Sohbet Monitör önerisi

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Oyuncusunuz anlaşılan.

Güçlü donanımlarla kullanacaksanız, 144 hz. Monitör farkını hissettirecektir.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Detaylıca istediğiniz özellikleri yazarsanız yardımcı olabilirim. G-Sync/V-Sync, inç, ms, curved/no curved, VA, IPS, TN panel gibi.... Bir tek 144 Hz almakla bitmiyor maalesef.
Hocam malesef bilgisayardan pek anlamadığım için bir şey söyleyemiyorum ama beni yariyolda bırakmayacak bir şey olmasını isterim. Bı de duyduğuma göre TN paneller kalitesiz oluyormuş bu yüzden FPS oyuncularına öneriliyormuş ne yapmam gerektiğini bilmiyorum malesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyuncusunuz anlaşılan.

Güçlü donanımlarla kullanacaksanız, 144 hz. Monitör farkını hissettirecektir.
Hocam oyuncu değilim ama yine bı Hs alırım yani :) bı de hocam para vermişken tam alayım diyorum 75 Hz lerde öyle ucuz da değil

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hocam malesef bilgisayardan pek anlamadığım için bir şey söyleyemiyorum ama beni yariyolda bırakmayacak bir şey olmasını isterim. Bı de duyduğuma göre TN paneller kalitesiz oluyormuş bu yüzden FPS oyuncularına öneriliyormuş ne yapmam gerektiğini bilmiyorum malesef
FPS oyunları, rekabetçi oyunlar için TN panel bakmalısınız. Yok ben günlük kullanım, arada bir oyun oynarım, diyorsanız IPS panel tercih edin.
1 MS tepkime süreli 144Hz, 1080P çözünürlüğe sahip bir monitör sizi tatmin edecektir. 240 neredeyse gereksiz, tam açıklamasında bulunamayacağım.
Oyun için Curved (Kavisli) asla önermiyorum, oyunda bakış açısı berbat. Bakış açınızı bilemiyorum, 24-27 inç öneride bulunacağım.

Bu ürüne dikkat;
Bunu önermiyorum. Defalarca ölü piksel sorunu yaşayan kullanıcılara rastladım. 1 değil 2 değil gerçekten ciddi kronik sorunlu bu model. Ama AOC markası sırf Monitör üreticisidir. AOC 24V2Q kullanıyorum, çok memnunum mesela.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
FPS oyunları, rekabetçi oyunlar için TN panel bakmalısınız. Yok ben günlük kullanım, arada bir oyun oynarım, diyorsanız IPS panel tercih edin.
1 MS tepkime süreli 144Hz, 1080P çözünürlüğe sahip bir monitör sizi tatmin edecektir. 240 neredeyse gereksiz, tam açıklamasında bulunamayacağım.
Oyun için Curved (Kavisli) asla önermiyorum, oyunda bakış açısı berbat. Bakış açınızı bilemiyorum, 24-27 inç öneride bulunacağım.

Bu ürüne dikkat;
Bunu önermiyorum. Defalarca ölü piksel sorunu yaşayan kullanıcılara rastladım. 1 değil 2 değil gerçekten ciddi kronik sorunlu bu model. Ama AOC markası sırf Monitör üreticisidir. AOC 24V2Q kullanıyorum, çok memnunum mesela.

Hocam c24g1 nasıldır acaba ?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Ekran kartınızı yeni gördüm, FreeSync monitör değil de G-Sync monitör bakmanız gerekiyor.

AMD Grafik Kartları = FreeSync
NVIDIA Grafik Kartları = G-Sync

Hocam c24g1 nasıldır acaba ?
Bahsettiğiniz ürün curved, tercih edebilirsiniz ancak ben tercih etmem. Pişman olmuştum. Dediğim gibi G-Sync monitör bakmanız gerek.
FreeSync ve G-Sync konusunu araştırmadan almayın monitörü asla.

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
LG öneririm monitör konusunda en iyi markalardan birisi.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Ekran kartınızı yeni gördüm, FreeSync monitör değil de G-Sync monitör bakmanız gerekiyor.

AMD Grafik Kartları = FreeSync
NVIDIA Grafik Kartları = G-Sync

Bahsettiğiniz ürün curved, tercih edebilirsiniz ancak ben tercih etmem. Pişman olmuştum. Dediğim gibi G-Sync monitör bakmanız gerek.
FreeSync ve G-Sync konusunu araştırmadan almayın monitörü asla.
Neden hocam ne gibi farklılıklar gösteriyor?

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Oyuncu değilseniz, 144 hz. konusuna takılmayın. Bence...

4k monitörleri( 2160p ) araştırın. Bütçeniz dahilinde kalıyorsa, 4k monitör almanızı öneririm.

Birde işlemci en az coffelake mimarili( i3 9100f bile yeterlidir) olursa, ekran kartı da gtx1660 olursa, önünüz en az 10 yıl açık olur.

Ahmet06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi mi 8se
Konular
50
VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) FreeSync/GSync FHD Curved Oyuncu Monitör 210178596

MSI Optix MAG241CV 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Full HD Curved Monitör 10190646
tredyolda indirime girdi

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Hocam 1

4k monitörleri( 2160p ) araştırın. Bütçeniz dahilinde kalıyorsa, 4k monitör almanızı öneririm.

Birde işlemci en az coffelake mimarili( i3 9100f bile yeterlidir) olursa, ekran kartı da gtx1660 olursa, önünüz en az 10 yıl açık olur.
144 Hz almassam da FPS i hissedemeyecegim bı

Hocam o zaman da 75 FPS üstünü hissedemem o da kötü bı durum

Üst Alt