Yardım MIUI Rom Yükleme

Caghkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Çağkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Ekonomist
Konular
1
Merhaba,

Samsung Galaxy S4 kullanıcısıyım. Cep telefonuma MIUI Rom kuralabilir miyim? Kurulum işlemi nasıl yapılıyor? Forumda aradım ama kurulum işlemini adım adım anlatan bir başlık bulamadım veya varsa da gözden kaçırdım.

Yardımlarınızı bekliyorum, V6 kurmayı düşünüyorum.

Caghkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Çağkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Ekonomist
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu sayfadaki ( ) yolu izlerken FAIL kısmında takılı kalıyor, ne yapmam lazım?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Takılması gayet doğal. Odin Samsung romlarını yüklemek için kullanılır custom rom yüklemek için değil. Custom romlar custom recoverylerden kurulur. Cwm, TWRP, Philz v.b. gibi.
Şimdi iyi hoş yazıyorsunuz ama ben hiçbirşey anlamadım diyebilirsiniz. Bu sadece yolun daha çok başında olduğunuzu, biraz okuyup genel konuları öğrenmeniz gerektiğini ve daha sonra bu işlere buluşmanız gerektiğini gösterir o kadar. Şimdi ne yazarsak o ne diyeceksiniz. Bu yüzden matematiksel bir örnek verecek olursak, önce 4 işlemi öğrenin ki, problemi çözerken yardım almanız gerektiğinde size şunu şuna bölüp şunla çarp dendiğinde nasıl böleceğim nasıl çarpacağım demeyesiniz.

Bu arada resme bakınca zaten recovery yüklemeye çalıştığınızı gördüm.
Bu yüzden verdiğiniz konuya girdim baktım. Ancak ben ordan hiçbirşey anlamadım. Eğer recovery dosyası diye Miui romu yükletmiyorlarsa orada anlatılanlar eksik kalmış. Standart prosedürlerde custom recovery yüklendikten sonra cihazı recovery modunda açarsınız. Install from zip file seçeneği ile indirmiş olduğunuz custom romu gösterirsiniz ve yükleme gerçekleşir. Eğer S4'lere özel olarak standart dışı bir uygulama yapılıyorsa orasını S4 kullanan arkadaşlar cevaplasınlar. Ama cevap beklerken siz de internetten S4'ler nasıl Root yapılır, nasıl recovery yüklenir gibi konulara biraz bakın.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Son düzenleme:
Oyla:

Caghkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Çağkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Ekonomist
Konular
1
Gerekli araştırmaları yaptım, hatta yolladığım linkteki adımları izleyen YouTube videosu da buldum ve videoda sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleşti. Lâkin, ben de öyle olmadı.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Gerekli araştırmaları yaptım, hatta yolladığım linkteki adımları izleyen YouTube videosu da buldum ve videoda sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleşti. Lâkin, ben de öyle olmadı.

Romu yüklerken verdiği hatayı "show log" alarak buraya yazmanız mümkün mü

Oyla:

Caghkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Çağkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Ekonomist
Konular
1
Şu anda aynı işlemleri tekrarlamam gerekiyor ama Sam Mobile sitesinden 5.0.1 romunu indirip yeniden var olan haline döndürdüm cihazı. Benimle aynı sorunu yaşayan başka kişiler de varmış ve onlara verilen cevap şu; 5.0.1'de ODIN kullanılarak flash yapılamıyormuş ve cihaz 4.4.2'ye geri düşürülerek bu yöntem işe yarıyormuş. Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım şu anda... Sanırım Sam Mobile sitesinden 4.4.2 romunu indirip öyle deneyeceğim.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Şu anda aynı işlemleri tekrarlamam gerekiyor ama Sam Mobile sitesinden 5.0.1 romunu indirip yeniden var olan haline döndürdüm cihazı. Benimle aynı sorunu yaşayan başka kişiler de varmış ve onlara verilen cevap şu; 5.0.1'de ODIN kullanılarak flash yapılamıyormuş ve cihaz 4.4.2'ye geri düşürülerek bu yöntem işe yarıyormuş. Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım şu anda... Sanırım Sam Mobile sitesinden 4.4.2 romunu indirip öyle deneyeceğim.

Odin ile Miui Port Rom yanı Custom ROM yukleyemezsiniz. Telefonu KitKat sürümde rootlayacak, Cwm yükleyecek sonra Cwmden Miui ROM Yükleyebilirsiniz

Oyla:

Caghkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Çağkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Ekonomist