Soru Miui Romlar arasındaki Batarya performansı en iyi olanı hangisi ?

wolver123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adın
Cihazım
M
Konular
18
Arkadaşlar artık rom değişmekten bıktım en son los 15.1 denedim 2,5 saat ekran süresi alıyorum , şuan miui.am iniyor kurmadan önce buraya bir yazayım dedim

Miui tabanlı romlarda en çok batarya performansı ve ekran süresi veren hangisi ?

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
TELİ pek elime aldığım yok MIUI STOK ya da MIUI özel romlardan bahsetmiyorum bile
LINEAGE-SLIM-ATOM-COSMIC-AOSCP vs gibi romlar veya önerebileceğiniz lite romlar varmıdır olabildiğince saf ve baatrya performansı üst seviye olan bişi istiyorum
öneriler için şimdiden teşekkürler
Telefonu elinize almıyorsanız miui romları tercih etmelisiniz. Çünkü aosp romlar performans odaklı oluyor ve güç tüketimi miui ye göre bi tık daha fazla. İlla ben miui kurmam diyorsanız LineageOS 14.1 7.1.2 idi yanlış hatırlamıyorsam, batarya bakımından en iyisidir.

Oyla:

prgali

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaman
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Telefonu elinize almıyorsanız miui romları tercih etmelisiniz. Çünkü aosp romlar performans odaklı oluyor ve güç tüketimi miui ye göre bi tık daha fazla. İlla ben miui kurmam diyorsanız LineageOS 14.1 7.1.2 idi yanlış hatırlamıyorsam, batarya bakımından en iyisidir.

MIUI ROMLAR ağır değil mi sanki arayüz açısından ...

Oyla:

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
MIUI ROMLAR ağır değil mi sanki arayüz açısından ...
Değil. Bu yorumunuzu 6-7 kez görmüşümdür en az... Fakat değil. Ballandırılarak anlatılan samsung lg hatta sonyden bile daha akıcı. Saf android ile yarışır miui arayüzü. Yukarıda belirttiğim 3 markayı da kullanmış biri olarak söylüyorum miui cidden çok akıcı
[doublepost=1521583091,1521583075][/doublepost]
Hocam biraz karışık.Aşağıdaki linki incelersen ne olduğu hakkında yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim

Oyla:

prgali

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaman
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Değil. Bu yorumunuzu 6-7 kez görmüşümdür en az... Fakat değil. Ballandırılarak anlatılan samsung lg hatta sonyden bile daha akıcı. Saf android ile yarışır miui arayüzü. Yukarıda belirttiğim 3 markayı da kullanmış biri olarak söylüyorum miui cidden çok akıcı
[doublepost=1521583091,1521583075][/doublepost]
Teşekkür ederim

Akıcı olmaında bi maliyeti var elbet ,,, PİL tüketimi az oynamaya gelmıyor cihazla o yuzden bu COPY-PASTE romlarda geziniyoruz ...
[doublepost=1521628650][/doublepost]MIUI STOK ya da MIUI özel ROMLARIN pil tüketimi CUSTOM ROMLARA nazaran tüketim ve denge açısından nasıldırlar ...

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Açıkcası mi5 cihazımda denemediğim Rom kalmadı.

Sailfish OS, Fleyme os, Lineage,mokee,aicp,slim,omni vb, miui pro, kararlı,beta, Vb.

Size şunu söyleyeyim,

Cihazın gerçek ham performansını saf android olan romlar ortaya çıkartıyor. Adamların eline anında kernel kodlarını derleyebilecek eleman verseniz emin olun orjinal romdan daha iyi ve kararlı romlar çıkar..

Ama cihazın kararlı çalışmasını için Miui Romları tek geçerim, buda en doğal bir şey zaten. Cihaza haz çıkartılıyorlar.

Şarj konusunda ne dersek diyelim Miui rom en iyisi. Mesela mi4 cihazı vardı bende önceden. Onda en iyi pil performansı mokee rom verirdi. Mi5 de ise mokee berbat. Sanırım ilgilenen arkadaşlar pek bakmıyor mi5 için.

Sonuç olarak, bir romda en fazla 1 hafta kalabilirdim, 10 gün dür global betadayım. Zar zor duruyorum desem yeridir.

Heyacan arayanlara ise Salfish os u da denemenizi tavsiye ederim bu arada. Alpha destek vardı en son..

Son düzenleme:
Oyla:

prgali

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaman
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Açıkcası mi5 cihazımda denemediğim Rom kalmadı.

Sailfish OS, Fleyme os, Lineage,mokee,aicp,slim,omni vb, miui pro, kararlı,beta, Vb.

Size şunu söyleyeyim,

Cihazın gerçek ham performansını saf android olan romlar ortaya çıkartıyor. Adamların eline anında kernel kodlarını derleyebilecek eleman verseniz emin olun orjinal romdan daha iyi ve kararlı romlar çıkar..

Ama cihazın kararlı çalışmasını için Miui Romları tek geçerim, buda en doğal bir şey zaten. Cihaza haz çıkartılıyorlar.

Şarj konusunda ne dersek diyelim Miui rom en iyisi. Mesela mi4 cihazı vardı bende önceden. Onda en iyi pil performansı mokee rom verirdi. Mi5 de ise mokee berbat. Sanırım ilgilenen arkadaşlar pek bakmıyor mi5 için.

Sonuç olarak, bir romda en fazla 1 hafta kalabilirdim, 10 gün dür global betadayım. Zar zor duruyorum desem yeridir.

Heyacan arayanlara ise Salfish os u da denemenizi tavsiye ederim bu arada. Alpha destek vardı en son..

Şarj tüketimi açısından mıuı romların customlara nazaran tüketimi nasılsır içinde hiç bişi olmayan saf androide yakın romlarda var hani bu sınıfın içinde stok rom kadar tıka basa dolu romlarda

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Stok romlarda ki şarjın az çok gitmesinde ki gaye işlemcilerin boş zamanlarda 2 adet açık olması. Diğer 2 rom sadece sıkışırsa açılıyor. Bu sebeple uygulamalar çok da olsa şarj daha uzun gidiyor

Diğer custom romlarda işlemciler 4 taneside açık. Ufak bir işlemde bile 4 tanesi de çalışıyor. Burda kenel önemli. Kerneli tasarlayan arkadaş güç tüketimini dengeli tutarsa şarjda ona göre etkileniyor. Mesela hangi rom hatırlamıyorum. 4 Çekirdeğin 4ü de 2,3 ghz çalışıyordu. Hiç kasma donma yok, antutu dan 150 bin civarı aldı cihaz. Ama şarj yarım gün gitmiyor.

Oyla:

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
Konuyla bağımsız bir şey diyeceğim. Bugün sabah offical oreo yükledim telefona. Miui'nin kapalı beta olarak dağıttığı versiyon. Twrpden flashladım ve twrp uçtu. Tekrar twrp yüklesem pixel experience yedeğimi geri yükleyebilir miyim? Biraz beğenmedim de açıkçası

Oyla:
Üst Alt