Soru Nedir bu Reset olayı? (Mi 4)

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
Çoğu kişi 7.5 güncellemesinden sonra telefonun reset attığını söyluyor. Bu reset nasl bi reset? Telefon kapanıp mı açılıyor yani telefon kendini baştan mı başlatıyor yoksa sadece sim mi kapanip acilio? Bende sadece sim reset atıyo arada onunda benim sim karti tam duz degil yamuk biraz kenarlari ondan yapiodur diye düşünüyorum. Eğer reset dediginiz olay telin kapanıp açılmasıysa bende o yok. O zaman sürüm mü hatalı yoksa telefon mu bozuk sorusu gelir akla?

Dipnot: Telefonda herhangi bi ısınma sorunu vs fln da yok. Belkide nedeni 12gb hafizasi olmasidir benim telin :)) Bazı oyunlarda pokemon go gibi ısınma yapıyo power blank takiliyken helee birak isinmayi elimi yakcak dereceye geliyo. Bi kere oldu daha power blanktayken pokemon go acmiyorm.d
Tel özellikleri(Mui 4 Lte)
7.5 mui
2gb ram
12gb hafıza

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Reset olayı çoğu cihazda var, donanımsal olsaydı miui7 kitkat kurulu ikende yapardı.
Aynı romun kurulu olduğu mi3 var hiç reset yapmıyor. İlginc bir hata, hala düzeltememeleri dahada ilginç, hatta mi5 ve mi4s te fm radyo olmamasından bile ilginç

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

DeeD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4 + m5s+mix2
Konular
5
Bu iş Yazılımsal, 4.4.4 de iken sorun olmayan cihaz 6.0.1 de kendini yeniden başlatıyor. Isınma içinde gidin sony telefon alın elinize öyle yorum yapin z5 x gibi modellerde ısınma mevcut ve mi4 ün kasa güvencesini o cihazlar vermiyo. Powerbank ile ısınması içinde 2 amprelik akım veriyorsun cihaza ister istemez bi ısınma olacak 850 mah ile 1,5 amper arasında şarj olması gereken batarya 2 amperi akımı alınca bir isinma meydana gelecek tabii hele birde şarj canavarı pokemon go varsa işin içinde iş bitmiştir.

Oyla:

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
Eee hocam bi zahmet telefona yük bindiğinde yapıyor galiba. Sizin cihaz bomboş muş

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam ya anlamıyon yada anlamamakta israr ediyon bende reset atma sorunu yok sadece sim karti sifre soruyo gozumun onunde oldu telefon acilip kapanmadi sadece durduk yere sim gitti geldi telefon hic bi sekilde kapanip acilmadi. Yukardada reset sorunu ceken bi arkadas tamir ettirmis duzelmis. Tekrar ediyorum telefon acilip kapanmiyo sadece sim soruyo uc gunde bir fln.

Oyla:

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
Ayrıca 3gb kullanan baska bi arkadasm var onda hic bi sorun yok. Belki benimde sebekede sorun vardir belki surumle ilgisi yoktur. Ikikere yere dustu belki hasar almistir. Aldığım ikinci gun surum yukseltigim icin onceki surumlerde bole problem varmiydi bilmiyorum da. Umarım bu problemler surumle alakalidir.

Oyla:

DeeD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
Mi 4 + m5s+mix2
Konular
5
Ayrıca 3gb kullanan baska bi arkadasm var onda hic bi sorun yok. Belki benimde sebekede sorun vardir belki surumle ilgisi yoktur. Ikikere yere dustu belki hasar almistir. Aldığım ikinci gun surum yukseltigim icin onceki surumlerde bole problem varmiydi bilmiyorum da. Umarım bu problemler surumle alakalidir.
Sim kartta bazen telefona reset atabiliyor. Birde Reset atmiyor diyorsun ama cihaz Pin Ekranına geliyor diyorsun. Burda biraz tezatlık yokmu ? Sen bence Sim kartını değiştir yada başka bir sim kart ile telefonu kullanmayı dene.

Oyla:

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
Reset olayı çoğu cihazda var, donanımsal olsaydı miui7 kitkat kurulu ikende yapardı.
Aynı romun kurulu olduğu mi3 var hiç reset yapmıyor. İlginc bir hata, hala düzeltememeleri dahada ilginç, hatta mi5 ve mi4s te fm radyo olmamasından bile ilginç

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kitkatta iken bende de olmuştu reset atma olayı anakart değişimi sonrası yaşamaya başladım göndereceğim garantiye tekrardan.
anakart değişimi sonrası zaten kulaklık girişine de zarar vermişler kulaklığın mikrofonu ve ses kısma tuşları çalışmıyor tüm kulaklıklarda.

Oyla:

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
Sim kartta bazen telefona reset atabiliyor. Birde Reset atmiyor diyorsun ama cihaz Pin Ekranına geliyor diyorsun. Burda biraz tezatlık yokmu ? Sen bence Sim kartını değiştir yada başka bir sim kart ile telefonu kullanmayı dene.

Sim kartin kenarlari yamuk tam oturmadi zaten ilk taktigim gunku gibi duruyo aslnda dedigin dogru bi cikarip baska simle deniyim. Aynen dedigim gibi reset atma yok sadece durduk yere pin soruyo cok sık olmuyo iki uc gunde bir yapio bunu.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar lütfen elma ile armudu birbiri ile karıştırmayın. Reset olayı sadece rom ile ilgili olacak diye bir kural yok. Bu konuda tartışmanın bir manası yok ki. Genel olarak görülen bir durum var. Daha önce hiç Reset atmayan cihazlar, 7.5.x.x sürümüyle birlikte reset atmaya başladı. Forumda bunu yaşayan onlarca kullanıcı var. Bu da bu rom ve sonrasında verilen romların bir sorunu olduğunu göstermektedir. Ancak mesela anakart değişen arkadaşların yada sadece sim şifresi istiyor cihaz Reset atmıyor diyen arkadaşın donanımsal bir sorunu olmadığını da göstermez. Belki SIM yuvasında bir sorun vardır. Belki SIM kartta sorun vardır. Bu romdaki sorunu kabul etmeme hatta iddialaşma hakkını vermez. Eğer cihaz Reset atmıyor diyorsanız o zaman başka bir sorun vardır. Onun üzerine gitmeniz gerekiyor.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
Arkadaşlar lütfen elma ile armudu birbiri ile karıştırmayın. Reset olayı sadece rom ile ilgili olacak diye bir kural yok. Bu konuda tartışmanın bir manası yok ki. Genel olarak görülen bir durum var. Daha önce hiç Reset atmayan cihazlar, 7.5.x.x sürümüyle birlikte reset atmaya başladı. Forumda bunu yaşayan onlarca kullanıcı var. Bu da bu rom ve sonrasında verilen romların bir sorunu olduğunu göstermektedir. Ancak mesela anakart değişen arkadaşların yada sadece sim şifresi istiyor cihaz Reset atmıyor diyen arkadaşın donanımsal bir sorunu olmadığını da göstermez. Belki SIM yuvasında bir sorun vardır. Belki SIM kartta sorun vardır. Bu romdaki sorunu kabul etmeme hatta iddialaşma hakkını vermez. Eğer cihaz Reset atmıyor diyorsanız o zaman başka bir sorun vardır. Onun üzerine gitmeniz gerekiyor.

Yani diyosun ki 7.5 romunda cihaz mutlaka reset atmalı atmayanda sorun vardır. Ki bende yok sim kartım yamuk baska kart denemedende kartla ilgili mi deil mi bilemem. Ama şunu söyleyebilirim bu 7.5 surumu farkli cihazlarda farkli etkiler yapio bende hic bi olumsuz etkisi yokken bi baskasinin teline reset attirabilio. Çok ilginc gercekten bu içinden cikamayacagimiz bir sorun demekki. Bu soruna bi cozum gelsin rahatliyim dedim dibe daldikca bogulmaya başladım iyisimi şu mui 8 stabil romu bekleyelim ve sonuclari gorelim

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yani diyosun ki 7.5 romunda cihaz mutlaka reset atmalı atmayanda sorun vardır. Ki bende yok sim kartım yamuk baska kart denemedende kartla ilgili mi deil mi bilemem. Ama şunu söyleyebilirim bu 7.5 surumu farkli cihazlarda farkli etkiler yapio bende hic bi olumsuz etkisi yokken bi baskasinin teline reset attirabilio. Çok ilginc gercekten bu içinden cikamayacagimiz bir sorun demekki. Bu soruna bi cozum gelsin rahatliyim dedim dibe daldikca bogulmaya başladım iyisimi şu mui 8 stabil romu bekleyelim ve sonuclari gorelim
Hayır mutlaka Reset atmalı diye birşey yazmadım. Forumda bunu yaşayan onlarca kişi var diye yazmıştım, herkeste var diye değil. Sorun sadece romda olmayabilir, donanımsal olabilir diye de ayrıca belirttim. İlla romda sorun olacak diye bir kural yok yazmıştım. Tüm bu cümlelerden bunu çıkardıysanız yeniden okumanızı tavsiye ederim.
Bu Reset atma sorununun nedeni burada çok önem taşıyor. Buna bir ayar, arkada çalışan bir servis yada bir uygulama neden oluyor olabilir. Bunlar da çok kullanılan birşey ise genel olarak bu sorun ortaya çıkabilir. Bunları yüklememiş kişilerde de bu sorun ortaya çıkmaz.

Oyla:
Üst Alt