Soru Miui Tabanlı Olmayan Rom Önerisi

srknyxl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Konular
3
Merhaba arkadaşlar. Telefonu birkaç ay developer, birkaç ay da stable romda kullandıktan sonra miui dan sıkılmış bulunmatayım. (Vay be, discovery zamanlarında sorunsuz miui için ne emekler verirdik :D ) Uzun zamandır custom romlarla ilgilenmediğim için şu sıralar çok fazla yabancı çeşit görüyorum.

XDA da en çok ilgi gören AospExtended romu dikkatimi çekti. Çok fazla markanın birçok telefonuna rom çıkaran büyük bir topluluk.

Tamamen saf olmasada (bu bahsattiğim romdaki gibi) basit saf android arayüzlü bir rom arıyorum. En çok önemsediğim konu bug olmaması ve takılma donma olmaması. Mi4 varken cyanogen rom yüklediğimde aşırı hızlı gelmişti miui dan sonra. Öyle bir fark bekliyorum işin aslı.

Bu bahsettiğim romu kullananlardan, farklı rom tavsiyesi verecek olanlardan yorum bekliyorum.

Roxelanne

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Taner
Cihazım
Mi Note 3
Konular
11
Konuya kaynak yapıyor olduğum için özür dilerim Mi Note 3 de Twrp var benim bu ROM u ondan kurabilir miyim? Veya Resurrection Remix Rom u kurabilir miyim? Sadece twrp ve xiaomi.eu rom kurdum bu işlerde yeniyim

Lineage OS denedim birde ama stock kamerası çok kötüydü dayanamadım ve Google uygulamalarını otomatik gelmediğinde ne yapmam gerekiyor?
bu sıraladığın romların hepsinide yükleyip denedim stabilite konusunda hiç fark yok sayılır özelleştirme konusunda havocos birazdaha ileri ben havocos kullanıyorum ilk önce bunu kur tüm ayarları yapmak zaman alıyor ama birkere yaptığında tüm romlarda aynı ayarlar var alışıyorsun durum çubuğunda saat ve bildirim özelleştirmesi diğer romlara göre biraz daha fazla

Oyla:

srknyxl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Konular
3
Konuya kaynak yapıyor olduğum için özür dilerim Mi Note 3 de Twrp var benim bu ROM u ondan kurabilir miyim? Veya Resurrection Remix Rom u kurabilir miyim? Sadece twrp ve xiaomi.eu rom kurdum bu işlerde yeniyim

Lineage OS denedim birde ama stock kamerası çok kötüydü dayanamadım ve Google uygulamalarını otomatik gelmediğinde ne yapmam gerekiyor?

Sanırım rom kurulumu için twrp yetiyor. Google uygulamaları için aşağıdaki adresten sürümüne uygun gapps i seçip indirmen,rom kurulumunun ardından flashlaman gerek.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu sıraladığın romların hepsinide yükleyip denedim stabilite konusunda hiç fark yok sayılır özelleştirme konusunda havocos birazdaha ileri ben havocos kullanıyorum ilk önce bunu kur tüm ayarları yapmak zaman alıyor ama birkere yaptığında tüm romlarda aynı ayarlar var alışıyorsun durum çubuğunda saat ve bildirim özelleştirmesi diğer romlara göre biraz daha fazla

Kılı kırk yarmaya gerek yok aslında doğru söylüyorsunuz. Hepsi de kendini kanıtlamış stabil romlar. Peki özelleştirmelerden kastınız nedir

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Sanırım rom kurulumu için twrp yetiyor. Google uygulamaları için aşağıdaki adresten sürümüne uygun gapps i seçip indirmen,rom kurulumunun ardından flashlaman gerek.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kılı kırk yarmaya gerek yok aslında doğru söylüyorsunuz. Hepsi de kendini kanıtlamış stabil romlar. Peki özelleştirmelerden kastınız nedir
Aklınıza gelebilecek her türlü detay. Resurrection Remix ve HavocOS bu konuda zirve yapmış durumda.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

nediyonlasen

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Mi8 lite
Konular
62
Aklınıza gelebilecek her türlü detay. Resurrection Remix ve HavocOS bu konuda zirve yapmış durumda.

peki bootleggers rom nasil usta herkes övüyor

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
peki bootleggers rom nasil usta herkes övüyor
Hocam neredeyse aynı AOSP romlar, denemedim ama kurmak için hazır duruyor. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Olmadı başta aldığınız nandroid yedekten geri yüklersiniz.

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Cihazınız için varsa aosip rom..

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

degirmenci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
şükrü
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
5
düzenlemeden kastım ekrandaki görseller örneğin durum çubuğunda tüm romlarda saat sağa sola ortaya alınabilirken havocosta renkleri de ayarlanabiliyor power butonuna bastığınızda çıkan menü animasyonu vb bazı farklılıklar

Oyla:
Üst Alt