Rom Mod_Endonezya_by rvtom

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Google ve Xiaomi den gelen pek çok çöplerden temizlendi ve microG Services Core servisi dikildi. Şu anki Market sürümü 0.2.21.212158с olarak eklendi.
1. Bootloader kilidi açık olmalı
2. Her hangi bir custom TWRP telefona yüklü olmalı
1. Romu indirip SD veya telefon belleğine atıyoruz.
(VANİLLA kuranlar mutlaka ardından istedikleri bir gapps kursunlar. Eksi taktirde sistem açılmayacak.)
2. TWRP-ya gidip tüm alanları Wipe ediyoruz (SD haric)
3. TWRP yı yeniden başlatıyoruz
4. Romu kuruyoruz
5. Eğer DATA şifreleme aktif olmasını istiyoruzsa fix yüklüyoruz
6. Yes yazmakla DATA format ediyoruz
7. Sisteme gidiyoruz.
Sistem açıldığında hep alışılmış bir görüntü olmayacak, direk telefonun çalışma arayüzü (Masaüstü) açılacak ve ardından telefon kendi "MI hesabı etkinleştirme arayüzüne" atacak. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ana ekrana gelip kullana biliyoruz.
Sonra, WI-FI'ı aktif ediyoruz, giriş sistem dilini seçiyoruz ve Google hesabına giriyoruz.
Başka gapps kurmak isteyenler VANİLLA kursun ve sürümü kurduktan hemen sonra gapps kursun. Pico gapps öneriliyor.
1. Performans kontrolü - "Sistem imza ikamesine izin veriyor" satırına "dokunun", açılır pencerede onaylayın. Tüm satırlara onayları koyuyoruz.
2. Cihazınızı Google'a kaydetme - AÇIK
3. Google Bulut Mesajlaşma - AÇIK (Push bildirimlerini almak için)
4. Google haritasını ilave ediyoruz
5. Location modules aktif ediyoruz.
6. Google Play marketi çalıştırıyoruz
MicroG ile (play market ile)

Vanilla

Arkadaşlar rehberi birinci sınıf çocukları için yazmıyorum. Kimler telefonu bootlooptan çıkarmayı, brickden kurtarmayı ve ayrıca İMEİ leri geri yüklemeyi bilmiyorsa hiç uğraşmasın. Telefonu iyice öğrensin sonra yapsın. Her bir yeni konuda fastbota ve twrpya nasıl girilir, sürücüler nasıl kuruluyor, hangi tuşları basmak lazım... yazmak çok can sıkıcı.

Son düzenleme:

serhend001

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Nail
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1
Hocam önce emeğiniz için teşekkürler
İki sorum olacaktı birincisi

Hangi (çöpler) google ve xiaomi özellikleri ya da uygulamaları kaldırılmış bunlarla ilgili bir liste var mı? Nereden bulabiliriz?
İkincisi

DATA şifreleme hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz? Bize faydası ya da zararları nelerdir?

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam önce emeğiniz için teşekkürler
İki sorum olacaktı birincisi

Hangi (çöpler) google ve xiaomi özellikleri ya da uygulamaları kaldırılmış bunlarla ilgili bir liste var mı? Nereden bulabiliriz?
İkincisi

DATA şifreleme hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz? Bize faydası ya da zararları nelerdir?
1. bilmiyorum kendim denemedim.
2. Son zamanlar yapılmış twrp lar (12.5 uyumlu) data deşifre ede bilmiyor (telefon şifresi yazılsa bile). Twrp ya girip neyse bir rom veya modül yüklemek istediğiniz zaman dosyaların adları ve uzantılar garip halde gözüküyor ki, yükleye bilmiyoruz. Ona göre bazı twrp lar fixlenmiş ki, şifreleme yapmasın. Geri haline getirmek için rehberde fix var. Twrp üzerinden kuruluyor. Tehlikenin olup olmaması ise telefonunuz kayıp olarsa veya bir başkasının eline geçerse kolayca format ata bilir (%99.99 tehlikesiz).

Samet061905

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
21
Hocam MicroG ile yapmamız gereken birşey varmı yoksa kendisi sistemi otomatik yapyormu ?

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Hocam MicroG ile yapmamız gereken birşey varmı yoksa kendisi sistemi otomatik yapyormu ?
MicroG sürüm ile birlikte kuruluyor. Ayarlar son spoiler altında yazılı.
Lakin MicroG yerine başka gapps da kura bilirsiniz.

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
VANİLLA için link eklendi.

Отправлено с моего Redmi Note 8 Pro через Tapatalk

nokata

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan Umut
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
0
Hocam selam vanilla ve microg dediğiniz şeyler nedir? Detaylı açıklama var mıdır? Play store falan yok mu? Google rehber yedekleme falan kullanılır mı?

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Hocam selam vanilla ve microg dediğiniz şeyler nedir? Detaylı açıklama var mıdır? Play store falan yok mu? Google rehber yedekleme falan kullanılır mı?
Aleyküm selam.
Vanlla temiz android, hiç bir servis yok, ne Google nede ki Xiaomi. Google servis kullanmak isteyenler ayrıca gapps yüklemeli.
MiroG ise
veya

Üst Alt