Birincisi reklamlar;
Global ve Hindistan romuna da şans vermiş biri olarak,custom romun reklamsız temiz arayüzüne alıştıktan sonra internette açılan her sekmedeki reklamlar illet ettiriyor.
Özelleştirme;
Bu Eu için çok geçerli olmasa da (çünkü eu çok fazla özelleştirme içermiyor) MiRoom ve diğer romlardaki özelleştirmeler olmazsa olmazım,ikon sayısı gibi durum çubuğu özelleştirmeleri gibi,bildirim ve mesaj sesinin ayrı olması gibi özellikler beni cezbediyor.
Güncelleme;
Eğer custom rom kullanıyorsam o rom sürekli güncelleme alıyordur,Miui romlarında beta tercih ederim haftalık güncelleme almasını çok seviyorum,aosp romlarda da yine haftalık güncelleme alan romlar tercih ediyorum.
Temiz ve arındırılmış bir arayüz;
Her ne kadar arındırılmış olsa bile custom Miui arayüzlerinde arkada gereksiz yere çalışan bir ton uygulama var ki bu Stock romda ucu başı belli olmayacak kadar çok,gereksiz google servisleri,rom ile gelen uygulamalar.Bunları debloat yapsak da böyle şeyler için uğraşmak içimde soru işareti bırakıyor.
Elimizdeki özelleştirmelere açık oluşu;
Temaları mtz olarak aktarma veya sistem uygulamalarına doğrudan müdahele edebilme,Kernel ile oynayabilme cpu frekansını değiştirme gibi teknik özellikler.
Fazladan Miui özelliği;
Global rom Çin romuna göre tamamen boş ve eksik bana kalırsa,Miui uygulamaları özellikleri eksik az,ultra pil tasarruf modu olmaması,dosya yöneticisi farklı olması müzik uygulamasının farklı olması,ekran süresi uygulamasının farklı olması,Mi mesaj ve arama uygulaması yerine Google tercih edilmesi bunların başlıcaları.
Özgürlük;
Her anlamda özgürsünüz yaptığınız her şeyde her durumda,güveni uygulamalarda ekran görüntüsü almak gibi,terminal ile direkt müdaheleler gibi...