Ana Başlık Mobil Fotoğrafçılık | Paylaşım Konusu

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Xiaomi 11T Pro - GCam ile çekildi - Lr ile düzenlendi:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Redmi Note 8 - GCam ile çekildi - Lr ile düzenlendi:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam, Mi11 T Pro nun kamerası çok mu kötü ki, Gcam kullanıyorsunuz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
GCam'e alışkanlık hocam. :D Ayrıca bir tık daha iyi çekiyor GCam ile, özellikle süper makro modunda. :)

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bu bir tercih meselesi. Fakat üst seviye cihazlarda google kameranın daha iyi performans sağladığı konusunda hemfikir değilim. Mi11T pro'da bu cihazlardan biridir ve bizzat test ederek stock kameranın google kameraya ihtiyaç duymayan çekimler yaptığını gördüm. Google kamera daha çok orta sınıf cihazlarda güzel işler çıkarıyor. Redmi Note 8 ile çekilen resimler de bunun en iyi kanıtı gibi duruyor.
Ayrıca bu Lightrom uygulamasını kullanmanın mantığını da anlamış değilim. Herkes kullanıyor ama bana kalırsa resmin orijinal görüntüsünü bozuyor.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bu bir tercih meselesi. Fakat üst seviye cihazlarda google kameranın daha iyi performans sağladığı konusunda hemfikir değilim. Mi11T pro'da bu cihazlardan biridir ve bizzat test ederek stock kameranın google kameraya ihtiyaç duymayan çekimler yaptığını gördüm. Google kamera daha çok orta sınıf cihazlarda güzel işler çıkarıyor. Redmi Note 8 ile çekilen resimler de bunun en iyi kanıtı gibi duruyor.
Ayrıca bu Lightrom uygulamasını kullanmanın mantığını da anlamış değilim. Herkes kullanıyor ama bana kalırsa resmin orijinal görüntüsünü bozuyor.
Arada çok fark olmuyor zaten hocam. Süper makro modunda fark gördüm, o da makro kameraların henüz üst düzey olmaması ile ilgili. Benim kullanma nedenim çıkan sonucu değiştirmek için çok ayarının olması. Keskinlik, kontrast, renkler, beyaz ayarı, pozlama vs. Olabildiğince doğal çekmesi için ayarlıyorum sürekli.

Lr ile yaptığım düzenlemeler genelde hafif düzenlemeler ama sonuçta profesyonel fotoğrafçılar da direkt çektiği gibi paylaşmıyor, düzenlemeler yapıyor. O yüzden bence orijinalini bozmaktan çok farklı bir estetiğe ulaşmaya çalışmak gibi geliyor bana. :)

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Hocam, Mi11 T Pro nun kamerası çok mu kötü ki, Gcam kullanıyorsunuz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Aslında gcam'in en artı olayı hdr+ ve renk ayarını çok güzel dengelemesi hocam. Benim cihazım ne olursa olsun eğer sağlıklı çalışan bir gcam varsa manzara vb. kareleri gcam ile yakalama taraftarıyım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arada çok fark olmuyor zaten hocam. Süper makro modunda fark gördüm, o da makro kameraların henüz üst düzey olmaması ile ilgili. Benim kullanma nedenim çıkan sonucu değiştirmek için çok ayarının olması. Keskinlik, kontrast, renkler, beyaz ayarı, pozlama vs. Olabildiğince doğal çekmesi için ayarlıyorum sürekli.

Lr ile yaptığım düzenlemeler genelde hafif düzenlemeler ama sonuçta profesyonel fotoğrafçılar da direkt çektiği gibi paylaşmıyor, düzenlemeler yapıyor. O yüzden bence orijinalini bozmaktan çok farklı bir estetiğe ulaşmaya çalışmak gibi geliyor bana. :)
Çok haklısınız hocam. Yukarılarda da belirtmiştim; fotoğrafçılığın yarısı çekebilmek, diğer yarısı ise düzenleyebilmek. Ham halde çekilen fotoğraf eğer gerçekten bir başyapıt değilse çok boş gelir göze. Göze hitap edecek şekilde ışık, renk vb. denge ayarlarını yaptıktan sonra çok güzel işler çıkıyor ortaya.

Üst Alt