Sohbet Neden custom rom kullanıyorsunuz ?

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Neden custom rom kullanıyorsunuz ? Miui veya aosp farketmeksizin irili ufakli buglar görüyorum her custom rom yuklememde pixel de şarj bitiyor eu da çağri engelleme çalışmıyor vs ayriyetten cok albenisi yok gibi

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Neden custom rom kullanıyorsunuz ? Miui veya aosp farketmeksizin irili ufakli buglar görüyorum her custom rom yuklememde pixel de şarj bitiyor eu da çağri engelleme çalışmıyor vs ayriyetten cok albenisi yok gibi
1)şu an hangi romdasınız ?
2)hiç rom yüklediniz mi ?

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Kişisel zevkime göre global romda hâlâ olmayan yada olmayacak özellikleri bu romlar sayesinde alabildiğim için kullaniyorum. Gülü seven dikenine katlanır.

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
benim için geçerli 5 neden dahası gelir ama yüzeysel olarak bunlar
neden 1: sizin cihazınıdaki olmayan özelik ve ayar kısımları olması
neden 2: reklamların ,saçma google uygulamalarının ve gereksiz programcıkların çıkarılması
neden 3: stock roma göre düzenlenmiş kernel ayarları ile daha fazla pil ömrü ve daha iyi performans sağlamaları
neden 4: 3. parti tema desteği
neden 5: TWRP ve magisk ile daha uyumlu çalışmalaraı

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Birincisi reklamlar;
Global ve Hindistan romuna da şans vermiş biri olarak,custom romun reklamsız temiz arayüzüne alıştıktan sonra internette açılan her sekmedeki reklamlar illet ettiriyor.
Özelleştirme;
Bu Eu için çok geçerli olmasa da (çünkü eu çok fazla özelleştirme içermiyor) MiRoom ve diğer romlardaki özelleştirmeler olmazsa olmazım,ikon sayısı gibi durum çubuğu özelleştirmeleri gibi,bildirim ve mesaj sesinin ayrı olması gibi özellikler beni cezbediyor.
Güncelleme;
Eğer custom rom kullanıyorsam o rom sürekli güncelleme alıyordur,Miui romlarında beta tercih ederim haftalık güncelleme almasını çok seviyorum,aosp romlarda da yine haftalık güncelleme alan romlar tercih ediyorum.
Temiz ve arındırılmış bir arayüz;
Her ne kadar arındırılmış olsa bile custom Miui arayüzlerinde arkada gereksiz yere çalışan bir ton uygulama var ki bu Stock romda ucu başı belli olmayacak kadar çok,gereksiz google servisleri,rom ile gelen uygulamalar.Bunları debloat yapsak da böyle şeyler için uğraşmak içimde soru işareti bırakıyor.
Elimizdeki özelleştirmelere açık oluşu;
Temaları mtz olarak aktarma veya sistem uygulamalarına doğrudan müdahele edebilme,Kernel ile oynayabilme cpu frekansını değiştirme gibi teknik özellikler.
Fazladan Miui özelliği;
Global rom Çin romuna göre tamamen boş ve eksik bana kalırsa,Miui uygulamaları özellikleri eksik az,ultra pil tasarruf modu olmaması,dosya yöneticisi farklı olması müzik uygulamasının farklı olması,ekran süresi uygulamasının farklı olması,Mi mesaj ve arama uygulaması yerine Google tercih edilmesi bunların başlıcaları.
Özgürlük;
Her anlamda özgürsünüz yaptığınız her şeyde her durumda,güveni uygulamalarda ekran görüntüsü almak gibi,terminal ile direkt müdaheleler gibi...

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Bazıları keyif için yükler bazıları akıcılık için yükler bazıları pil için performans için vs. bu kişiden kişiye değişiyor ihtiyacı neyse onu karşılayan rom kullanıyorlar. Bug olan rom kullanan yoktur eğer kullanıyorsa mecburen kullanıyordur +ları -lerinden fazladır sorun etmez kullanır.

Kendi adıma konuşursam ben gcam ve viper tarzı uygulamalar ve eu beğeniliyor diye eu stabil kurdum. 2 haftada buglar çoğaldı bir yere kadar sabrettim çünkü romda stockda çalışmayan gcam vardı tek tuşla istediğim temayı kuruyordum açılış animasyonunu değiştiriyordum yani stockda olmayan birçok şey vardı. Yani özelleştirmeye daha yatkındı. Zaman geçti - leri + larından fazla oldu dedim değiştirme vakti geldi. Mecbur stock roma dönecekken aosp denedim oyunda 10 numaraydı stabildi akıcıydı ama MIUI arayüzüne çok alıştığım için zor geldi bana yoksa 1 kere teklediğini görmedim, mecbur stocka döndüm gcam denedim tekrar belki olur diye baktım oldu viper de sorunsuzdu ve aşırı stabildi tüm kriterlerimi karşıladığı için şuan stock romdayım :) Eğer karşılamasaydı aospde olacaktım.

Edepsiz King

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
-
Cihazım
-
Konular
0
Global rom da olmayan özellikleri önceden deneme fırsatım oluyor, geliştiricinin cihaza uyguladığı özel ek özelliklerden faydalanıyorum. Gereksiz uygulamalardan arındırılmış daha saf bir MIUI deneyimi elde ediyorum ha bu gereksiz uygulamaları debloat yaparak kendinizde silersiniz o ayrı tabiki mesela globale göre çok daha uzun süre pil deneyimleri alıyorum temalar ve yazı fontları için ön kapı açmış oluyorum, yararlanıyorum. Birde hayatta heyecan arayan birisiyim. rock~~ Bütün bunlar eşittir benim için custom rom.

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Global rom da olmayan özellikleri önceden deneme fırsatım oluyor, geliştiricinin cihaza uyguladığı özel ek özelliklerden faydalanıyorum. Gereksiz uygulamalardan arındırılmış daha saf bir MIUI deneyimi elde ediyorum ha bu gereksiz uygulamaları debloat yaparak kendinizde silersiniz o ayrı tabiki mesela globale göre çok daha uzun süre pil deneyimleri alıyorum temalar ve yazı fontları için ön kapı açmış oluyorum, yararlanıyorum. Birde hayatta heyecan arayan birisiyim. rock~~ Bütün bunlar eşittir benim için custom rom.
hocam kim aramıyor ki heyecanı şu hayatta :D :D

Üst Alt