- Adım
- Zekeriya
- Cihazım
- Note 9 Pro
- Meslek
- Tekniker
- Konular
- 42
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Konu içeriği güncellenmiştir. Detaylı anlatım videosu eklenmiştir. Merak ettiğiniz Herşey video içerisinde yer almaktadır.
Detaylı anlatım videosu :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Evolution X AOSP Rom' unu çoğunuz bilirsiniz. Aynı kişinin yapmış olduğu farklı bir rom ile karşınızdayım.
Deneme Yapılan Cihaz: Xiaomi Redmi Note 9 Pro ( Joyeuse )
Android sürümü : 10
Yapım Tarihi : 09/04/2021
Yapımcı : Evolution
Rom İndirme Linki :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
-
Kullanılacak Uygulamaların Linki :
-
(Magisk zorunlu değildir sizin tercihinize kalmış bir uygulamadır.)Normal Kurulum Aşamaları :
- OrangeFox üzerinden kurulum yapılmalıdır. (Eğer bilmiyorsanız üstte verdiğim link üzerinden indirdiğiniz OrangeFox.zip dosyasını TWRP üzerinden Flashlamanız yeterlidir.)
- TWRP / OrangeFox'a giriyoruz
- Wipe - Dalvik Art/Cache/Data.
- Flash rom
- Reboot System
Temiz Kurulum Aşamaları :
- Romun zip dosyasını OTG Flash belleğe veya SD kartınıza yükleyiniz, indiriniz.
- OrangeFox üzerinden kurulum yapılmalıdır. (Eğer bilmiyorsanız üstte verdiğim link üzerinden indirdiğiniz OrangeFox.zip dosyasını TWRP üzerinden Flashlamanız yeterlidir.)
- TWRP / OrangeFox'a giriyoruz ve Format Data - Yes (Yeniden BAŞLATMAYIN)
- Wipe - Dalvik Art/Cache/Data/İnternal Storage
- Flash rom
- Reboot System
Not : Eğer imkanınız varsa temiz kurulum yapmanızı tercih ederim. Kurulum biraz uzun sürüyor. Panik yapmayınız. Biraz bekledikten sonra kurulum ekranı gelecektir. (Vendor, Magisk, Kernel yüklemenize gerek yoktur. Magisk ve Vendor indireceğiniz dosya içerisinde yer almaktadır.)
Düzenlemeler, temalar, eklentiler ve Vendor dosyası içerisinde yer aldığı için dosya boyutu büyüktür.
(Sürümlerin detayları ve güncellemeleri ile ilgili kısımlar Rusça dan çeviri yapıldığı için tamamen düzgün değildir. Bu konuda affınıza sığınıyorum.)
MIUI Pulse 12.3 Neler Değiştirildi :
- Güncellenen sistem uygulamaları (Google hariç)
- SeLinux durumu - Zorlama
- Şifreleme mevcut
- Cihaz, GPay / Play Store'da tamamen onaylanmıştır.
- Artan ses örnekleme oranı
- Dropbox'ta gereksiz günlüklerin oluşturulmasını devre dışı bıraktı (günlükler yalnızca uygulama çökmelerinden oluşturulur)
- Sistem güncellemesi kaldırıldı
- Karanlık mod açıkken bazı uygulamalarda çubuk durum öğelerinin görüntülenmesi düzeltildi
- Sistemde her türlü logların oluşturulmasını devre dışı bıraktı
- Modem günlüklerinin oluşturulmasını devre dışı bıraktı
- Sistemdeki gereksiz uygulamaların / dosyaların temizlenmesi
- Temizleme sistemi, gereksiz uzatma ve izin hatlarından yapılandırılır
- Uzak uygulamalardan kuyrukların temizlenmesi ve kok izleri, sistem optimizasyonu
- Süper duvar kağıtları Geometri ile Süper duvar kağıtları seçiminden bir öğe kesin
- MI Tarayıcı, Chrome ile değiştirildi
- "Yazarlar" da güncellenmiş bilgiler
- Diğer düzenlemeler ve düzeltmeler ...
MIUI Pulse 12.3'e Neder Eklendi :
- Sistem tamamen R / W'de
- Tam ekran gelen aramayı etkinleştirme / devre dışı bırakma özelliği eklendi
- Sistem uygulamalarını devre dışı bırakma yeteneği eklendi
- Sistem uygulamalarının sürümlerini güncelleme / düşürme yeteneği eklendi
- Masaüstü simgelerinin imzalarını gizleme yeteneği eklendi
- Üç satıra son aramaların bir listesi eklendi
- Cevaplanan / aranan arama ekranında bir / iki satırdaki düğmeleri gizleme yeteneği eklendi
- Cevaplanan / aranan arama ekranında bir / iki satırdaki düğmelerin görünümünü seçme yeteneği eklendi
- Gelen / giden aramalar için tam ekran fotoğrafı etkinleştirme / devre dışı bırakma özelliği eklendi
- Gelen / giden bir çağrı için turun boyutunu değiştirme yeteneği eklendi
- Gelen / giden bir çağrı için turun konumunu değiştirme yeteneği eklendi
- Gelen / giden bir çağrı için tur bilgisiyle pozisyon değiştirme yeteneği eklendi
- Sayıların coğrafi tanımı eklendi
- Mobil operatör tanımı eklendi
- Masaüstündeki çubuğa etkinleştirme / devre dışı bırakma simge etiketleri eklendi
- Klasörlerin otomatik olarak kapatılmasını etkinleştirme / devre dışı bırakma eklendi
- Bir klasördeki sütun sayısını değiştirme yeteneği eklendi
- Masaüstü simgelerinin imzalarını gizleme yeteneği eklendi
- 1 satıra simge imzası ekleme yeteneği eklendi
- 1 kaydırma satırına simge imzası ekleme yeteneği eklendi
- Ağ simgelerinin dikey / yatay konumu eklendi
- Genişletilmiş bir ağ türü seçeneği eklendi
- Veri aktarım geçişine uzun bir dokunuşla ağ türüne geçiş eklendi
- Ekran kilitliyken ses tuşları ile parça değiştirme eklendi
- Ağ hızı güncelleme aralığını ayarlama yeteneği eklendi
- MIUI 12.5'ten hacim çubuğu eklendi
- Genişletilmiş ses çubuğu eklendi
- Eylem Çubuğu türüne bir değişiklik eklendi
- Durum çubuğundaki alarm simgesini gizleme yeteneği eklendi
- Durum çubuğundaki Bluetooth simgesini gizleme yeteneği eklendi
- Kilit ekranında Kontrol Merkezini açmayı etkinleştirme / devre dışı bırakma yeteneği eklendi
- Geliştirici menüsünde sistem animasyonu hızı için genişletilmiş seçenekler
- Pil durumunu görüntülemek için genişletilmiş seçenekler (yalnızca yüzde, tamamen gizleme)
- Eski pil stilini etkinleştirme / devre dışı bırakma özelliği eklendi
- Kilit ekranında bildirimleri genişletme özelliği eklendi
- Kilit ekranından gelen bildirimlere yanıt verme özelliği eklendi
- "Kontrol Merkezi" yazısını, tarih içeren bir saat ile değiştirdi
- Güvenlik uygulaması en son Global sürümle değiştirildi (reklamlar / öneriler devre dışı bırakıldı)
- Seçim için üçüncü taraf yazı tipleri eklendi
- Masaüstü simge maskeleri eklendi
- Diğer düzenlemeler ve düzeltmeler ...
- Kendi Fikirlerimi de belirtmek isterim.
- Xiaomi.EU 12.0.2.0 Repack de diyebiliriz aslında. Çünkü stabil sürüm üzerinde düzenlemeler yapılmış ve daha akıcı olmuş.
- Gömülü olarak gelen çoğu uygulamalar yok. (Youtube, Xiaomi Uygulamaları, Google Uygulama ve Araçları vs.)
- Youtube, Youtube Music gömülü olarak gelmediği için Vanced Sürümlerini rahatlıkla kullanabilme imkanı var.
- İsterseniz yüklü olarak gelen bazı Xiaomi uygulamalarını da silebilirsiniz.
- Xiaomi.EU 12.0.2.0 Stabil sürümü zaten fazlasıyla beğenilen ve bayağı akıcı çalışan bir sürüm olduğu için tercih edilmesi güzel olmuş.
- Kernel vs. yüklemenizi tavsiye etmiyorum. Romu yapan kişi ile de Telegram üzerinden görüştüm. Kernel kullanmamamı söyledi. (Rusça biliyorsanız resim ektedir.)
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir*
- Ayıcalıklı Özellikler / MIUI Laboratuvar / AI Önyükleme açmanız yeterli olacaktır.
- Rom geliştiricisi Rus olduğu için rom tamamen Türkçe değil. Sadece bazı küçük bir kaç yer İngilizce ve Rusça.
Ek olarak : Romu yükleyip direk %98-97şarj ile kullandığım toplamda otuz altı veya otuz yedi saatlik bir kullanım söz konusu ve bu kullanımın çok yoğun olduğu süreler zaten resimler de yer alıyor. Bilerek yoğun kullanım yaptım ve en çok sarj tüketen uygulamaları kullandım. Görüntülü konuşma, instagram, youtube vs. Dün yoğun bir kullanım yaptım ve pil durumunu sizlerle paylaşmak isterim. Ben şahsen çok beğendim. Şarj süresi bayağı tatmin edici.
Perşembe gecesi telefonu şarj ettim ve tekrardan temiz bir kurulum yaptım. Agni kernel kurmuştum çünkü. Kurduktan sonra zaten cihaz gün içerisinde hiç bir şey yokken kendi kendine kapanıp açıldı, bazı uygulamalar çalışmamaya başladı falan. Yapımcısı zaten herhangi bir kernel kullanmamam gerektiğini belirtti. O yüzden tekrar romu yükledim. Şarjım %98-97 iken kullanmaya başladım.
(Soranlar illaki olacaktır. İnstagram ı bilerek kullandım. WhatsApp a göre çok daha fazla pil tüketiyor. Kız arkadaşım ve diğer arkadaşlarımla gün boyunca oradan sohbet ettim. Görüntülü, normal vs.)
Ekran Görüntüleri :
Ekli dosyalar
-
Screenshot_2021-03-25-22-06-49-307_com.android.thememanager.jpg77,6 KB · Görüntüleme: 161
-
Screenshot_2021-03-25-22-08-30-046_com.android.thememanager.png2 MB · Görüntüleme: 157
-
Screenshot_2021-03-25-22-09-48-031_com.android.thememanager.png393 KB · Görüntüleme: 156
-
Screenshot_2021-03-25-22-11-05-809_com.miui.securitycenter.png917,3 KB · Görüntüleme: 143
-
Screenshot_2021-03-25-22-12-18-823_com.android.settings.jpg41,4 KB · Görüntüleme: 146
-
Screenshot_2021-03-27-09-45-20-286_com.xiaomi.misettings.png245 KB · Görüntüleme: 110
-
Screenshot_2021-03-27-09-44-40-683_com.xiaomi.misettings.png253,8 KB · Görüntüleme: 113
-
Screenshot_2021-03-27-09-42-54-101_com.miui.securitycenter.png311,2 KB · Görüntüleme: 110
-
Screenshot_2021-03-27-12-20-12-272_com.android.settings.png259,4 KB · Görüntüleme: 103
-
Screenshot_2021-03-27-12-19-43-972_com.android.settings.png204,5 KB · Görüntüleme: 96
-
Screenshot_2021-03-27-12-03-03-576_com.miui.notification.jpg190,9 KB · Görüntüleme: 91
-
Screenshot_2021-03-27-15-38-51-714_com.miui.home.jpg214,2 KB · Görüntüleme: 83
-
Screenshot_2021-04-24-11-58-32-384_com.android.settings.png232,8 KB · Görüntüleme: 45
-
Screenshot_2021-04-24-11-58-51-670_com.android.settings.png149,6 KB · Görüntüleme: 47
-
Screenshot_2021-04-24-11-59-15-653_com.android.thememanager.png774,8 KB · Görüntüleme: 41
-
Screenshot_2021-04-24-11-59-27-315_com.android.settings.png225,4 KB · Görüntüleme: 35
-
Screenshot_2021-04-24-11-59-43-291_com.miui.home.png241,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme: