MIUI 11 MIUI11 Xiaomi.Eu Beta/Stabil Rom 20.3.26/ 11.0.13.0

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Umur.S

Bende de TWRP ve haliyle Magisk yüklü
EU Beta'ya geçtim geçeli aynı AYARLAR > Güncellemeler ekranından defaultu takip ederek yüklüyorum ve hiç bir yüklenmiş ayar bozulmuyor.
Tabi bu siz de farklı bir değişiklik yapar mı bilmem, şimdiye kadar bu yol ile 2 kez yükleme yaptım, şu anda da indirmeyi bekliyorum, hazır olunca yükleyeceğim.

Gerisi sizin bileceğiniz bir şey, kolay gelsin.

root var mı cihazınızda , sadece root gidiyor ve buna bağlı olarakta root gertektiren uygulamaları kullanılmıyor diye biliyorum

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
root var mı cihazınızda , sadece root gidiyor ve buna bağlı olarakta root gertektiren uygulamaları kullanılmıyor diye biliyorum
Cihazda rot var.
Yalnız şöyle bir şey oldu, sanıyorum yazılım sorunu var.
Güncelleme tamamen indi, şarj düzeyi %75 idi ve YÜKLE butonunu tıkladım.
Şarj gerekli yükseklikte değil diye yüklemedi.

Telefonu kapatıp yeniden açtım ve güncelleme ekranındaki YÜKLE seçeneği ortada yok, indirilen ROM'da orada gözükmüyor.
Dosya Yöneticisi'ni açtığımda ise zip uzantısı dosya indirilmiş gözüküyor.

Öğleden sonra TWRP aracılığıyla yüklemeyi düşünüyorum.

İlk iki yüklememde böyle bir şey ile karşılaşmadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Duramadım ve Cihazı kapatıp açtım. :))
Güncelleme ekranına geldiğimde
YÜKLE seçeneği geldi.

Tıkladığımda ise
"Cihaz kurtarma modunda yeniden başlatılacak ve seçilen dosyayı yükleyecektir. Verileriniz silinmeyecektir" diye bir mesaj çıktı"

EVET dedikten sonra TWRP ekranına geldi, otomatik olarak yükleme devam etti, bakalım tekrar test etmiş olacağız
Veriler sizin endişe ettiğiniz gibi silinecek mi silinmeyecek mi

TWRP de yükleme tamamladı, cihaz açıldı.
Her hangi bir veri kaybı yoktur.

Bununla beraber çoğu arkadaş temiz kurulum önerisi de yapıyor.

Son düzenleme:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Cihazda rot var.
Yalnız şöyle bir şey oldu, sanıyorum yazılım sorunu var.
Güncelleme tamamen indi, şarj düzeyi %75 idi ve YÜKLE butonunu tıkladım.
Şarj gerekli yükseklikte değil diye yüklemedi.

Telefonu kapatıp yeniden açtım ve güncelleme ekranındaki YÜKLE seçeneği ortada yok, indirilen ROM'da orada gözükmüyor.
Dosya Yöneticisi'ni açtığımda ise zip uzantısı dosya indirilmiş gözüküyor.

Öğleden sonra TWRP aracılığıyla yüklemeyi düşünüyorum.

İlk iki yüklememde böyle bir şey ile karşılaşmadım.

Duramadım ve Cihazı kapatıp açtım. :))
Güncelleme ekranına geldiğimde
YÜKLE seçeneği geldi.

Tıkladığımda ise
"Cihaz kurtarma modunda yeniden başlatılacak ve seçilen dosyayı yükleyecektir. Verileriniz silinmeyecektir" diye bir mesaj çıktı"

EVET dedikten sonra TWRP ekranına geldi, otomatik olarak yükleme devam etti, bakalım tekrar test etmiş olacağız
Veriler sizin endişe ettiğiniz gibi silinecek mi silinmeyecek mi

TWRP de yükleme tamamladı, cihaz açıldı.
Her hangi bir veri kaybı yoktur.

Bununla beraber çoğu arkadaş temiz kurulum önerisi de yapıyor.

teşekkürler dönüşünüz için, benim endişe ettiğim durum tam olarak şu ; bende önceden belirttiğiniz şekilde ( güncelleme yazısı geldi zip dosyasını göstererek güncelleme yaptım aynı veriler silinmeyecek şekilde yazı çıktı, sonrasında cihaz kapanıp twrp modunda başladı güncellemeyi yükledi ve reboot olup açıldı ) güncelleme yükledim , hiç bir ayar vs veride sıkıntı olmadı aynı şkeilde geldi fakat o zaman cihazım rootlu değildi , şimdi ise rootlu ve ek olarak root kullanan edxposed,greenify,gcam gibi uygulamalar mevcut
sizin bu son yüklemenizde cihazım rootlu demiştiniz , belirttiğniz gibi yaptığınızda root gitti mi ? root a bağlı ugyulama modül vs varsa bunlar ne durumda ve özelleştirilmiş ayarlarınız korunuyor mu ? bunlara bakabilir misiniz

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
teşekkürler dönüşünüz için, benim endişe ettiğim durum tam olarak şu ; bende önceden belirttiğiniz şekilde ( güncelleme yazısı geldi zip dosyasını göstererek güncelleme yaptım aynı veriler silinmeyecek şekilde yazı çıktı, sonrasında cihaz kapanıp twrp modunda başladı güncellemeyi yükledi ve reboot olup açıldı ) güncelleme yükledim , hiç bir ayar vs veride sıkıntı olmadı aynı şkeilde geldi fakat o zaman cihazım rootlu değildi , şimdi ise rootlu ve ek olarak root kullanan edxposed,greenify,gcam gibi uygulamalar mevcut
sizin bu son yüklemenizde cihazım rootlu demiştiniz , belirttiğniz gibi yaptığınızda root gitti mi ? root a bağlı ugyulama modül vs varsa bunlar ne durumda ve özelleştirilmiş ayarlarınız korunuyor mu ? bunlara bakabilir misiniz
hiç bir değişiklik olmadı.
Hatta TWRP yi açarak Gelişmiş Temizlik içerisindeki ilk iki seçeneği seçip aşağıdaki BAR'ı sağa kaydırıp sistemi yeniden başlattım.
Skorpi hocamızın tavsiyesi ile arada bir bunu yapıyorum.
Yani TWRP duruyor, tüm uygulamalarım olduğu gibi duruyor.

Ben de edxposed,greenify,gcam gibi uygulamaları yüklü olmadığından ne olur bilemiyorum.
Yalnız şu anda Magisk Manager'i açıp baktım. Magisk yüklü değil diye bir mesaj çıktı.
Geçenlerde de olmuştu, şimdi TWRP ye girerek oradan Magisk son güncellemesini yükleyeceğim, ya da yanındaki güncelle seçeneğini çalıştıracağım. Geçen gün de böyle olmuştu yine sorun çıkmadı.

Buradan şu anlaşılıyor.
Miui 11 de eskisi gibi güncelleme yapınca kaybolmayan Magisk Miui 11 de güncellemeden sonra ve sistem açıldıktan sonra
GÜÇ + SES(+) ile giriş yapılıp ilgili zip dosyası flashanması lazım.

ve TWRP den Magisk 'te yüklendi, her şey normal.

Son düzenleme:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
hiç bir değişiklik olmadı.
Hatta TWRP yi açarak Gelişmiş Temizlik içerisindeki ilk iki seçeneği seçip aşağıdaki BAR'ı sağa kaydırıp sistemi yeniden başlattım.
Skorpi hocamızın tavsiyesi ile arada bir bunu yapıyorum.
Yani TWRP duruyor, tüm uygulamalarım olduğu gibi duruyor.

Ben de edxposed,greenify,gcam gibi uygulamaları yüklü olmadığından ne olur bilemiyorum.
Yalnız şu anda Magisk Manager'i açıp baktım. Magisk yüklü değil diye bir mesaj çıktı.
Geçenlerde de olmuştu, şimdi TWRP ye girerek oradan Magisk son güncellemesini yükleyeceğim, ya da yanındaki güncelle seçeneğini çalıştıracağım. Geçen gün de böyle olmuştu yine sorun çıkmadı.

Buradan şu anlaşılıyor.
Miui 11 de eskisi gibi güncelleme yapınca kaybolmayan Magisk Miui 11 de güncellemeden sonra ve sistem açıldıktan sonra
GÜÇ + SES(+) ile giriş yapılıp ilgili zip dosyası flashanması lazım.

ve TWRP den Magisk 'te yüklendi, her şey normal.

benimde belirtmek istediğim nokta buydu yani rootlu olan cihazda güncelleme sonrasında root (magisk ) gidiyor, tekrar rootlamak gerekiyor
ama eu rom beta olarak her hafta güncellemeler aldığımızdan rootlu programlar ve bunlara bağlı modüller modüllerinde ayarları olduğundan bunları ( uygulama modül ve ayarlarını ) kaybetmeden nasıl güncelleme yapabiliriz ?

eğer cihaza güncelleme yapıp rootu tekrar twrp üzerinden güncelleyince aynı şekilde uygulama,modüller ve ayarları gitmiycekse sıkıntı yok, sadece yeniden rootlamayla çözebileceksek yani

ama şayet ki böyle olmuyorsa nasıl bir işlem yapmalıyız ?

sizde root'a bağlı kullandığınız uygulama ve ayarlar var mıdır ? ( bende örneğin edxposed yüklü ve bunun içinde de modüller var ve greenify ile entegre olarak çalışıyor bunların hepside root gerektiren programlar , içlerinde de ayarlamaları kendime özgü yapmam gerekiyor, sorum bundan kaynaklı eğer aktarabildiysem )

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
sözünü ettiğiniz modüller bende yüklü değil.
Sadece bankacılık ve diğer bazı uygulamaları önceden Magisk Hide ile gizlemiştim.
Yeniden Magisk Manager'i yükledikten sonra baktım aynı şekilde duruyor.

şunu söylemek istiyorum.
Uygulamaların içerisinde olan Magisk Manager yüklü duruyor. Ancak uygulamayı çalıştırdıktan sonra Yükle Mesajı veriyor.
Sanırım önceden yaptığım HİDE değişikliklerini o yüzden muhafaza ediyor.

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
sözünü ettiğiniz modüller bende yüklü değil.
Sadece bankacılık ve diğer bazı uygulamaları önceden Magisk Hide ile gizlemiştim.
Yeniden Magisk Manager'i yükledikten sonra baktım aynı şekilde duruyor.

şunu söylemek istiyorum.
Uygulamaların içerisinde olan Magisk Manager yüklü duruyor. Ancak uygulamayı çalıştırdıktan sonra Yükle Mesajı veriyor.
Sanırım önceden yaptığım HİDE değişikliklerini o yüzden muhafaza ediyor.

teşekkürler yine de bilgilendirmeleriniz ve denemenizi aktarmanızdan dolayı
belki benzer uygulama ve modüllere sahip arkadaşlar destek olabilir konuyla ilgili

birde siz güncellemeyi yaptıktan sonra cihazı yeniden başlattınız magisk yoktu sonra tekrardan twrp ekranına gidip magisk'i yükleyip cihazı yeniden başlattınız değil mi ?
çünkü bazı yerlerde güncelleme yaptıktan sonra cihazı yeniden başlatmadan magisk kurmak gerekli şeklinde okumuştum ( hatta bu şekilde modül ve ayarların korunacağını yazmışlardı ama emin değilim )

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Magisk yoktu derken Magisk Manager'i açtığım zaman ekranda Magisk Yükle diye mesaj çıktı.
Yani aslında kurulu idi...

Yani sorunuza EVET cevabı veriyorum.
Zaten yükleme yaptıktan sonra en son TWRP 'yi başlatıp ilk iki seçeneği işaretleyerek temizlik yaptım. Bunu zaman zaman yaparım.

OMKD66

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orta
Cihazım
Mi6
Konular
0
k20 pro eu haftalık romdan global kararlıya birtürlü geçemedim blackpack recoveriyde işe yaramadı telefon her seferinde twrp de açılıyor.
önerisi olan varmı

sahinkaraarslan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şahin
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
0
k20 pro eu haftalık romdan global kararlıya birtürlü geçemedim blackpack recoveriyde işe yaramadı telefon her seferinde twrp de açılıyor.
önerisi olan varmı
Aynı sorun bende de var sonuç alırsanız banada bildirin

Üst Alt