Soru NetGsm yurtdışı telefon sorunu?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Bende IMEI atılmış Mi 8 Se var. Netsgsm'e geçtim. Şebeke var ama mobil veriyi ne yaptıysak aktif edemedik. Defalarca aradım müşteri hizmetlerini yapamadılar. Başka telefonda, orj. ya da imei'li hepsinde internet geliyor. Vodaofne Turkcell'de sorunsuz kullandım şimdiye kadar interneti. Şu an sorun ne olabilir bilen var mı ? Karapapak
volte şebeke üzerinden görüntülü konuşma gibi seçenekleri telefon üzerinden kapatın

Mi8-43

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cihat
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
2

Mi8-43

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cihat
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
2
Sorun çözüldü, sonunda işten anlayan bir müşteri temsilcisi denk geldi çok şükür.
Xiaomi Mi serilerinde bazen ekstra Apn ayarı gerekiyormuş. Daha önce de Mi A1'in sorununu böyle çözmüşler. APN kısmında,
APN türü ayarına "default,supl" yazınca olay çözüldü. ( tırnaksız, boşluksuz)

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Sorun çözüldü, sonunda işten anlayan bir müşteri temsilcisi denk geldi çok şükür.
Xiaomi Mi serilerinde bazen ekstra Apn ayarı gerekiyormuş. Daha önce de Mi A1'in sorununu böyle çözmüşler. APN kısmında,
APN türü ayarına "default,supl" yazınca olay çözüldü. ( tırnaksız, boşluksuz)
Paylaşmanız faydalı teşekkürler

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben ve eşim de birer Netgsm kullanıcısıyız. Eşimin telefonu Yurtiçi yasal Poco X3. Benimki yurtdışı, dirençli, imei atılmış Mi12TPro. Haziran ayında geçiş yaptık. İlk hattı taktığım gün Apn ayarlarını yaptım ve internet geldi. Hareket halindeyken internetin gidip geldiğini görünce müşteri hizmetlerini aradım ve Volte'yi kapatın dediler. Ondan sonra bir daha sorun olmadı. 100mbit'e yakın bir hız testi sonucu aldım. Bir diğer gün de aynı şekilde test sonucu aldım. Sonra baktım internetten 500 küsur GB internet gitmiş 🤣. Bir daha yapmadım. Banka olarak 2-3 banka vardı ben abone olurken. İşbankası kullandığım ve onunla da entegrasyonu tamamlandığı için sorun olmadı. Şimdi bir sürü bankayla tamamlamışlar. Yakında böyle bir sorun kalmaz herhalde.
Kronik olarak hem benim hem eşimin telefonunda her zaman olmasa da özellikle sabah evden çıkıp işe giderken İnternet gelmediğini söyleyebilirim. Eskiden telefonu kapatıp açıyordum ama uçak modunu açıp kapatmanın da çözüm olduğunu gördüm. Şimdi internet yoksa uçak modunu açıp kapatıyorum geliyor.
Gelelim benim hikayeme. Miui 14 kullanıyordum, Ağustos ayında HyperFOS yükleyeyim dedim ve İnternet komple gitti. Apn falan hiçbiri İnterneti getirmedi geriye. Yukarıdaki default,supl ayarı falan da çözüm olmadı. Diğer telefondaki Türk Telekom hattımı takıyorum anında İnternet geliyordu, Netgsm hattını takınca İnternet kapı-duvar. Netgsm'i diğer telefonuma takıyorum, geliyordu.
Sonra tekrar Miui 14 'e döndüm ama yine gelmedi. O sırada bir işim çıktı ve 1 saat oldu olmadı telefonu boş bıraktım. Döndüğümde internetin geldiğini gördüm ve öyle bıraktım. 2-3 hafta önce yine kaşındım ve tekrar deneyeyim dedim. Resmi romu fastboot ile tertemiz yükledim ama İnternet yine gelmedi. Bir sürü rom denedim olmadı. Miui 14'e döndüm yine gelmedi. Birkaç saat telefonu elimden bıraktım yine gelmedi. E-SIM ile ortak olan 2.sim yuvasını da kullandım, kartı görmedi. Diğer Türk Telekom hattını takınca da İnternet gelmedi. Şebeke gelmese diyeceğim ki qcn bozuldu ama görüşme ve sms'ler sorunsuzdu. Sonra telefonu aldığım hocamı aradım, durumu anlattım. 2.Yuvayı görmediğini söyleyince getir yaparız dedi. IMEI partisyonlarını yeniden yazdı ve anında geldi internet. Meğer E-SIM bölümü bozulmuş ondan gelmiyormuş İnternet. Sonuçta şimdi HyperFOS yüklü şekilde kullanıyorum telefonu. Böyle bir sorun yaşayanlar için yeniden imei yazmak çözüm olabilir.
Uçak modu olayı hem bende hem eşimde devam ediyor maalesef. Bunun resmi ya da Yurtdışı telefon olmasıyla ilgisi yok.
Umarım bazı arkadaşların kafasındaki sorulara cevap olmuştur.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konu ve mesajlarda bir yanlış anlaşılma var gibi...

Netgsm yurtiçi telefonlarda çalışır. Henüz kayıt edilmemiş (120+120 günü kullanan) yurtdışı telefonlarda çalışır. IMEI atılmış (yazılımsal veya direnç fark etmez) kaçak telefonlarda çalışır.

Fakat yurtdışından telefon alıp pasaport kaydı yaptıysanız çalışmıyor. Hat bu cihazlarda hiç gelmiyor.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
289
Sevgili chatin_62 hocam, madem FOS, neden hala kullanmakta sınız?
Öte yandan şu an için, pahalı olmasına rağmen, en iyi ve en sorunsuz operatör maalesef Turkcell

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Sevgili chatin_62 hocam, madem FOS, neden hala kullanmakta sınız?
Öte yandan şu an için, pahalı olmasına rağmen, en iyi ve en sorunsuz operatör maalesef Turkcell

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Turkcell bölgesel olarak bazen iyi bazen çok kötü. Yaşadığınız bölgede hangi operatör uygun ise, yani şebekesi iyiyse onu kullanmak lazım. maalesef diğer operatörler herkesi iş adamı zannediyor. 20 gb için utanmadan 450tl istiyorlar. 100tl olması gereken pakete 450 vermek de enayilik. Faturasız kullanırım yine vermem.

Üst Alt