İnceleme Neden Çin Cihazında Bootloader Açmamalıyız

dostum355

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 14 pro
Konular
4
İyi de bootloader kilidi açık olan cihazlar için çok rahat bir şekilde WhatsApp sorununu halletmek için yöntem var ? 4 tane cihazımda da bu şekilde hallediyorum.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Bunun için cihazdan soğunmaz ki 😀

Hele bu sebep için bootloader hiç kapatılmaz 😀

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
59
O kadar bootloader kilidi açtım robotlu cihaz kullandım hiç böyle soruna denk gelmedim acaba snapdragon islemciylemi alakali

Mami1985

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Selamlar dostlarım şimdi size Çin varyant Xiaomi 13 (fuxi) başımdan geçen macerayı anlatacağım.

Yaklaşık 2 ay önce aldığım bu cihaz server kaytılı ve fake romlu (Hyeros1 yüklü) bir şekilde elime ulaştı. Çin cihazı olmasını dert etmedim BL kilidini açarım zaten dedim. Yaklaşık 1 yıl önce direnç kayıtlı olarak yine aynı cihaza sahiptim onda açıp gayet güzel kullanıyordum.

Neyse fake romdan kurtulmak (yani BL kilidini açmak) için olağan bir şekilde Mi communitye gittim mi hesabım ile telefonu ilişkildenrimek için. Bi baktım The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold hatası alıyorum. Anladım ki yeni kural getirilmiş artık çin cihazları yanlızca çin hesapları ile ilişkilendirilebilir.

Daha sonra forumda çin hesabı açmak için verilen savaşı gördüm sayfalarca yazı okudum herkes bir şeyler deniyor bin bir türlü yöntem vs en sonunda yine forumda TR numarasıya çin hesabı açmaya yarayan yol gördüm.

En sonunda başarıyla hesabımı açtım fakat yine Mi topluluk uygulaması kuralı olan 30 günlük bekleme süresi yüzünden beklemem gerekiyordu. Araştırmalarım sonucunda PHP bypass n
denilen bir yol ile fabrika çıkışı Miuı olan cihazlarda Mi topluluk uygulamasından onay almayı gerektirmeden hesapla cihazı ilişkilendirmenin yolunu buldum.

Bundan sonrası kolaydı Miunlock ile 168 saatlik süremi aldım ve sonunda başardığımı düşündüm. Fakat işler hiçte beklediğim gibi gitmedi. Süre bittikten sonra hiç azalmayan bir 144 saat verdi bu sefer program.

Artık cihazı ortadan ikiye ayırma noktasına geldim. Kendime ait olan Android cihazın kilidini açamıyorum sanki İphone kullanıyoruz arkadaş. Android demek özgürlük demek olmalı. Nasıl ki PC lerde istediğimz işletim sistemini kuruyoruz Android'te de aynısı olmalı bence. Yıllar geçtikçe Android'i kısıtlıyorlar artık.

Baktım kendim yapamıyorum ücretli hizmetlere yönelmenin vakti geldi diyip güvenilir Bangladeşli bir arkadaş buldum. Ve sonunda istediğim rom olan Tayvan Miui 14 romuna geçtim ve bootloaderim de sonunda açılmıştı.

Güzel herşey gittiği için yavaş yavaş uygulamaları kuruyordum tekrar. Sıra Whatsappı kurmaya gelince baktım hata alıyorum Resmi uyglama değil diye. Meğersem Bootloader kilidini açtığım için Google Play uyumluluk sertifikası kullanılamıyor. Eskiden olmayan bu şey yüzünden, belli başlı çok kullandığım uygulamalar artık cihazımda çalışamaz demek bu.

Telefonum özgür hallederim dedim Root ve TWRP ile denemediğim modül kalmadı ama hiç biri işe yaramadı. Bir türlü yapamadım. Özgürlük güzel ama işlevsel olmayınca yapacak bir şey yok en azından Tayvan roma geçebildim Bootloaderi kiltlerim ve kullanmaya devam ederim dedim. Sonradan öğrendim ki Çin cihazlarında çin rom dışında rom varken bootloader kilidini kapatırsak telefon açılmıyor bir nevi soft brick oluyor.

Bütün bu maceramda bir sürü para ve mental sağlık kaybederek şu anda Bootloader kildi açık telefonumdan hiç zevk alamıyorum. Size tavsiyem;
ÇİN CİHAZI ALMAYIN -- ÇİN CİHAZI ALMAYIN -- ÇİN CİHAZI ALMAYIN

Mevcut çin cihazınızda fake rom varsa kullanmaya devam edin eğer rahatsız iseniz ve para da harcarım derseniz ücretli hizmetler ile BL kilidini açmadan OTA almanıza yarayan romlara geçin.

Şuanda elimde Fuxi için ENG rom ve özel Cust.img dosyası var bu cihazı bl kilidini kaparak Tayvan roma geçirebilecek baba yiğit var ise ve yardımcı olursa sevinirim.
forumda TR numarasıya çin hesabı açmaya yarayan yol gördüm. Diyorsunuz ya link atabilirmisiniz lazımda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve WhatsApp sorunu WhatsAppda hiç reportlandıysanız şüpheli hesap ise Bootloader açık olunca böyle uyarı veriyor play integrity fix uygulayın.

teknoberk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur Berk
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
8
Cihazınız için Eu Romlar ve Aosp Custom Romlar mevcut. Bunları denediniz mi ?

Üst Alt