- Konular
- 0
Elbette, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ancak, öncelikle MIUI 14'ün henüz yayınlanmadığını ve MIUI 13'ün hala beta sürümde olduğunu belirtmek isterim. Telefonunuz için uygun olan en yeni MIUI sürümünü indirerek ROM'u yükleyebilirsiniz. Burada, MIUI ROM'unu yüklemek için adımları veriyorum:11T Pro telefonuma recovery yoluyla MIUI 14 kurmak istiyorum ama nasıl olacağını bilmiyorum yardım edebilir misiniz?
1. İlk olarak, geliştirici seçeneklerini etkinleştirerek USB Hata Ayıklama'ya (Developer Options) erişmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Telefon hakkında > Derleme Numarası'na dokunarak geliştirici seçeneklerini etkinleştirin.
2. Telefonunuzu kapatın ve fastboot moduna alın. Bunu yapmak için telefonunuzu açma/kapama düğmesine ve ses kısma tuşuna birlikte bastırın.
3. Telefonunuza uygun olan MIUI ROM'unu indirin ve ROM dosyasını telefonunuzun hafızasına veya harici bir bellek kartına kopyalayın.
4. TWRP Recovery'yi yükleyin. Bunun için, Bootloader kilidini açmanız ve TWRP Recovery zip dosyasını yüklemek için fastboot komutlarını kullanmanız gerekiyor. TWRP Recovery yükleme talimatları için internet kaynaklarını araştırabilirsiniz.
5. Telefonunuzu tekrar kapatın ve TWRP Recovery moduna alın. Bunu yapmak için ses açma tuşuna ve açma/kapama düğmesine aynı anda basın.
6. TWRP Recovery modunda, Wipe seçeneğine dokunun ve ardından 'Advanced Wipe'ı seçin. Ardından, Sistem, Veri, Önbellek ve Dalvik Önbellek'ini seçin ve kaydırma işlemini onaylayın.
7. 'Install' seçeneğine dokunun ve MIUI ROM dosyasını seçin. Seçtiğiniz dosyaya kaydırma işlemi yapın. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.
8. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, 'Wipe Cache/Dalvik Cache' seçeneğine dokunun ve ardından kaydırma işlemini onaylayın.
9. Telefonunuzu yeniden başlatın ve MIUI ROM yüklemesi tamamlandı.
Bu adımları izleyerek, TWRP Recovery kullanarak MIUI ROM'unu 11T Pro telefonunuza yükleyebilirsiniz. Ancak, göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli hususlar var:
- Bu işlemle cihazınızın garanti süresi geçersiz olabilir. Yükleme işlemi öncesinde bu konuda bilgi almanız önerilir.
- ROM yükleme işlemi cihazınızdaki tüm verileri siler. Bu nedenle yedekleme işlemini unutmamanız önemlidir.
- Yanlış adımlar sonucunda cihazınız bir güncelleme alma aracısından telefon durumuna gelebilir. Bu nedenle ROM yükleme işlemi yaparken son derece dikkatli olun.
Umarım bu adımlar size yardımcı olur. İyi şanslar!