- Adım
- HASAN
- Cihazım
- mi5
- Konular
- 1
2010 yılında ilk android telefonumu aldım.xperia10 mini pro. cihaz android 1.6 ile geldi. 2.1 den sonra sürümleri desteklemedi. 2 gb yer vardı cihazda. üstelik cihazın kendisinden kurulumlu kaldırılamayan uygulamalar vardı.uygulamalar güncellemelerle boyutları büyüyünce ve bazıları artık sürümü desteklemeyince mesela işbanka artık giremiyordum, depolama sorunu ortaya çıktı tabiki.root atarak kalkmayan uygulamaları kaldırmak mümkün oldu ama halen sürüm sorunundan dolayı bazı uygulamalar yüklenmiyordu. xda sitesi ile tanışmam o günlerden.sonra cyonegen romlarla tanıştım ve o teli 6 sene kullandım romlarla ve tüm uygulamaları kullanarak. demem o ki bazen böyle ihtiyaçtan sebeplerle de rom atılabiliyor.illa zevkine göre de atarsın tabii.rom attıktan sonra telefonun açılışta verdiği his bazen hastalık boyutuna varıyor. şunuda yazayım ben ilk romu attığımda teli brick edip geri döndürdüm.romu yazan çocuk 16 yaşında çekoslavakyalı bir çocuktu.sonra sony de işe başladı diye duydum.. meraklı arkadaşlar keşke yazılım öğrenerek gerek android studio gerek java ve donanımı birleştirip olan romlardan ziyade kendileri bu yazılımları yazsalar ya da uygulamalar üretseler.bizde elin xda daki arkadaşlara gebe kalmasak. zaten android açık kaynak kodlu beş , on kaynak kodu değiştirip modlayıp rom diye piyasaya sürüyorlar, hatta paralı sürdükleride oluyor.güvenlik açıkları da her türlü adamların insafına kalmış. en ufak bi trojan,keylogger ile verilerini değerli bilgilerini kabak gibi serverlerine çekebilirler.işte bir riski de bu romların. tabiki kamera modlamaları, pil kalibrasyonları ve işlemci overclockları bazen gerçekten işe yarıyor. ama şunu şimdiye kadar kimse iddia edemedi.pile yapılan kalibrasyonun pilin ömründen ne getirip götürdüğü. kullandığın pili iyi giden romda gün içinde uzun süreli kullandığın batarya belkide 2 sene yerine ömrü 1 seneye inmiştir. ya da mi8 ve 9 da 4 çekirdekli telefonların 2 çekirdeği kapalı olarak gelmesi pil süresini nasıl uzatıyorsa , mi10 da ki 4 çekirdeğin hep açık olması pil sorunlarını forumlarda o derece artırmıştır. üstelik xiaomi nin yedek orjinal pil politikası malum. paranla bile bulamıyorsun.
son olarak telin ihtiyaçlarını görüyorsa çok boş zamanın yoksa , romla çok uğraşmak vakit kaybıdır.zaten atarken harcadığın zaman ve emeğe pek değmeyip stabil roma dönüyorsun. ve stabil romu bulunca orada kal. bu garantici arkadaşlar için
öbür arkadaşlar (ben de dahil) yeniliği sürekli olarak arayanlara Allah kurtarsın diyorum.ne xda. ne rus vk. sizleri kesmez. iyice araştırıp forumlarda güzelce yazın ki millet sizden bol bol dua alsın.
son olarak telin ihtiyaçlarını görüyorsa çok boş zamanın yoksa , romla çok uğraşmak vakit kaybıdır.zaten atarken harcadığın zaman ve emeğe pek değmeyip stabil roma dönüyorsun. ve stabil romu bulunca orada kal. bu garantici arkadaşlar için
öbür arkadaşlar (ben de dahil) yeniliği sürekli olarak arayanlara Allah kurtarsın diyorum.ne xda. ne rus vk. sizleri kesmez. iyice araştırıp forumlarda güzelce yazın ki millet sizden bol bol dua alsın.