gelmedi. Birkaç saat telefonu elimden bıraktım yine gelmedi. E-SIM ile ortak olan 2.sim yuvasını da kullandım, kartı görmedi. Diğer Türk Telekom hattını takınca da İnternet gelmedi. Şebeke gelmese diyeceğim ki qcn bozuldu ama görüşme ve sms'ler sorunsuzdu. Sonra telefonu aldığım hocamı aradım, durumu anlattım. 2.Yuvayı görmediğini söyleyince getir yaparız dedi. IMEI partisyonlarını yeniden yazdı ve anında geldi internet. Meğer E-SIM bölümü bozulmuş ondan gelmiyormuş İnternet. Sonuçta şimdi HyperFOS yüklü şekilde kullanıyorum telefonu. Böyle bir sorun yaşayanlar için yeniden imei yazmak çözüm olabilir.
Uçak modu olayı hem bende hem eşimde devam ediyor maalesef. Bunun resmi ya da Yurtdışı telefon olmasıyla ilgisi yok.
Umarım bazı arkadaşların kafasındaki sorulara cevap olmuştur.