Sayın
Skorpi hocanın söylediği kadar Aosp rom karşıtı değilim ama çok hazetmediğim de bir gerçek. Hep söylerim ya Aosp romlar bizim cihazlarda emanet gibi duruyorlar diye ; yani Mi 6 da hakikaten emanet gibi duruyorlar. Dediğiniz gibi Lineage romun içi boş, yüklemek bile zaman israfı. Bazı dostların tavsiyesi üzerine CrDroid yüklediğim doğrudur. Meraklısına bir sürü özelleştirmesi de var ama ben günlük kullanımı etkileyecek bir sürü hata ile karşılaştım diyebilirim. Home tuşunun çalışmaması,(
dolaysıyla da parmak izi yok ) gelen aramalarda arayan kimliğinin görünmemesi, hatta bazen siyah ekran vermesi ve hızlı şarj özelliğinin olmaması gibi.... Batarya performansı da öyle söylendiği gibi iyi falan değil, hatta Miui ya göre berbat denilebilir. Tabi bu söylediklerim unofficial 8.4 sürümünde gördüklerim. (
Eski sürüm olduğu için sizin dediğiniz official sürümü hiç kullanmadım ) En son 17-6-2022 tarihli 8.6 sürümüyle değişen bir şey olmadığı için de Miui ya geri döndüm. Şu an Mi Globe kullanmaktayım.
Nihayetinde anladım ki o kadar methedilen ve şahsi görüşüme göre de gerek özelleştirmeleri, gerek hız ve stabilitesi, ve gerekse miui yı aratmayan arayüzü ile Aosp romlar içinde özel bir yeri olan CrDroid rom her cihazda istenen performans ve stabiliteyi tutturamıyor. Bazı cihazlarda mükemmele yakın bir performans sergilerken bizim efsanenin bünyesi nedense bir türlü kabul etmiyor. Bende zaten bu rom, root işlerinden sıkıldığım için Xiaomi ile ilk tanıştığım günlerime döndüm ve bizm efsanenin konuşma, mesajlaşma, bazen sosyal medyada gezinme ve bazen de internette takılma dışında başka bir işlevi kalmadığına karar verdim. Demem o ki bence hiç uğraşmayın. Ya telefonu benim gibi normal seyrinde kullanın yada yeni bir cihaz almaya bakın. Zira bir zamanların Xiaomi efsanesi artık miadını doldurdu gıbi.
Uzun bir aradan sonra ne var ne yok diye foruma gireyim dedim ve adımı zikrederek yazdığnız mesajı görünce de cevap yazmak ihtiyacını hissettim. Benim düşüncelerim bunlar. Umarım bir fikir verebilmişimdir. Allah'a emanet...
Not. İsterseniz Mi6 için en güncel Aosp romların yayınlandığı Telegram gurbunun linkini özelden paylaşabilirim.