Rom [Miui7] [I9500] Samsung Galaxy S4

efemenes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
eren
Cihazım
s4
Konular
1
selam arkadaşlar ben s4 için miui rom kurdum sürüm 6.1.30 da herşey çalıyorken 6.2.7 sürümünde saat çalışmıyor alarm kurmak için saat uygulamasına bastığımda durduruldu hatası veriyor sizdede böylemi ikinci sorum şu miui sitesinde s4 için v5 ve 2 adet daha rom var biri yaptığı 400 küsür mb lık rom diğeri ise rom sizce hangisini kurmalıyım ikisininde ota desteği var mı hangisi daha stabil birde gapss paketi update edebilecek varsa sevinirim şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
selam arkadaşlar ben s4 için miui rom kurdum sürüm 6.1.30 da herşey çalıyorken 6.2.7 sürümünde saat çalışmıyor alarm kurmak için saat uygulamasına bastığımda durduruldu hatası veriyor sizdede böylemi ikinci sorum şu miui sitesinde s4 için v5 ve 2 adet daha rom var biri yaptığı 400 küsür mb lık rom diğeri ise rom sizce hangisini kurmalıyım ikisininde ota desteği var mı hangisi daha stabil birde gapss paketi update edebilecek varsa sevinirim şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.
Shuaidi nin yaptığı rom omni alt yapısıdır. Gtbluesky nin rom'u ise samsung alt yapısına aittir. Samsung alt yapısını kullanmanı öneririm.
Gapps paketi sitede mevcut.

efemenes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
eren
Cihazım
s4
Konular
1
saat olayı sizde nasıl hocam çalışıyor mu
durduruldu hatasından sonra rapor gönder diyo göndere basmam yeterlimi yoksa mi mesajın aktif olmasımı lazım

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
saat olayı sizde nasıl hocam çalışıyor mu
durduruldu hatasından sonra rapor gönder diyo göndere basmam yeterlimi yoksa mi mesajın aktif olmasımı lazım
Cihazım s3 olduğu için bir bilgim yok. Temiz kurulum ile kullanmayı deneyin. Ben birazdan ana başlıktaki bağlantıyı son sürüme güncelleyeceğim. Ordan tam Rom'u indirip tekrar kurun isterseniz

efemenes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
eren
Cihazım
s4
Konular
1
Cihazım s3 olduğu için bir bilgim yok. Temiz kurulum ile kullanmayı deneyin. Ben birazdan ana başlıktaki bağlantıyı son sürüme güncelleyeceğim. Ordan tam Rom'u indirip tekrar kurun isterseniz
hocam hakkını helal et yoruyorum belki ama ben 6.1.30 iken çalışan herşey şimdi çalışmıyor mesela saat bazı yerler önceki sürümde türkçe iken şimdi ingilizce aynı şekil kurdum defalarca şu an 6.2.7 kurulum yaparken izleyeceğim yolu tarif edersen sevinirim vesselam

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
hocam hakkını helal et yoruyorum belki ama ben 6.1.30 iken çalışan herşey şimdi çalışmıyor mesela saat bazı yerler önceki sürümde türkçe iken şimdi ingilizce aynı şekil kurdum defalarca şu an 6.2.7 kurulum yaparken izleyeceğim yolu tarif edersen sevinirim vesselam
Yükseltme yaparken hata olmuştur belki o yüzden çalışmıyordur. İlk önce yedeklerini bilgisayara al. Recovery menüsünden full wipe yaparak rom'u kur ve öyle kullanmaya başla

efemenes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
eren
Cihazım
s4
Konular
1
yükseltme yapmadım 2 hafta önce 6.1.23 yüklü idi 6.1.30 a güncelledim sıkıntı yoktu ama whatsapp bildirm yüzünden kaldırmıştım şimdi 6.2.7 yi yükledim ayarlarda bazı yerler ingilizce birde saat yok yani yeni güncelleme veya seri öncekş ayarların üstüne iyileştirme olması gerekirken bozmuşlar ayarlar türkçe iken ingilizce olmuş saat te çalışmıyor :) vesselam

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
yükseltme yapmadım 2 hafta önce 6.1.23 yüklü idi 6.1.30 a güncelledim sıkıntı yoktu ama whatsapp bildirm yüzünden kaldırmıştım şimdi 6.2.7 yi yükledim ayarlarda bazı yerler ingilizce birde saat yok yani yeni güncelleme veya seri öncekş ayarların üstüne iyileştirme olması gerekirken bozmuşlar ayarlar türkçe iken ingilizce olmuş saat te çalışmıyor :) vesselam
O zaman bir sonraki güncellemeyi bekle

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Romlar güncellenirken, özellikle de bu rom beta yada portlanmış bir rom ise hatalarla karşılaşmanız çok doğaldır. Kaldı ki kararlı sürümlerde bile hatalar çıkabilmektedir.
Böyle romlar kullananların yapmaları gereken tek ve en önemli şey, bu karşılaşılan hataların bildirilmesidir ki bu hatalar giderilip, gitgide daha da kararlı ve kullanışlı bir rom ortaya çıksın.
Romlarla çalışılırken binlerce dosya, milyonlarca satırla uğraşılıyor. Tek bir noktanın, virgülün bile çok büyük önemi var. Yazım hataları yani harf yanlışları keza öyle. Bunun dışında, yapılan düzenlemeler, yenilenen uygulamalar, başka uygulamalar ile uyuşmazlık yapabilir. Özellikle ortak kullanılan kütüphanelerde yapılan işlemler, o kütüphaneleri kullanan tüm uygulamaları etkiler. Bu uygulamalardan bazıları da olumsuz etkilenmiş olabilir. Böyle durumlarda geliştiricisine mesaj atarsınız ki bundan haberi olup düzeltsin. Nasıl ki sw33tking hocam bir rom yayınlandığında bazı arkadaşlar konuya şu şu çalışmıyor diye yazıyor ve o da ya hemen bir fix yayınlayıp yada gelecek güncellemede bunu düzeltiyor, diğer romlar için de aynı şey geçerli.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aaykutt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Konular
0
phillz touch recovery yüklememe rağmen tekrar eski recoverye dönüyor. Bir fikri olan varmı?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt