Çeviri için ChatGpt kullanıyorum, asıl çeviri için DeepL de var fakat düzgün ve detaylı bir deneyimleme fırsatım olmadı henüz, alışmışım diğerini açıyorum direk. Çevireceğiniz dile göre tam anlaşılır ve sorunsuz çeviri yapıyor, detay verirseniz daha da güzel yazıyor. Sesli yazma ve yazılanı okuma da geldi ki bir süre önce çok güzel oldu.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
küçük bir örnek bırakıyım, daha önce aynı şekilde deneyimlemiştim fakat geçmişte bulamadım o yüzden aynı senaryoyu tekrar yazdırdım ve Türkçe de ekledim diller arasındaki fark belli olsun diye. Önemli bir yazı, mesaj yada mail yazarken cümle dağınıklığından kafam karıştığı zaman cümleyi ChatGpt ile düzenletip üstünde en son kendim bir ayar çekiyorum.
Google Gemini'yi de asistan olarak kullanıyorum, eşimi ara..vs komutlarıyla kulaklık varken güzel iş yapıyor fakat
kafeinsiz hocamın bahsettiği gibi asistan olarak hizmet verebilecek şekilde tam oturmadı, evdeki iot cihazların Google Home desteği varsa yine sesli ve yazılı kontrol edebiliyorsunuz. AI olarak da görsel oluşturabiliyor ve görseldeki yazıları alma, içerik tanıma gibi birçok şekilde kullanıyorum. Oyundan bir görüntü eklediğimde hangi oyun olduğunu ve bilgileri verebiliyor, oyun içerisindeki bir quiz sorusunu ekran görüntüsü alıp sorduğumda ve webden araştırmasını söylediğimde cevabı bulup geliyor(kendisi yorumlarsa yanlış cevap verebiliyor o yüzden webden araştırmasını istiyorum).
Copilot ile bolca görsel oluşturmuştum bir aralar, güzel de iş yapıyordu. Yorumlarına bakarak sıralayabileceği ve Türkiye'de bulabileceğim 5 farklı su geçirmez ayakkabı önerisi istemiştim, mağaza linklerine kadar bulup getirmişti fakat yorumlara baktığını sanmıyorum ki kendim baktığımda daha iyilerini bulabileceğimi gördüm. Bir süredir kullanmıyorum.
Mobilde bu kadar sanırım hocam.