Merhaba. Modülü kullanan ve sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyede bulunmak istiyorum (konu sahibi konuya da eklerse, bu mesajı görmeyenler, konu üzerinden okuyarak faydalansın). Yukarıda da okuduğunuz gibi,
koza-han hocamızın başına gelen sorun şu: Modül duvar kağıdındakı rengi değil de, sadece mavi rengi uyguluyor. Bende bu sorunu yaşadım fakat deneme yanılma ile 2 çözüm yolu buldum:
1. Restartın bir kaç yolu var. Bunlardan biride SystemUI restart dediğimiz, komple sistemi değil sadece sistem arayüzünü yeniden başlatan bir yol. Bunu yaptığınız takdirde, sadece arayüz yeniden başlatıldığı için, modül başlanğıçta doğru şekilde yüklenmediyse, bu yolla doğru biçimde yeniden yükleniyor. Başlanğıçta yüklenememesinin nedenini tam olarak bilmiyorum, sadece varsayımım var: Cihaz başlatılırken tüm uygulamalar sırayla başlatılıyor, bu zaman "Magisk" ve onun modülleri daha öncelikli oluyor, eğer ki, modülün duvar kağıdındakı renk kodunu aldığı uygulama, modülden sonra başlatılırsa, bu zaman modül doğru renk kodunu çekemez, bunun yerine varsayılan renk kodu olan maviyi uygular. SystemUI restart zamanı, cihaz yeniden başlamadığı için, uygulamalar yeniden başlamaz, yani modül bu sefer doğru şekilde renk kodunu çeke bilir. Söylediğim gibi, bu benim varsayımım, kesin bilgi değil. SystemUI restart yapmak için, "chimi" yada "customiuizer" gibi uygulamalar kullana bilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bu yolla "chimi" üzerinden bahsetdiğim işlemi yapa bilirsiniz. Daha kısa yolu varmı bilmiyorum, ben farklı nedenden dolayı "chimi' kullandığım için bu özelliğinden de faydalanıyorum.
2. Bu yolun çalışacağından tam olarak emin değilim. Fakat çalışırsa, her defa sistemi başlatdıktan sonra, 1-ci yoldakı işlemi yapmak zorunluğunu aradan kaldırıyor. Uygulamamız: Repainter.
Genel olarak AOSP rom'larda kullanılan bu uygulama, monet için renk seçimi yapmanızı sağlıyor. Ben bu modülü farketmemişten önce "Google aramalar" ve "mesajlar" uygulamalarını monet'e uyarlamak için kullanıyordum. Bahsetdiğim sorunu giderdiğini tesadüf sonucu farketdim.
Uygulamayı
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
üzerinden indiriyorsunuz ve aşağıdakı adımları uyguluyorsunuz:
1) Uygulamayı başlatın ve root yetkisi verin.
2) Renk seçimi yapmanızı istediğinde "Home Screen" sekmesinden, istediğiniz rengi seçin. Bu kısmı önemli, diğer sekmelerden istediğiniz rengi seçemezsiniz, çünkü, modül sadece duvar kağıdı üzerindeki renkleri destekliyor.
3) Ayarlar - Uygulamalar - Repainter
4) "Otomatik başlatma"-yı açın, "Uygulama izinleri" üzerinden "Dosyalar ve medya" izni verin.
5) Cihazı yeniden başlatın
Bu uygulamada root yetkisi ile çalıştığı için, ve bizim verdiğimiz "Otomatik başlatma" izni ile modülle birlikde başlatılıyor, ve modül bu sefer renk kodlarını bu uygulamadan çekiyor. Fakat kesin bilgi değil, bu benim varsayımım. Deneyimli, anlayan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Daha farklı yöntemleri olan arkadaşlar paylaşmaktan çekinmesin. Bu sorunlar, belki, modülün yeni sürümleri ile giderilecek, fakat şuan kullanmak isteyen arkadaşlar deneye bilirler. Yazım hatalarım olursa affınıza sığınıyorum. İyi günler dilerim herkese.