Sohbet monitör alacağım yardım bekliyorum

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
merhaba rx 590 ekran kartlı bilgisayar alacağım ama monitör konusunda sizden yardım bekliyorum

1 ms 75hz Fhd

1ms 144 hz Fhd

pc de cs:go gta 5 felan oynanacak film izlenip ödev yazılacak günlük kullanım amacı ile alınıyor.

+500-600 tl verilip 144 hz monitör almak mantıklı mı

teşekkürler

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Bildiğim kadarıyla cs go tarzı yüksek FPS alınan oyunlarda etkili oluyor 144 Hz monitörler

Siyar155

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şiyar
Cihazım
Xiaomi mi note3
Konular
28
merhaba rx 590 ekran kartlı bilgisayar alacağım ama monitör konusunda sizden yardım bekliyorum

1 ms 75hz Fhd

1ms 144 hz Fhd

pc de cs:go gta 5 felan oynanacak film izlenip ödev yazılacak günlük kullanım amacı ile alınıyor.

teşekkürler
Kesinlikle 144 hz

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28

1 ms 75hz Fhd

1ms 144 hz Fhd

teşekkürler
panele dikkat et. TN tipi alma. renkleri VA ya göre daha kötü veriyor. TN daha düşük ms ye sahip diye bazı forumlarda yazabilir ama VA panellerinde iyileri var ben o hatayı yaptım TN aldım. çok bariz fark yok ama az bişey açılı bakınca fark oluşmaya başlıyor. ayrıca 75hz bence yeterli donanımın çok iyi değilse cs dışında ağır oyunlarda pek 144 alamazsın. basit online oyunlar oynuyorsanda sen bilirsin

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
3 aydır kullandığım ve inanılmaz memnun kaldığım monitörü öneririm.

22" ve FHD. 75 Hz, ekran kartna uygun şekilde freesync desteği var. Panel olarak da IPS. Eğer film de izlenecek ise TN panel kesinlikle ben de tavsiye etmem.

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
freesync g sync falan bunlar inan ki boş şeyler araştırırsan eğer bunlar düşük sistemlerde yırtılmanın önüne geçilmek için geliştirilmiş teknolojilerdi şimdi yok şöyle yok böyle diye tekrardan sunulmaya çalışılıyor. Onun haricinde 1ms olayına çok takılmaman gerek çünkü 4ms ile 1ms arasındaki farkı anlaman neredeyse imkansız ve açıkçası farkı hissemediğin birşey için bu kadar para vermek bence saçma diğer konuda bence kesinlikle 144hz alman gerekli neden dersen monitör öyle ram ekran kartı vs gibi çok değiştirilen bir parça değil ileriye yatırım amaçlı yüksek hzli monitör almak mantıklı olur. Bu arada 75 hz bir monitörde izlediğin film ile 144hzde izlediğin film aşırı fark ediyor aklında bulunsun.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
freesync g sync falan bunlar inan ki boş şeyler araştırırsan eğer bunlar düşük sistemlerde yırtılmanın önüne geçilmek için geliştirilmiş teknolojilerdi şimdi yok şöyle yok böyle diye tekrardan sunulmaya çalışılıyor. Onun haricinde 1ms olayına çok takılmaman gerek çünkü 4ms ile 1ms arasındaki farkı anlaman neredeyse imkansız ve açıkçası farkı hissemediğin birşey için bu kadar para vermek bence saçma diğer konuda bence kesinlikle 144hz alman gerekli neden dersen monitör öyle ram ekran kartı vs gibi çok değiştirilen bir parça değil ileriye yatırım amaçlı yüksek hzli monitör almak mantıklı olur. Bu arada 75 hz bir monitörde izlediğin film ile 144hzde izlediğin film aşırı fark ediyor aklında bulunsun.
film kısmı hakkında bi soru sormak istiyorum. deneme şansım olmadı iki farklı ekranı yan yana ama filimler 60 fps ile çekiliyor ne gibi bi fark oluyor izlerken

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
film kısmı hakkında bi soru sormak istiyorum. deneme şansım olmadı iki farklı ekranı yan yana ama filimler 60 fps ile çekiliyor ne gibi bi fark oluyor izlerken
O konuda kağıt üzerinde bir fark olmamasına rağmen 144hzlik monitörde filmler bariz şekilde daha akıcı

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20

Bu yorumunuzdan daha önce G-Sync ve/veya Freesync konusunda yeterince deneyim sahibi olmadığınızı anlıyorum. Bu sistemin tek amacı düşük sistemde v-sync kapalıyken yırtılmanın önüne geçmek değildir. Çok daha akıcı bir deneyim sağlar. İnceleme ve farklı hakkında youtube'da onlarca örnek bulabilirsiniz. 144 Hz konusunda tabii ki bütçe uygunsa 144 Hz seçilmeli.

KASIMM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tekniker
Konular
42
Bu yorumunuzdan daha önce G-Sync ve/veya Freesync konusunda yeterince deneyim sahibi olmadığınızı anlıyorum. Bu sistemin tek amacı düşük sistemde v-sync kapalıyken yırtılmanın önüne geçmek değildir. Çok daha akıcı bir deneyim sağlar. İnceleme ve farklı hakkında youtube'da onlarca örnek bulabilirsiniz. 144 Hz konusunda tabii ki bütçe uygunsa 144 Hz seçilmeli.
Ben tamamen gereksiz buluyorum şuanda kullandığım monitör freesync destekli fakat önceki monitörümle arasında hiçbir fark yok bence göz boyamak için yapılan bir ticaret hilesinden başka birşey değil

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt