Yardım Nasıl bir FPS artışı olur?

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yok
Telefon Modeli
Yok
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar. AliExpress üzerinden 2 tane 2 GB DDR2 800 mHz RAM sipariş ettim yolda geliyor. Şuan bilgisayarda 3 GB RAM var ve CS:GO'da en düşük ayarlarda 20-30 FPS arası alıyorum. Gelecek olan 2+2 4 GB RAM'i bilgisayara taktıktan sonra yani toplamda bilgisayar 7 GB RAM'e sahip olduktan sonra nasıl bir FPS artışı gözlemlenebilir? Şimdiden teşekkürler.

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Csgo oynamadım hiç tahmin edemem ama sizde şu anda 3 GB RAM var sayalım 30 fps aldığınızı var sayalım 7Gb Ram ile max50-60 gibi me geliyor.
Sağolun be hocamm o yeter de artar kralsın vallahi

Oyla:

07ahmetozkan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
IpXs
Konular
6
ram yükselltiğine göre işlemcin apu olması gerek mantıken , eger oyleyse 667 mhz takcagından tum ramler 667 mhz da calıscak az da olsa fps oynar 5-10 fps arası , daha da fps attırmak istiyorsan sistemsel bi kaç değişiklik yapabilirsin ornegin quick cpu ile ornegin windows bilesenlerini devre dısı bırakarak arkaplandaki uygulamalı kapatarak cs go ya oncelik vererekhi~~
yoksa ekran kartına yonelirdin:@

Oyla:

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Fps artışı olmaz. Kendimden örnek verim 2 gb ram varken lol de 45 fps alıyordum fakat sürekli fps drop yiyordum 10 a kadar düşüp çıkıyordu 6 gb ya çıkardığımda fps aynı kaldı fakat drop ve donma sorunları düzeldi.

Oyla:

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
ram yükselltiğine göre işlemcin apu olması gerek mantıken , eger oyleyse 667 mhz takcagından tum ramler 667 mhz da calıscak az da olsa fps oynar 5-10 fps arası , daha da fps attırmak istiyorsan sistemsel bi kaç değişiklik yapabilirsin ornegin quick cpu ile ornegin windows bilesenlerini devre dısı bırakarak arkaplandaki uygulamalı kapatarak cs go ya oncelik vererekhi~~
yoksa ekran kartına yonelirdin:@
Apu nedir hocam anlamadım. İşlemci intel quad core 2.40 gHz

Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Merhabalar. AliExpress üzerinden 2 tane 2 GB DDR2 800 mHz RAM sipariş ettim yolda geliyor. Şuan bilgisayarda 3 GB RAM var ve CS:GO'da en düşük ayarlarda 20-30 FPS arası alıyorum. Gelecek olan 2+2 4 GB RAM'i bilgisayara taktıktan sonra yani toplamda bilgisayar 7 GB RAM'e sahip olduktan sonra nasıl bir FPS artışı gözlemlenebilir? Şimdiden teşekkürler.
Ana kartınızda 4 adet ram slotu olduğuna emin misiniz? DDR2 destekli anakartlarda sadece 2 Ram slotu var diye biliyorum, bişey değişmez hocam FPS konusunda, Ekran kartı değiştirin minimum 192bit 2GB DX11 üstü

Oyla:

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
Ana kartınızda 4 adet ram slotu olduğuna emin misiniz? DDR2 destekli anakartlarda sadece 2 Ram slotu var diye biliyorum, bişey değişmez hocam FPS konusunda, Ekran kartı değiştirin minimum 192bit 2GB DX11 üstü
Salak değilim hocam FPS sordum ama o kadar da cahil değiliz. Pegatron Benicia olarak aratırsanız 4 adet ram slotu olduğunu görürsünüz hocam. Birşey değişmez diyorsunuz fakat 3 GB RAM oyun için az bir bellektir ve illaki droplar yaşatır ve kastırır. 7 GB RAM averajı arttırır ve az da olsa FPS arttırır. Ekran kartım değişilecek kadar kötü değil Nvidia 8800 GT 1 GB. Tek eksiğimin RAM olduğunu düşünüyorum.

Oyla:

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Hocam hız değil o frekans. DDR2 aldığımdan dolayı maksimum 800 mHz olabiliyor zaten. Şu anki ramlerimden bir tanesi 667 mHz diğeri 800 mHz. Anlayacağınız anakartım 800 mHz destekliyor. Ama benim için mHz pek önemli değil çünkü performansı fazla etkilemiyor. Ben kaç FPS artışı olur onu sordum hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O konu 800 mHz destekler mi diye bir konuydu hocam. Ve ölü şuan o konu.
800 desteklese bile 2 raminde hızları aynı olmadığı için en düşük hıza sahip olan ramin mhz değeri ile çalışacaktır. Tatmin edecek bir fps farkı görmezsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-06-22-04-25-30-973_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2020-06-22-04-25-30-973_com.opera.browser.jpg
    462,4 KB · Görüntüleme: 5
Oyla:

loverofMIUI

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
7
800 desteklese bile 2 raminde hızları aynı olmadığı için en düşük hıza sahip olan ramin mhz değeri ile çalışacaktır. Tatmin edecek bir fps farkı görmezsiniz.
Hocam şuan zaten 667 mHzde çalıştığını biliyorum. Ama 667 mHz 3 GB RAM ile 7 GB RAM arasında yine her türlü 7-8 FPS farkı olur. Hem de ram quad channela çıkıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olur elbet ama CSGO gibi oyunda işlemci ön plana çıkacaktır. Bilgisayarın performansı artacaktır ama.
Ne kadar tahmini? 20 FPS'ten kaça çıkar mesela hocam?

Oyla:
Üst Alt