Soru Miui Tabanlı Olmayan Rom Önerisi

srknyxl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Konular
3
Merhaba arkadaşlar. Telefonu birkaç ay developer, birkaç ay da stable romda kullandıktan sonra miui dan sıkılmış bulunmatayım. (Vay be, discovery zamanlarında sorunsuz miui için ne emekler verirdik :D ) Uzun zamandır custom romlarla ilgilenmediğim için şu sıralar çok fazla yabancı çeşit görüyorum.

XDA da en çok ilgi gören AospExtended romu dikkatimi çekti. Çok fazla markanın birçok telefonuna rom çıkaran büyük bir topluluk.

Tamamen saf olmasada (bu bahsattiğim romdaki gibi) basit saf android arayüzlü bir rom arıyorum. En çok önemsediğim konu bug olmaması ve takılma donma olmaması. Mi4 varken cyanogen rom yüklediğimde aşırı hızlı gelmişti miui dan sonra. Öyle bir fark bekliyorum işin aslı.

Bu bahsettiğim romu kullananlardan, farklı rom tavsiyesi verecek olanlardan yorum bekliyorum.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Cyanogen Rom=Lineage os denebilir. Saf ve hata en azdır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben syberia rom kullanıyorum.

Oyla:

srknyxl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cyanogen Rom=Lineage os denebilir. Saf ve hata en azdır.

Ben syberia rom kullanıyorum.

LineageOS sitesinde redmi5plus için indirme sayfası yok. Farklı bir modelden port edilen bir rom mu bu redmi5plus için?

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Özelleştirme,hız ve görsellik için tabiki resurrectionremix

Oyla:

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Mi6 için aosp kurup, birkaç saat sonra miui 10a koşa koşa geri döndüm.

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Merhaba arkadaşlar. Telefonu birkaç ay developer, birkaç ay da stable romda kullandıktan sonra miui dan sıkılmış bulunmatayım. (Vay be, discovery zamanlarında sorunsuz miui için ne emekler verirdik :D ) Uzun zamandır custom romlarla ilgilenmediğim için şu sıralar çok fazla yabancı çeşit görüyorum.

XDA da en çok ilgi gören AospExtended romu dikkatimi çekti. Çok fazla markanın birçok telefonuna rom çıkaran büyük bir topluluk.

Tamamen saf olmasada (bu bahsattiğim romdaki gibi) basit saf android arayüzlü bir rom arıyorum. En çok önemsediğim konu bug olmaması ve takılma donma olmaması. Mi4 varken cyanogen rom yüklediğimde aşırı hızlı gelmişti miui dan sonra. Öyle bir fark bekliyorum işin aslı.

Bu bahsettiğim romu kullananlardan, farklı rom tavsiyesi verecek olanlardan yorum bekliyorum.
Resurrection Remix, HavocOS, crDroid, Bootleggers romları deneyebilirsiniz. Ayrıca yakın zamanda OxygenOS portu da çıktı.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

srknyxl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
XDA Redmi5plus forumunda en çok görüntülenme alan romlar sırasıyla. Tabiki görüntülenme sayısı her şey demek değil ancak çok ilgi gören romlar bunlar. Cihazımın bootloader 72 saatini beklerken roma karar vermek istiyorum ama kafam karışık. Aslında bunlar hep aosp rom. Hepsi de bugsız denecek kadar sorunsuz romlar. Pek de aralarında bir fark yoktur diye düşünerek en baştakiyle custom denemeye başlayayım diyorum. Özellikle bu romlardan kullanan var mı yorumlayabilecek. Diğerlerinden farklı olduğu konu vs?

1. 196k - AospExtended
  2. 193k - Resurrection Remix
  3. 169k - HavocOS
  4. 159k - LineageOS
  5. 142k - DotOS
  6. 139k - Pixel Experience
  7. 132k - CrDroid

Resurrection Remix, HavocOS, crDroid, Bootleggers romları deneyebilirsiniz. Ayrıca yakın zamanda OxygenOS portu da çıktı.

Az önce OnePlus incelemesi izlerken OxygenOS dan bahsedilmişti. Stabil bir port var mı kullandığınız?

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
XDA Redmi5plus forumunda en çok görüntülenme alan romlar sırasıyla. Tabiki görüntülenme sayısı her şey demek değil ancak çok ilgi gören romlar bunlar. Cihazımın bootloader 72 saatini beklerken roma karar vermek istiyorum ama kafam karışık. Aslında bunlar hep aosp rom. Hepsi de bugsız denecek kadar sorunsuz romlar. Pek de aralarında bir fark yoktur diye düşünerek en baştakiyle custom denemeye başlayayım diyorum. Özellikle bu romlardan kullanan var mı yorumlayabilecek. Diğerlerinden farklı olduğu konu vs?

1. 196k - AospExtended
  2. 193k - Resurrection Remix
  3. 169k - HavocOS
  4. 159k - LineageOS
  5. 142k - DotOS
  6. 139k - Pixel Experience
  7. 132k - CrDroid

Az önce OnePlus incelemesi izlerken OxygenOS dan bahsedilmişti. Stabil bir port var mı kullandığınız?
XDA'da 5T stabil ve beta romlarını portlamıştı birisi.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

degirmenci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
şükrü
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
5
bu sıraladığın romların hepsinide yükleyip denedim stabilite konusunda hiç fark yok sayılır özelleştirme konusunda havocos birazdaha ileri ben havocos kullanıyorum ilk önce bunu kur tüm ayarları yapmak zaman alıyor ama birkere yaptığında tüm romlarda aynı ayarlar var alışıyorsun durum çubuğunda saat ve bildirim özelleştirmesi diğer romlara göre biraz daha fazla

Oyla:
Üst Alt