Sohbet Ne Tavsiye Edersiniz?

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Dostlar,

Android sisteminde 2-3 yıldır bulunuyorum. Cihazlarımı hep Xiaomi' nin resmi güncellemeleriyle tanıştırdım. Android dünyasının bana göre "deep web" i olan; "rom atma, root yapma, bootloader kilidi açma" vb. gibi işlemleri hiç yapmadım. En fazla yaptığım, temiz kurulumlar için "hard reset" oldu. Kendimi çok vermediğim için forum içerisindeki konuların 5' te 3' ü ile alakam olmuyor ne yazık ki.

Apple aleminde "jailbreak" işiyle birçok kez uğraştım, hoşuma gitti. Özgürleştiğimi hissettim. Birçok olanak vardı çünkü. Fakat cihaz sonradan sonraya yorgun düşüp kasma girişimlerine giriyordu hep. Kurcalardım ve "tweak" yağmuruna tutardım çünkü.

Sanıyorum ki, Android sistemini "zaten özgür" diye düşünerek bu işlere hiç kalkışmadım.
Foruma yoğun bir şekilde takılmaya başladığımdan beridir kendimi bu konularda eksik ve sorumlu hissediyor gibiyim. Forum içi elbette araştırma yapacağım, hazıra konmayı sevmem fakat ilk ağızlardan tavsiyeler duymak bana iyi gelecek diye düşünüyorum.

Bu gibi işlemleri yapmalı mıyım, yaparsam ne gibi yararları olur, stok sürümde kalmak daha mı güvenlidir, yapacağım işlemlerde güvenlik risklerim nelerdir... gibi gibi bilindik sorularıma ve şüphelerime beni tatmin edebilecek o kıymetli cevaplarınızı bekliyorum.

Bir süre sessiz kalıp yanıtlarınızı okumak istiyorum. Sonrasında karar vereceğim.

Vakit ayırıp beni aydınlatacak herkese şimdiden çok teşekkür eder, forumda hoş vakitler dilerim.

Alper99

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper metin
Cihazım
Mi Note 10
Konular
5
Aslında hem size cevap olsun konu yeşillensin bu vesileyle bende görüşlerimi iletmiş olayım.Bende sizin gibi 5-6 yıldır iPhone ve jailbreak içeriğiyle uğraşıyorum.Bu foruma üye olmamın sebebi eşime mi note 10 almam.Bende benzer soruları kendime sordum tamda sizin düşüncelerinizle aynı noktaya geldim.2 haftadır bireysel olarak araştırma yapıyorum.İphone kullanmış birine söylenebilecek tek şey jailbreakli iphone özgürlüğü eşitti android stok sürüm kullanmak.Fazlasını istemek tamanen sizin beklentizle alakalı.Eşime aldığım cihaz eea resmi Avrupa sürümü ile geldi global sürüme geçmeye bile karar veremedim ve net olarak bu sürümde kalmaya karar verdik ki hala android 10 gelmedi:)

İşin ehli kullanıcılar custom romların artılarını muhakkak yazacaktırlar ancak ben şahsım adına global romları kullanıp güncellemeleri ota üzerinden yaparak ilerlemek.Rom işine girince sürekli cihaz sıfırlanması,yedek alıp yedekten kurmak vesaire olaylarından artık sıkıldım jailbreak süresince.Bu arada güncel olarak iPhone x,Huawei mate 20 pro ve eşim aracılığı ile Xiaomi mi note 10 kullanıyorum.Android tarafında Huawei cihazımdaki Google uygulamaları ve arayüzü beğenen biri olarak Xiaomi stok sürümlerini de Huawei arayüzüne yakın buluyorum ve benim için yeterli.

Romlar arasındaki benim araştırmalarım sonucu ileteceklerim ise stok sürümlere göre daha akıcı olan romlar mevcut.Bunun dışında ek arayüz ve özelliklerde eklenebiliyor.Custom romlarda kullanıcı taleplerine göre üreticiler sürekli güncelleme yapıyor ve bu avantaj olarak görülebilir.

Özetle kendinize ben bu telefondan ne istiyorum? Sorusunu sorun ve mevcut sürüm yetersiz geliyorsa custom Roma yönelin eğer yeterli ise bence macera aramayın..

Son düzenleme:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Custom romların pek bir artısı yok stock roma kıyasla, bir tık daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor ancak bu özelleştirmeleri yapmak gizlilik ve güvenlik unsurlarından vazgeçmenizi sağlıyor. Neticede cihazınıza cihaz üreticisi tarafından onaylanmayan bir yazılım yüklüyorsunuz ve ilk başta BL kilidini açmaya çalıştığınızda üretici sizi gizlilik ve güvenlik hususunda uyarıyor. Bu kriterler benim için önemli diyorsanız resmi romda kalmanız daha iyi bşr seçenek, ayrıca banka uygulamaları rootu tespit edip işlemleri kısıtlayabiliyorlar haklı olarak, yani işin içine para da giriyorsa biraz daha dikkatlı olmanızda fayda var. Şu ana kadar cihazına root attığı için başına kötü bir olay gelen birisine dair herhangi bir habere denk gelmedim, ancak bu hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Riskleri göze alırsanız biraz daha özgürleşebiliyorsunuz. :)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48

Dostlar,

Android sisteminde 2-3 yıldır bulunuyorum. Cihazlarımı hep Xiaomi' nin resmi güncellemeleriyle tanıştırdım. Android dünyasının bana göre "deep web" i olan; "rom atma, root yapma, bootloader kilidi açma" vb. gibi işlemleri hiç yapmadım. En fazla yaptığım, temiz kurulumlar için "hard reset" oldu. Kendimi çok vermediğim için forum içerisindeki konuların 5' te 3' ü ile alakam olmuyor ne yazık ki.

Apple aleminde "jailbreak" işiyle birçok kez uğraştım, hoşuma gitti. Özgürleştiğimi hissettim. Birçok olanak vardı çünkü. Fakat cihaz sonradan sonraya yorgun düşüp kasma girişimlerine giriyordu hep. Kurcalardım ve "tweak" yağmuruna tutardım çünkü.

Sanıyorum ki, Android sistemini "zaten özgür" diye düşünerek bu işlere hiç kalkışmadım.
Foruma yoğun bir şekilde takılmaya başladığımdan beridir kendimi bu konularda eksik ve sorumlu hissediyor gibiyim. Forum içi elbette araştırma yapacağım, hazıra konmayı sevmem fakat ilk ağızlardan tavsiyeler duymak bana iyi gelecek diye düşünüyorum.

Bu gibi işlemleri yapmalı mıyım, yaparsam ne gibi yararları olur, stok sürümde kalmak daha mı güvenlidir, yapacağım işlemlerde güvenlik risklerim nelerdir... gibi gibi bilindik sorularıma ve şüphelerime beni tatmin edebilecek o kıymetli cevaplarınızı bekliyorum.

Bir süre sessiz kalıp yanıtlarınızı okumak istiyorum. Sonrasında karar vereceğim.

Vakit ayırıp beni aydınlatacak herkese şimdiden çok teşekkür eder, forumda hoş vakitler dilerim.
Hocam bu rom işlerinden anladığım bir şey varsa o da bir şeyin daha iyi olmasi için başka bir şeyi feda etmendir. Telefondan beklentiler zaten Pil ve Performanstır pilden kısıp performansı artirabiliriz ya da peformansi kısıp pili artirabiliriz. Bu tamamen kendimize bağlı neye ihtiyacınız varsa ona göre rom seçilir. Şahsi düşüncem eğer telefonun stock romu yeterli geliyorsa stock romda kalmak. Ben bu rom root işlerine Galaxy Wonder ile katılmıştım. World of tanks oyununu 15fps ile oynuyordum o parmak kadar telefonda:D Xiaomiye ilk geldiğimde sınıfa yeni katılan öğrenci gibiydim ama forumda baya bir takıldıktan sonra öğrendim Samsung ile neredeyse her şeyi benziyor. Yani bu rom işinde önemli olan "ben ne istiyorum?" demek. Önce bu soruyu sorup ona göre yol seçiyoruz. Eğer elimizdekiler yeterliyse stockda durmak en iyisi yedek alma yükleme derdi yok:)

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125

Dostlar,

Xiaomi stok romlarda artık birçoğunda Google Telefon ve mesajlar mevcut bu durum beni üzdü gerçekten Xiaomi orijinalliğini kaybediyor stock yerine kurulması gereken iki rom var Eu Beta yada MiRoom dur gerisi sadece bir hevestir Aosp olsun port veya Gsi romlar ben her gün rom degiştiriyorum her günde geri dönüyorum İki Rom Xiaomi Cihazlara fazlasıyla Yetiyor zaten Eu beta veya MiRoom kullanım memnun kalirsiniz boşuna maceraya gerek yok bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu rom işlerinden anladığım bir şey varsa o da bir şeyin daha iyi olmasi için başka bir şeyi feda etmendir. Telefondan beklentiler zaten Pil ve Performanstır pilden kısıp performansı artirabiliriz ya da peformansi kısıp pili artirabiliriz. Bu tamamen kendimize bağlı neye ihtiyacınız varsa ona göre rom seçilir. Şahsi düşüncem eğer telefonun stock romu yeterli geliyorsa stock romda kalmak. Ben bu rom root işlerine Galaxy Wonder ile katılmıştım. World of tanks oyununu 15fps ile oynuyordum o parmak kadar telefonda:D Xiaomiye ilk geldiğimde sınıfa yeni katılan öğrenci gibiydim ama forumda baya bir takıldıktan sonra öğrendim Samsung ile neredeyse her şeyi benziyor. Yani bu rom işinde önemli olan "ben ne istiyorum?" demek. Önce bu soruyu sorup ona göre yol seçiyoruz. Eğer elimizdekiler yeterliyse stockda durmak en iyisi yedek alma yükleme derdi yok:)
World of tanks blitz grafikler kötü hocam ben GeforceNOW kullanıyorum en yüksek grafikte Telefonla oynuyorum

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Xiaomi stok romlarda artık birçoğunda Google Telefon ve mesajlar mevcut bu durum beni üzdü gerçekten Xiaomi orijinalliğini kaybediyor stock yerine kurulması gereken iki rom var Eu Beta yada MiRoom dur gerisi sadece bir hevestir Aosp olsun port veya Gsi romlar ben her gün rom degiştiriyorum her günde geri dönüyorum İki Rom Xiaomi Cihazlara fazlasıyla Yetiyor zaten Eu beta veya MiRoom kullanım memnun kalirsiniz boşuna maceraya gerek yok bence

World of tanks blitz grafikler kötü hocam ben GeforceNOW kullanıyorum en yüksek grafikte Telefonla oynuyorum
World of tanks blitzi suanki telefonda HD kaplamalar ve grafikler fullde 50-60 FPS oynayabiliyordum. Geforce nowun ne gibi bir artısı oluyor hocam?

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
asocial hocam gerek yorumlarınız gerek katilimlariniz gereği pek sevdiğim bir hocamsiniz o yüzden ben de sizin gibi yeni biri olarak cevap vermek isterim.

Hatta ben epey yeniyim denebilir. 18 gün öncesine kadar(foruma girmeden öncesi) bırak bootloader rom yüklemeyi, root bile atmayı bilmiyordum. Hani, tamam kavramlara aşina idim ama aklımın ucundan geçmez idi telefonuma yepyeni şeyler katmak.

Bu yüzden ben cevabımı maceraperest ruhum ile custom romlardan Yana kullanıyorum. Bunun tek sebebi ise cihazımda neler yapabilecegimi daha iyi anlamak icin. Ama globalde veya herhangi bir stok romda kalmayı tercih eder miyim? Hayır. Ben Eu Beta seviyorum :))

Bilginizden tam emin olmadan yapacağınız bir işlem cihazınızın kaybına bile yol açabilir. Bu yüzden forum gerçekten bulunmaz bir velinimet..

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
World of tanks blitzi suanki telefonda HD kaplamalar ve grafikler fullde 50-60 FPS oynayabiliyordum. Geforce nowun ne gibi bir artısı oluyor hocam?
Hocam ben Pcdeki versiyonunu oynuyorum En İyi grafiklerde hemde İnternetiniz iyiyse Yayın izler gibi telefondan Oynuyorsunuz Orjinal Wotu bende mesela klavye mouse var usb otg kablosuyla telefona baglayip oynuyorum

Bülentb

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Redmi note 5
Konular
8
Hocam bu fikir aklınıza bir sefer düşmüş, artık o sizi bırakmaz, içten içe yer bitirir sizi :)
Aklınızda duracağına, kurun bir beta rom bakın keyfimize
ölümlü dünya bir daha mı geleceksiniz, :)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam bu fikir aklınıza bir sefer düşmüş, artık o sizi bırakmaz, içten içe yer bitirir sizi :)
Aklınızda duracağına, kurun bir beta rom bakın keyfimize
ölümlü dünya bir daha mı geleceksiniz, :)
Bu aşırı doğru:) En azından benim için. Aklıma bir şey takılınca onu yapana kadar aklımdan çıkmıyor o şeyin olmayacağını bilsem de deneyip başarısız olmadan tatmin olmuyorum:D

Hocam ben Pcdeki versiyonunu oynuyorum En İyi grafiklerde hemde İnternetiniz iyiyse Yayın izler gibi telefondan Oynuyorsunuz Orjinal Wotu bende mesela klavye mouse var usb otg kablosuyla telefona baglayip oynuyorum
İyiymiş hocam inşallah deneyimlerim yakın zamanda:)

Üst Alt