Freesby pid=9560 dateline=1411117563' Alıntı:
Anlatamadim sanirim bahsettigim su, miui'yi yukleyebilmek icin stock 4.1 Samsung romu gerekli. Ben de bu gereklilik sacma, baska yolu yok mu diyorum. (s3 icin)
Hocam cihazımızın yazılı sadece rom'dan oluşmuyor... Kernel, baseband, radio vs. gibi daha pek çok elemanı var. Cihazımızın stabil çalışabilmesi için bu elemanların tamamının birbiriyle tam uyumlu olması gerekli ve bunlardan bazıları MIUI romla beraber yüklenemiyor. Örneğin Nexus'lar için Radio veya Sony'ler için baseband gibi. Zannediyorum sizin cihazınız için de böyle bir durum söz konusu. Elbette ki bunları teker teker yüklemek de mümkün ama hepsi için teker teker uğraşmaktansa uyumlu olan versiyonu (cihazın orjinal sürümünü) yüklemek daha mantıklı olacaktır...
Örnek vermem gerekirse. Bir ay önce benim cihazımdaki MIUI 4.2 kullanıyordu. 4.4 güncellemesini aldıktan sonra şebeke, wifi gibi bazı işlevler çalışmadı. Bunun için rom haricinde rbazı başka güncellemeler de yapmam gerekti ve oldukça uğraştırdı. Benimkiyle aynı model başka bir cihazı güncellerken ise sadece stock romu kurdum ve üzerine normal kurulumu gerçekleştirdim. Kendi cihazımla neredeyse 7-8 saat uğraşmıştım ama diğerinde 10 dakikada işlem tamamlandı