Soru MIUI Rehber uygulaması sorunu

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıl gibi uzun bir süre telefonuma dokunmayarak irademin ne kadar güçlü olduğunu test ediyordum :)
Bir aya yakındır telefonum iyice hantallaşmıştı. Sonunda fabrika ayarlarına dönme zamanı geldi ve şeytan anında aklımı çeldi. Hazır fabrika ayarlarına dönüyorken, bari bir miui yükle de ne alemde bir gör dedi. Daha sonra G2 bölümünde bununla ilgili yaşadığım sıkıntıları ve çözümleri paylaşacağım orası ayrı. Benim şimdi rehberde bir sorunum var. Şöyle ki:
Gmail hesabımda birkaç grubum var. Eski İşyerim ile alakalı olan kişileri ayrı bir grupta topladım ve normalde rehber ayarlarında, görünüm ayarlarından bu grubu iptal ederek rehberimde görünmemesini sağlıyordum. Tabi o numaradan çağrı geldiğinde isim olarak yazıyor.
Miui rehber ayarlarında bu görünüm ayarını bulamadım. Mevcut ayarda ya hepsi yada Xiaomi, Whatsup, Google şeklinde herhangi birini seçebiliyoruz. Özelleştirme yani istediğimiz birkaç hesabı seçme yada benim için en önemli konu olan Google hesabındaki istediğim grupları seçebilme seçeneği yok.
Bu konuda bilgisi olan var mı?

Şimdi resimleri de ekliyorum. G2 olanlar benim MIUI yüklü telefonumun rehber ayarları, Samsung olan resimler de arkadaşımın telefonundaki rehber ayarlarıdır. Samsung'ta ki özelleştir ve son resimdeki Gmail altında bulunan gruplar MIUI'de yok.

[attachment=335][attachment=336][attachment=337][attachment=338]

[attachment=339]

Bu resimdeki Customized List seçeneği MIUI'de yok. 
[attachment=340]

Customized seçeneği olmayınca hangi hesapların kişilerinin görüneceğinin seçildiği şu ekran gelmiyor.

[attachment=341]

Gmail hesabının yanındaki oku aşağı indirdiğimizde gelen Gruplar da doğal olarak gelmiyor.

[attachment=342]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Onur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Hocam merhaba sizin de g2 de miui kullanmaya baslamaniz burada g2 anlamında bir hareketlilik sağlar umarım gelelim sorununa rehbere girip ayarlara girdikten sonra rehber altında seçenekler var oradan denediniz mi yoksa sadece telefon ayarlardan girip mi denediniz belki Size dediğim yerden yapabilirsiniz keza orada şirket falan Seçenekleri veya görüntülenecek kişiler var gözüküyor bir deneyin isterseniz oradan zaten başka da bir y3rden ayar yok

Oyla:

WaTCHMaN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
WaTCHMaN
Cihazım
Mi Mix 2
Konular
35
RE:

Şu anda miui rom u türkçeleştirdiğimizde rehber uygulamasından numara falan içten dışa aktarmak istediğimizde hata veriyor . Çeviri kaynaklı sıkıntılar var . Son birkaç haftadır bu böyle . Bende orjinal romdan sorunlu dosyaların orjinalini sisteme atıp öyle kullanıyorum .
Yani sizde rom u türkçeleştirdikten sonra rehberden numara falan aktarırken uygulama durdu hatası alırsanız şaşırmayın :D bu problemi yaşayan çok arkadaş var...

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: MIUI Rehber uygulaması sorunu

@onur
Teşekkür ederim. Evet rehber altındaki seçemneklerden deniyorum. Arkadaşımın S5 telefonundaki rehber ayarları ile birlikte resimlerle 1. mesajı güncelledim.

@WaTCHMaN
Bu çeviri ile oluşabilecek bir problem gibi görünmüyor. Ayarlarda seçenek yok. Ama böyle bir seçeneğin olmamasını da anlayamıyorum. Pek ala benim gibi birçok kişi rehberi özelleştirmek, farklı hesaplar tanımlayıp sadece bazılarındaki kişileri görmek isteyebilir. Acaba ben mi yerini bulamıyorum diye merak ettim.

Ben zaten rehber olarak Gmail Kişileri kullanıyorum. İçe/dışa aktar yapmıyorum. Bu yüzden durdurma hatası verip vermediğini bilmiyorum. 

Aslında aklımda bir çözüm var. Rehberimde görmek istemediğim o kişileri farklı bir gmail kişilerime aktarmak. Bu yeni Gmail hesabımı da telefona tanımlayacağım ama görünümde ana hesabım seçili olacağından sadece ana hesabımın kişilerini görebileceğim. Burada şu sorunun cevabı önemli. Diğer hesabımdaki kişileri görmek istediğimde ne olacak?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cvp: MIUI Rehber uygulaması sorunu

Hocam rehbere girdiğinizde en üstte (a harfinden önce) kendi profiliniz onun altında da gruplarınızın olması lazım. Oradaki gruplara tıkladığınızda gelen ayarları da bir karıştırın isterseniz?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@cantara hocam, onu denedim. İstediğim Grubu oradan seçip görebiliyorum. O ekranda rehber 409 kişi olarak istediğim şekilde de görünüyor. Ama öyle kalmıyor. Geri çıkınca yine tüm kişiler olarak 800 kişiye çıkıyor.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Oyla:

WaTCHMaN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
WaTCHMaN
Cihazım
Mi Mix 2
Konular
35
RE:

valla bende simkarttan aktarma kısmına girince orda gmail kişilerini aktarmada geliyor...

Oyla:

aliteknik

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aliteknik
Cihazım
Mi5S
Konular
0
maalesef bende rehber de görüntülenecek kişileri bulamadım. Bunu 8.5 ve 9 sürümlerinde kontrol ettim maalesef yok. Rehberi özelleştiremiyoruz.

Oyla:

okankamon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
okan
Cihazım
mi6
Konular
0
arkadaşlar ben bu telefonun rehberinden hiç bir şey anlamadım. farklı numaraları aynı isim altında gösteriyor. örnek olarak. 1234 numarası A diye kayıtlı olsun. 5678 de B diye kayıtlı olsun. rehbere bakıyorsun A nın altında hem1234 hem de 5678 yazıyor. kişiyi araycam hangi numara onun bilmiyorum. arabaya bağlandığım da ise arayan kişi A ise telefon ekranın da A yazıyor ama araba da B kişisi görünüyor. yahu yıllardır sorun yaşamadığım google kişilerim bile çöktü bunun yüzünden. nedir işin sırrı bilen var mı?

Oyla:

YUSABGON

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdullah GÖK
Cihazım
Mi 6
Konular
0
arkadaşlar ben bu telefonun rehberinden hiç bir şey anlamadım. farklı numaraları aynı isim altında gösteriyor. örnek olarak. 1234 numarası A diye kayıtlı olsun. 5678 de B diye kayıtlı olsun. rehbere bakıyorsun A nın altında hem1234 hem de 5678 yazıyor. kişiyi araycam hangi numara onun bilmiyorum. arabaya bağlandığım da ise arayan kişi A ise telefon ekranın da A yazıyor ama araba da B kişisi görünüyor. yahu yıllardır sorun yaşamadığım google kişilerim bile çöktü bunun yüzünden. nedir işin sırrı bilen var mı?
[doublepost=1518239871,1518239783][/doublepost]Bu problemin aynısını ben de yaşıyorum ama nafile...
Rehberin şu an allak-bullak...

Oyla:
Üst Alt