Sohbet Mobil İşlemciler

ysinars

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin Arslan
Cihazım
Mi 6
Konular
15
Mobil işlemcilerin isminden hangisinin daha iyi olduğunu anlamanın bir yöntemi var mı? Mesela benchmarkta sd730 sd835ten daha iyi sonuç veriyor ama orta sınıf telefonlara takılıyor sd730. Pc ekran kartlarındaki ortadaki rakama bakmak gibi bir olayı var mı?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Sd 801 işlemciye sahip cihazım fırın gibi oyun oynarken, ama genelde de sıkıntılı bir işlemci diyorlar sd 801 için ama ben hiç sıkıntı yaşamadım oyun dışında.. Yani kim neye göre karar veriyor anlamış değilim bu konuyuwasntme~~

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Sd 801 işlemciye sahip cihazım fırın gibi oyun oynarken, ama genelde de sıkıntılı bir işlemci diyorlar sd 801 için ama ben hiç sıkıntı yaşamadım oyun dışında.. Yani kim neye göre karar veriyor anlamış değilim bu konuyuwasntme~~
mi4 yazın kilit açınca 50-60derece oluyordu hocam

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Mobil işlemcilerin isminden hangisinin daha iyi olduğunu anlamanın bir yöntemi var mı? Mesela benchmarkta sd730 sd835ten daha iyi sonuç veriyor ama orta sınıf telefonlara takılıyor sd730. Pc ekran kartlarındaki ortadaki rakama bakmak gibi bir olayı var mı?
İsim ve numaralarından ziyade çıkış tarihleri kaç nanometre ile üretildiğine,konumlandırıldıkları sınıfa ve eski nesil halef selef benchmark test sonuçlarına göre bakmak gerekir.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
İsim ve numaralarından ziyade çıkış tarihleri kaç nanometre ile üretildiğine,konumlandırıldıkları sınıfa ve eski nesil halef selef benchmark test sonuçlarına göre bakmak gerekir.

+ Ek olarak ihtiyacınıza göre değişir. 8 li seri tekil cpu olarak çok hızlı iken ve şarj sorunları yaşarken 6-7 li seri şarj konusunda daha dirayetli. 6-7 seri yoğun gpu ve cpu gerektiren oyunlarda kasar iken 8 li seri uzun vadede ihtiyaç duyulan gücü sağlıyor.

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Eskişehir o kadar sıcak bi memleket değil genelde hocam haha--
O derece sıcaklığı hiç görmedim açıkcası..
işlemci sıcaklığı bulmuyor mu :?
benimkinin üstünde yumurta yapmayı geçin.yemek yapılırdı haha--Yes~~

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Bu konuda pek bilgi sahibi değilim ama şuan piyasadaki en iyi mobil işlemci olarak SD 855 gösteriliyor

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Bazıları öyle. Mesela amiral gemisi işlemcisi olarak en iyi 855 ve en yüksek isimli sayıya sahip işlemci o. Ama orta seviyedeki 710, 3 yıl önceki amiral gemisi işlemcisi 821 e göre daha iyi. O da yenilikle alakalı. Yapay zeka destekliyor, boyutu daha küçük vs.

Üst Alt