Sohbet MIUI Türkiye ile Nostalji Time :)

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Bana en yakın kişisiniz hocam. Limewire unutmadik değil mi :)

Mirc'in son dönemlerine yetiştim. İnternetten ilk sohbet deneyimimdi diyebilirim. Tabi daha sonrası
MSN Efsanesi başladı ki yeri ayrıdır bizim nesil için. Hatta hastalık derecesine gelmişti bir dönem. Msn Messenger Plus eklentisi yükleyip Msn'i kilitleyip dışarı çıkardım. Olay da şu ben dışardayken bile oturum açık kalsın çocukluk dönemleri işte :)
Daha sonra Netlog adında sosyal bir ağ çıkmıştı uzun süre de orda Moderatörlük yaptım.
Bilgisayar ile ilgilenen birçok insan gibi o dönem için diyorum Hack konularına merak sardım isim vermem doğru olmaz birçok program kullandım, denedim. Başımı da belaya sokuyordum zor yırttım bu sebepten :)
Bir dönem Web Tasarım işine merak sardım bu seferde Offfice uygulaması Frontpage vardı ki yeri bende ayrıdır. :)
Müzik indirmek için : Ares
Müzik dinlemek için tabiki Winamp
Cd hazırlamak için : Nero
DJ işine merak saranlar için DJ Virtual
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
23
Bana en yakın kişisiniz hocam. Limewire unutmadik değil mi :)
Unutmak mümkün mü :) Ama nedense Ares hep daha kullanışlı gelmiştir bana. Bearshare de çok fazla virüslü içerik vardı. Aklımda kalan :)

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Windows xp'nin klavye bulunamadı devam etmek için bir tuşa basın hatasını unutamıyorum meseladrunk~~ diğer şeyleride konuda arkadaşlar yazmış zaten.
winamp ve virüs yuvası limewire vardı birde internet kafedeki oyunların kısayolunu cdye yazdırıp evde dumura uğramam :)
son olarak ilkokul hayatımda tüm okulun bana sen msn patlatabiliyon mu sorularına bol bol maruz kalmam.

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
GTA Vice City' i 256 MB RAM ile oynadığım günler... Kasma faciası vardı 10 saniyede bir ama umursamıyordum. Sonradan 512' liğe geçerek rahat bir nefes almıştık :D

Windows XP 'ye Windows 7 Transformation Pack kurduğum zamanı da anımsadım bir an. Kasma vs. sorununu hiç düşünmeden sırf tema değişimi diyerek kullanıyordum :)

Daha bir sürü şey var... Zamanla paylaşmak isterim. Güzel konu hocam.

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Güzel konu. 1978 doğumluyum :) ilk kez 1987 senesinde arkadaşımın evine 80486 işlemcili bilgisayar alması ile tanıştım. o zamanlar disketle oyun oynardık dos ekranında komut vererek açılırdı. şimdi neler gördüm neler anlatsam uzun sürer :) Şu anda bilişim ırgatı olarak hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum. Neden bilişim ırgatı diyorum? Çünkü bizim ülkede bu mesleğin yada yan dallarının hiçbir değeri yok. Şu anda bilinen global bir firmada çalışıyorum ama içerdeki işleyiş bildiğiniz bakkal kafası :D
bilişim dallarına girmek isteyen birileri varsa creative işlerle uğraşsın derim :)
Herkese selamlar.

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
Evet değerli forum sakinleri;

Merakımı mazur görmenizi umut ederek bir konu başlatmak istiyorum. (Muadil konu olarak eski telefon konusunu bulabildim, mobilde çok detaylı bakamıyorum, mükerrer konu olmuş ise affola)

Özellikle 2000'ler (yaşım 2007 ve sonrasına yetmekte) başta olmak üzere severek kullandığınız bilgisayar programları, varsa programlama dilleri ve/veya web siteleri nelerdi?

Benim zamanımda tabi ki en popüler program eski adı ile MSN, sonraki adı ile Windows Live Messenger idi.
O kadar küçük değilim, Yaşım mirc ve ICQ'nun son demlerine yetiyor :)

En popüler site blogcu.com idi (genel kesim benden büyük olduğu için çoğunluk aşina olacaktır :D ) Facebook'un da ilk çıktığı İngilizce zamanlarını da kullanan kesimdenim. :)

Yorumlarınızı okumak için sabırsızlanıyor, merakla bekliyorum.
Winamp

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Katkiniza çok teşekkür ederim hocam. Var olunuz. Saygılarımı sunarım clap~~ :$

Güzel konu. 1978 doğumluyum :) ilk kez 1987 senesinde arkadaşımın evine 80486 işlemcili bilgisayar alması ile tanıştım. o zamanlar disketle oyun oynardık dos ekranında komut vererek açılırdı. şimdi neler gördüm neler anlatsam uzun sürer :) Şu anda bilişim ırgatı olarak hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum. Neden bilişim ırgatı diyorum? Çünkü bizim ülkede bu mesleğin yada yan dallarının hiçbir değeri yok. Şu anda bilinen global bir firmada çalışıyorum ama içerdeki işleyiş bildiğiniz bakkal kafası :D
bilişim dallarına girmek isteyen birileri varsa creative işlerle uğraşsın derim :)
Herkese selamlar.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Müzik dinlemek için Winamp (Kuzucukların meelediği demo hâlâ kulaklarımda)

Mp3 indirmek için Ares (Virüs indirip dururdum)

Sohbet programı tabi ki MSN (Ne dinlediğini gösterebilmek için ayar yapmak, dikkat çekmek için birkaç kez çevrimiçi olmak, çok önemli işin varmış gibi numaradan meşgul görünmek...)

Tabi ki efsane işletim sistemim Windows Xp.

Hey gidi...

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Titreşim ve yeni mesaj sesi de benim kulağımda çınladı şimdi :)

Müzik dinlemek için Winamp (Kuzucukların meelediği demo hâlâ kulaklarımda)

Mp3 indirmek için Ares (Virüs indirip dururdum)

Sohbet programı tabi ki MSN (Ne dinlediğini gösterebilmek için ayar yapmak, dikkat çekmek için birkaç kez çevrimiçi olmak, çok önemli işin varmış gibi numaradan meşgul görünmek...)

Tabi ki efsane işletim sistemim Windows Xp.

Hey gidi...

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Winamp efsanesi sona ermedi, geliştirilmeye devam ediyor. İlgilenen arkadaşlar bağlantıdan betasını indirebilirler. Windows 10 da çalışıyor.

Üst Alt