Sohbet Nedir Bu Project Treble?

Kadima

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
11
Aslında Google'ın geç kaldığı bir proje bu. En başta bu sistem ile android çıkmış olsaydı şimdi ortada iphone filan kalmazdı.
Aynı windows sistemlerdeki gibi tek bir imaj ile bütün cihazlara android yüklemeyi sağlıyor.

Hala anlamadığım şeyler var. Mesela: Partition kısmında aonly veya ab farkı ne? Neye göre seçeceğiz bunu? Bilen varsa yazsın lütfen.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
O zaman bir de konuyu şuradan ele alalım. Google daha iyi bir şekilde güncelleme vermek için bir yandan Android için yapısını değiştirirken bir yandan da Fuschia OS geliştirmesini yapıyor. Android'te kurulabilen uygulamalar aynı şekilde Fuschia OS'da da kurulabilecekmiş. Eğer Android işletim sistemiyle devam etme fikri varsa bu Fuschia OS neden çıkıyor olabilir?

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
O zaman bir de konuyu şuradan ele alalım. Google daha iyi bir şekilde güncelleme vermek için bir yandan Android için yapısını değiştirirken bir yandan da Fuschia OS geliştirmesini yapıyor. Android'te kurulabilen uygulamalar aynı şekilde Fuschia OS'da da kurulabilecekmiş. Eğer Android işletim sistemiyle devam etme fikri varsa bu Fuschia OS neden çıkıyor olabilir?
Daha farklı yapılarda kullanılması için çıkıyor olabilir, atıyorum Windows server, Chrome OS vb gibi farklı yapıların hepsini tek çatı altında toplamak için olabilir belki?

Redmi Note 5 PRO cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

evorelismus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
evren
Cihazım
mi 8
Konular
3
Evet okudum anladım da , senin için 6 kere entera bastım = )

Artık iphone veya windows gibi ortak sistem isteniyor ki asisten ve big data için artık gereksinim
google geride bırakıyor ,diğer firmalara karşı
oda hazır elinde mobil dünya var buna el atmak gerektiğini düşünüp artık iphone gibi tek imaj her telefona kurulsun istiyor ,
muhtemelen ileride windows gibi olacak ,

tek imaj üreticiler driver ve gerekli bilgileri google verecek ve oda sistemi güncelleyecek
artık sonuç tek imaj tek yükleme dosyası hoş geldin big data ve analizler =)

Valla ben anlamadım

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Hızlıca düşündüğünü yazınca oluyor karışıklık ,

2 mesajda paylaşılan haberdeki en önemli kısım bu ,

8.0 Oreo sadece %0.3’lük kullanıcı kitlesine ulaşabilirken, 2015 yılında yayınlanan Android Marshmallow %30, 2014 yılında yayınlanan Android Lollipop ise %27’lik bir kullanıcı kitlesine sahip

5 yıl önceki yazılım hala yüzde 30 kullanıma sahip google bırakalım , Microsoft ne çirkeflikler yaptı Windows 10 geçelim diye artık yeni pc mesela eski sistemler
kurulmuyor v.s v.s elindne geleni yapıyor, neden içinde telemetri var klavye hakaretlerini bile raporluyor ,

Buda aynı sebep geleceğin işi ve para kazandıracak 2 şey var bundan 20 yıl sonra ,

1.yapay zeka
2.eldeki data ile analiz ( big data )

bunlar ile her şeyi biçimlendirip yönlendirecekler , daha da vahimi şimdinin gençliği 40 yaşında başbakan olduğunda yada öenmli bir yere geldiğinde lisede hangi tarz film izlediği bilecek bu amcalar amaç bu =)

Yok sa insan kapasitesinin yüzlerce katı data centarları dünyanın 7 kıt'asına niye kursun ki ...
Bu mesajı 2 kişi beğenmiş. Üzüldüm. Gerçeğe kör olmuşuz.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bizim Türkiye' deki tek gerçeğimiz iş, aş ve maaş; Project Treble' da eksik kalsın diye düşünmüş olabilirler...

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24

Öncelikle android patenti olmayan dünyaya açık bir sistem zaten bu seple rahat rahat oynanıyor , örneğin sony bir apk sini alıp başka telde kullana biliyorsunuz , dışardan bakınca iyidir belki ama açıkça tehditdir şirket için ,

google çıkaracağı yeni sistemi tamamen kendi patenti ve lisansı altında çıkaracaktır, oda ticari koruma için gelecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında Google'ın geç kaldığı bir proje bu. En başta bu sistem ile android çıkmış olsaydı şimdi ortada iphone filan kalmazdı.
Aynı windows sistemlerdeki gibi tek bir imaj ile bütün cihazlara android yüklemeyi sağlıyor.

Hala anlamadığım şeyler var. Mesela: Partition kısmında aonly veya ab farkı ne? Neye göre seçeceğiz bunu? Bilen varsa yazsın lütfen.

Android bu şekilde çıkamazdı zaten amatör bir yapıydı ilk çıktığında hatırlayın windows phone ve iphone 3g vardı, samsung da tizen diye dandik bişi vardı :D google sahaya satın alarak girdi büyüttü düzeltti v.s ama açık kaynak olması hep eksi oldu ticari getirisi olmadı,

crome os denedi olmadı mesela yeni çıkaracağının da tek bir amacı olacak oda patent ile daha çok para =) şu an firmalar para vermeden android kullanıyorlar telefonlarında tablet v.s de sıfır getiri =)

google geliştirmeyi bıraktığında zamanla kaybolacak tekrar android , kendi sistemi ayakta kalacaktır.

Son düzenleme:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek