Sohbet Ne Tavsiye Edersiniz?

Bülentb

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Redmi note 5
Konular
8
Bu aşırı doğru:) En azından benim için. Aklıma bir şey takılınca onu yapana kadar aklımdan çıkmıyor o şeyin olmayacağını bilsem de deneyip başarısız olmadan tatmin olmuyorum:D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyiymiş hocam inşallah deneyimlerim yakın zamanda:)
Bende kendimden bildiğim için yazdım,
asocial hocam gene iyi dayanmış :)

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Cihazda tam olarak ne istediğinize göre değişir bu,kimisi kurcalamayı seviyor,kimisi özellik,kimisi güncelleme,kimisi de orjinallik ben custom rom kullanıyorum çünkü sürekli güncelleme ve yenilik almayı seviyorum Xiaomi'nin Miui 12 ile duyurduğu özellikleri biz aylar önceden aldık,özelleştirme detay bunların hepsi kişisel tercihler.Sırf bir heves ile geçilecek bir şey değil custom rom.Seviyorsanız merak ediyorsanız geçin.Yoksa orjinal stock romda kalın

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Bence hic birini yapma beta rom bile kullanmıyorum ben illaki kullanımda sinir edici bi bug oliyor gerek yok

nosteamv1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şevket
Cihazım
Xperia XA
Meslek
Tekniker
Konular
21
Ben bu işlere LG G4 Stylus ile başladım ve o zamanlara göre iyi bir cihazdı güzeldi ama bu kavramlara telefonla aşina olunca tek hatam bootloader kilidinin açılmamasıydı.(LG'nin sadece Avrupa cihazlarına tanımlaması diğer cihazlar yok) Bu kötü bir başlangıç oldu ama bıkmadım yorulmadan gerekli bilgileri edinip şuanki seviyede olmam ilk cihazıma bağlı ve mutluyum. Daha sonraları g2 custom romlarını kendi cihazıma uyarlamaya başladım tabi twrp yok zip yapıp flaşlama da yok uzun lafın kısası şuanki telefonum Xperia XA ve dilediğim gibi özelleştirmeyi ekliyorum hatta küçük bir video bile atabilirim istek olursa ne ekledim ne çıkardım gibisinden. Son cümleleri söylerken ; bu bir hastalık stock/custom rom yükleme ve özelleştirme tedavisi de yok gibi. Saygılarımla.

schlaincher

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdal
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
5
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Dostlar,

Android sisteminde 2-3 yıldır bulunuyorum. Cihazlarımı hep Xiaomi' nin resmi güncellemeleriyle tanıştırdım. Android dünyasının bana göre "deep web" i olan; "rom atma, root yapma, bootloader kilidi açma" vb. gibi işlemleri hiç yapmadım. En fazla yaptığım, temiz kurulumlar için "hard reset" oldu. Kendimi çok vermediğim için forum içerisindeki konuların 5' te 3' ü ile alakam olmuyor ne yazık ki.

Apple aleminde "jailbreak" işiyle birçok kez uğraştım, hoşuma gitti. Özgürleştiğimi hissettim. Birçok olanak vardı çünkü. Fakat cihaz sonradan sonraya yorgun düşüp kasma girişimlerine giriyordu hep. Kurcalardım ve "tweak" yağmuruna tutardım çünkü.

Sanıyorum ki, Android sistemini "zaten özgür" diye düşünerek bu işlere hiç kalkışmadım.
Foruma yoğun bir şekilde takılmaya başladığımdan beridir kendimi bu konularda eksik ve sorumlu hissediyor gibiyim. Forum içi elbette araştırma yapacağım, hazıra konmayı sevmem fakat ilk ağızlardan tavsiyeler duymak bana iyi gelecek diye düşünüyorum.

Bu gibi işlemleri yapmalı mıyım, yaparsam ne gibi yararları olur, stok sürümde kalmak daha mı güvenlidir, yapacağım işlemlerde güvenlik risklerim nelerdir... gibi gibi bilindik sorularıma ve şüphelerime beni tatmin edebilecek o kıymetli cevaplarınızı bekliyorum.

Bir süre sessiz kalıp yanıtlarınızı okumak istiyorum. Sonrasında karar vereceğim.

Vakit ayırıp beni aydınlatacak herkese şimdiden çok teşekkür eder, forumda hoş vakitler dilerim.

Ben bir bilgisayar mühendisiyim hatta hayatımı Android işletim sistemi için geliştirdiğim kurumsal uygulamalar ile idame ettiriyorum. Bugüne kadar hiç iOS cihaz kullanmadım o nedenle cep telefonunda özgür olamama kavramına bir hayli yabacıyım :)

Rom olayına gelirsek, burada aslında ihtiyaçlar ön plana çıkıyor. Mesela benim cihazımda global rom yüklüydü. Ben bu rom üzerinde gelen Google arama ve mesaj uygulamalarından nefret ediyordum, bana bir hayli eski geliyordu ve birçok özellikten mahrumdu. Bu nedenle bootloader kilidini açarak Endonezya romu yükledim, Google uygulamalarının yerine MIUI uygulamaları geldi ve gereksinimlerim karşılanmış oldu.

Burada problem oluşturacak asıl konu, rom, root olaylarının kronik hale gelmesi. Çıkan her yeni romu deneme isteğinin bir sonu ve sonucu yok. Bazı arkadaşlarda bu durum maalesef hastalık haline geliyor. Ancak bu telefonlar sadece birer iletişim aracı. Stabil çalışıyorsa neden değiştirme ihtiyacı hissedilsin? Ama yinede Note 10 Pro kullanıyorsanız Endonezya romunu tavsiye ediyorum :D

Üst Alt