Yardım Nasıl bir FPS artışı olur?

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yok
Telefon Modeli
Yok
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar. AliExpress üzerinden 2 tane 2 GB DDR2 800 mHz RAM sipariş ettim yolda geliyor. Şuan bilgisayarda 3 GB RAM var ve CS:GO'da en düşük ayarlarda 20-30 FPS arası alıyorum. Gelecek olan 2+2 4 GB RAM'i bilgisayara taktıktan sonra yani toplamda bilgisayar 7 GB RAM'e sahip olduktan sonra nasıl bir FPS artışı gözlemlenebilir? Şimdiden teşekkürler.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Hocam şuan zaten 667 mHzde çalıştığını biliyorum. Ama 667 mHz 3 GB RAM ile 7 GB RAM arasında yine her türlü 7-8 FPS farkı olur. Hem de ram quad channela çıkıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar tahmini? 20 FPS'ten kaça çıkar mesela hocam?
Hocam net bir şey diyemeyiz, keşke RAM yerine işlemci sipariş etseydiniz. Minimum 30 üstü olacaktır ama fazla beklentide olmamak gerek. Durumunuz varsa işlemci yükseltin. Çok fazla fark edecektir. Düşük bütçede Xenon işlemci ile overclock da yapabilirsiniz. O da güzel bir randıman veriyor.

Oyla:

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Hocam net bir şey diyemeyiz, keşke RAM yerine işlemci sipariş etseydiniz. Minimum 30 üstü olacaktır ama fazla beklentide olmamak gerek. Durumunuz varsa işlemci yükseltin. Çok fazla fark edecektir. Düşük bütçede Xenon işlemci ile overclock da yapabilirsiniz. O da güzel bir randıman veriyor.
Hocam aliexpressten i3 alıyorum sizin tavsiyenizle. İkinci el ama iş göreceğini düşünüyorum tüm yorumları güzel. Ama anakartım pegatron benicia destekler mi?
İşlemci linki :

Hocam aliexpressten i3 alıyorum sizin tavsiyenizle. İkinci el ama iş göreceğini düşünüyorum tüm yorumları güzel. Ama anakartım pegatron benicia destekler mi?
İşlemci linki :
Araştırdım i3 desteklemiyor sanırım bunu buldum maksimum olarak bunu destekliyor iyi midir hocam :

İşlemci linki :

Araştırdım i3 desteklemiyor sanırım bunu buldum maksimum olarak bunu destekliyor iyi midir hocam :
Yok hocam bu da desteklemiyormuş boşverelim bence işlemciyi diğerleri pahalı çünkü :D Mevcut işlemcim bence güzel hocam özellikle 8 çekirdek olması yeterli değil mi 2.40 gHz dışında?

Son düzenleme:
Oyla:

07ahmetozkan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
IpXs
Konular
6
sana kisa ve oz ,bu pc yi elinden cikar yeni bir pc topla oyun cok oynuyorsan seni yari yolda bırakır
8800 gt eski bir gpu pek performans bekleme
,ha devam etmek istiyorum diyorsan o.c git , windowsun lite surumlerinden birini yukle
google da pc hizlandirma adina altinda bir suru video olmasına rağmen bazilari bilincsizce bilgi vermekte ve bu da performansinizi hepten düşürmekte , ekran kartininin panelinden en iyi performansa almalisin , guc yonetiminden yuksek dusuk kullanımı %100 e almalisin ornegin

sana kisa ve oz ,bu pc yi elinden cikar yeni bir pc topla oyun cok oynuyorsan seni yari yolda bırakır
,ha devam etmek istiyorum diyorsan o.c git , windowsun lite surumlerinden birini yukle
google da pc hizlandirma adina altinda bir suru video olmasına rağmen bazilari bilincsizce bilgi vermekte ve bu da performansinizi hepten düşürmekte , ekran kartininin panelinden en iyi performansa almalisin , guc yonetiminden yuksek dusuk kullanımı %100 e almalisin ornegin bunlari gibi bilgilere ulas dene

google da pc hizlandirma adina altinda bir suru video olmasına rağmen bazilari bilincsizce bilgi vermekte ve bu da performansinizi hepten düşürmekte , ekran kartininin panelinden en iyi performansa almalisin , guc yonetiminden yuksek dusuk kullanımı %100 e almalisin ornegin bunlari gibi bilgilere ulas dene

Oyla:

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Ram artışı bilgisayarını bir nebze rahatlatır ama fps artışı çok yapmaz. Dual channel desteği varsa sisteminin o zaman aynı ramler takarsan örneğin 4+4 o zaman çok farkettirir. Kendimden biliyorum 8 lik sistemi 8+8 dual channel yaparak ortalama 10-20 fps arası artış yaşadım neredeyse her oyunda. İşlemciyi bir tık rahatlatıyor.

Oyla:

mirdem

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Yazılımcı
Konular
4
FPS'e gram etkisi olmaz boşuna umutlanma. Şuan ki aldığın FPS'yi sabit alırsın yüksek ihtimal ile ama daha fazlasını bekleme. Hele 50-60 fps hayal.

Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Hocam o işlemciyi almayın. Aslında doğruyu söylemek gerekirse oyuna Source 2 grafik motoru gelince FPS'inizin daha alt seviyelere inecekmiş gibi olduğu gözüküyor. Ne kadar overclock yapsak da illa ki başka bir yerden eksik verecek. Bence bir miktar para biriktirip güzel bir sistem dizmeniz çok daha güzel olur. 2. el bir sistem ayarlarız en kötü bütçeniz doğrultusunda.

Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Salak değilim hocam FPS sordum ama o kadar da cahil değiliz. Pegatron Benicia olarak aratırsanız 4 adet ram slotu olduğunu görürsünüz hocam. Birşey değişmez diyorsunuz fakat 3 GB RAM oyun için az bir bellektir ve illaki droplar yaşatır ve kastırır. 7 GB RAM averajı arttırır ve az da olsa FPS arttırır. Ekran kartım değişilecek kadar kötü değil Nvidia 8800 GT 1 GB. Tek eksiğimin RAM olduğunu düşünüyorum.
Bunun salaklık ile bir ilgisi yok tecrübe ve bilgi ile bir ilgisi var zaten biraz iyi bilginiz olsa o sistemle daha doğrusu o ram ve ekran kartı ile bahsettiğiniz oyunları hatrı sayılır grafiklerle 30fps üstü alamayacağınız biliyor olmanız gerekiyordu, nitekim ben ve bilen arkadaşlarda aynı şeyi söylemiş. Kullandığınız ekran kartı 512MB, Ram isterse 12GB olsun frekansları düşük, 200 beygir arabanız var ama 80 tork.

Oyla:
Üst Alt