Yardım MIUI TELEFON UYGULAMASI TÜRKÇE KARAKTER SORUNU

fenygs

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet
Cihazım
mi 5
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10
Telefon Modeli
mi 5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar. mi5 kullanıcısıyım miui bütün versiyonlarında geçerli olmak üzere şöyle bir sıkıntı yaşıyorum

telefon uygulamasını açınca numaralara basarak istenilen kişiye ulaşılabiliyor, biliyorsunuz. mesela ahmet'i arayacaksanız 2-4-6-3-8 e basarak ahmeti arayacağınızı anlıyor. rehbere gerek kalmadan hızlıca işinizi hallediyorsunuz yani.

ama rehberde kayıtlı isimde türkçe karakter varsa bu olmuyor. örneğin ömer isimli birisini arayacaksanız anlamıyor bunu. rehberde omer diye kaydedilmeli ki anlasın.

3. parti uygulamalarla(exdialer gibi) bunu çözmek mümkün ama ben miui'nin kendi uygulamasını kullanmak istiyorum

var mı çözüm?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Merhaba arkadaşlar. mi5 kullanıcısıyım miui bütün versiyonlarında geçerli olmak üzere şöyle bir sıkıntı yaşıyorum

telefon uygulamasını açınca numaralara basarak istenilen kişiye ulaşılabiliyor, biliyorsunuz. mesela ahmet'i arayacaksanız 2-4-6-3-8 e basarak ahmeti arayacağınızı anlıyor. rehbere gerek kalmadan hızlıca işinizi hallediyorsunuz yani.

ama rehberde kayıtlı isimde türkçe karakter varsa bu olmuyor. örneğin ömer isimli birisini arayacaksanız anlamıyor bunu. rehberde omer diye kaydedilmeli ki anlasın.

3. parti uygulamalarla(exdialer gibi) bunu çözmek mümkün ama ben miui'nin kendi uygulamasını kullanmak istiyorum

var mı çözüm?
Maalesef yıllardır var olan ve geliştiricilerin bir türlü çözmediği bir sorun... Pek çok custom romda bu hata yok, dilerseniz el ile de düzeltebiliyorsunuz fakat her güncelleme sonrasında tekrar yapmanız gerekir. Kendi adıma çözüm olarak rehberime Türkçe karakter artık kayıt etmiyorum...

Oyla:

fenygs

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet
Cihazım
mi 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi