Rom Neden MIUI yerine AOSP Rom?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Koçara Hocam eline emeğine sağlık.

Üzülerek yazdıklarınıza katılıyorum. Efsanenin son demleri.
Kullanmaktan hala ilk gün ki gibi keyif alıyorum.
Ancak kurt kocasa da kurttur 🐺

Telegram grubunun linkini de zahmet olmazsa rica edebilirim hocam.
Estağfurullah, ne zahmeti? Özelden attım linki. Umarım işinize yarar ....

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Bir kaç kişi dışında kimse AOSP rom kullanmıyor sanırım, herkes, çok enteresan, Miui den memnunmuş, peki niye herkes o zaman şikayet ediyor, anlaşılır gibi değil valla

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
MIUI arayüzü mükemmel bir şey.
Game Turbo,Güvenlik uygulaması,mükemmel fotoğraf düzenleme modları ile aslında çok aşırı iyi bir sistem ancak Xiaomi güncellemelerde stabil performansı çok geç yakalıyor. İlaveten bunun iyi yanlarını görmek için bir amiral gemisi kullanmak lazım. Adam tutmuş Xiaomi'nin giriş seviyesi telefonunu alıyor tutup Apple'ın son model telefonu ile kıyaslıyor. Sonra Xiaomi kötü MIUI kötü karala babam karala.:D

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Game Turbo,Güvenlik uygulaması,mükemmel fotoğraf düzenleme modları ile aslında çok aşırı iyi bir sistem ancak Xiaomi güncellemelerde stabil performansı çok geç yakalıyor. İlaveten bunun iyi yanlarını görmek için bir amiral gemisi kullanmak lazım. Adam tutmuş Xiaomi'nin giriş seviyesi telefonunu alıyor tutup Apple'ın son model telefonu ile kıyaslıyor. Sonra Xiaomi kötü MIUI kötü karala babam karala.:D

Doğru söze ne hacet :)

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Kesinlikle katılıyorum
Game Turbo,Güvenlik uygulaması,mükemmel fotoğraf düzenleme modları ile aslında çok aşırı iyi bir sistem ancak Xiaomi güncellemelerde stabil performansı çok geç yakalıyor.
Bunada katılıyorum ama cihazınız eskidiyse, güncelleme almıyorsa, kasma ve donma yapıyorsa, ne yapmalı?
İlaveten bunun iyi yanlarını görmek için bir amiral gemisi kullanmak lazım.
Türkiyede günümüzde amiral gemisi cihaz alabilecek kaç kişi kaldı , alabilende Xiaomi mi alıyor sizce acaba?
Adam tutmuş Xiaomi'nin giriş seviyesi telefonunu alıyor tutup Apple'ın son model telefonu ile kıyaslıyor. Sonra Xiaomi kötü MIUI kötü karala babam karala.:D
Siz o adamları boşverin, ağzı olan konuşuyor, beğenmiyorsa, gidip Apple alsın

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Freesby

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
10
mi13 garabetinden sonra AOSP geçişi yaptım. RedmiNote 10 Pro mi13'te felaket kasma ve geçişte takılmalar yapıyordu diye PixelOS'a geçtim. O gün bugündür keyfim yerinde. Yağ gibi stock geçişler. Mis...

maniacsarmy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık
Cihazım
Mi9t
Konular
35
Mi 9Tkullaniyorum, Favori AOSP romum RiceDroid ve CherishOs'tur. Mi 9T kullanan varsa beni bilir cihazın romlarini aktif bir şekilde paylaşıyorum ve denemediğim romu paylaşmam. Neredeyse bütün AOSP romlari denedim Android 12 tarafında. Crdroid bu cihazda pekte iyi değil, zamanla hantallasip kasmalar başlıyor. Ama RiceDroid ve CherishOs romlari gercekten başarılıdır. Şuanda AOSP kullanmıyorum MIUI 13 Xiaomi Eu romu geldi, stabil bir rom, biraz daha kalırım.bu romda. Amaelbet bir gün AOSP dönerim. Miui'da 4 saat ekran süresi alınca mutlu oluyorum, AOSP'de 7 bin altına düşünce bune diyip romu değiştiriyorum.
reis bende mi9t kullanıyorum cherishos denedım bı sure kullandım suan crdroid acıkcası pek begenmedım sarj yonden cabuk bıtıyor hafıf kasmalar var
ama ricedroid hıc kurmadım
Ricedroid vs Cherishos hangisini onerırsın pekı reis

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
reis bende mi9t kullanıyorum cherishos denedım bı sure kullandım suan crdroid acıkcası pek begenmedım sarj yonden cabuk bıtıyor hafıf kasmalar var
ama ricedroid hıc kurmadım
Ricedroid vs Cherishos hangisini onerırsın pekı reis
İkiside aşağı yukarı aynı seviyede hocam net bir fark yok.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
kafeinsiz hocama katılıyorum MIUI son derece güzeldir aslında. Bizim burada AOSP güzellemesi yapmamız İşsiz kalıp da köyüne dönüp tavuk yetiştirenin köy hayatını güzellemesine benziyor. Yalıda oturan hangi holding patronu köy güzellemesi yapmış bugüne kadar. Kandırmayalım kendimizi.

Sorun ne kadar köfte o kadar ekmek deyişinde yatıyor bence. Xiaomi 12 serisinde falan MIUI mükemmel ama Redmi Note 6'da veya Max 2'de artık kullanılamaz, bu cihazların donanımı kaldırmıyor. Tüplü Şahinle otoyola çıkıp da hız yapmaya çalışmak gibi. Nitro da taksan olmaz o arabayla kardeşim, o hıza çıkamazsın o yolda, çıkarsan da o araba kaza yapar işte, kasma. :D

Xiaomi fakir dostu(ydu), AOSP de gariban dostu... Yani Xiaomi cihazda AOSP kullanmak fakirin garibanına yakışır. Zaten vatandaş Redmi Note serisi almış parası olmadığı için, gariplikten yeni telefonda alamıyor mecburen AOSP kullanıyor. Yoksa keyfinden mi Xiaomi'de AOSP kullansın. Parası olsa tabii ki alır 13 Pro Max veya Fold 4 bakar keyfine :D

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim... Tamam zengin değildik de en azından sadece en ucuz telefon olarak Xiaomi alabiliyorduk ülkece... Sadece fakirdik yani. Artık Xiaomi'ye AOSP yüklemek zorunda kaldık ve Xiaomi halen en fazla satılan telefon markası. Ülkece fakirin garibanı olduk ;(

Son düzenleme:

KrakoW

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi Note 11 +
Meslek
Öğrenci
Konular
147
Skorpi hocam kullandığınız romu merak ettim ve profilinize girip konularınıza baktım ve bu konuyu açtığınızı gördüm benim cihazımda redmi Note 9 pro kullanıyorum cihaza miui 13 geldi 2-3 hafta sonra ısınmaya basladı bende bu telefon için bu cr droid sürümünü buldum ancak betada sizce beta olmayan sürümümü yükleyeyim yoksa betada olanmı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt