Çözüldü MIUI neden sadece Global olarak çıkmıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner Güngör
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
65
Arkadaşlar MIUI neden sadece Global olarak çıkmıyor? Hem Xiaomi ekibi için daha kolay olur hemde kullanıcılar için daha iyi olur. China ROM'da sunulan çoğu ayrıcalıktan ya yararlanamıyoruz ya da geç yararlanabiliyoruz.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Çinde google ve servisleri yasaklıdır. Global romlarda da bunlar bulunduğundan dolayı dediğiniz şey mümkün olamamaktadır.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Çinde google ve servisleri yasaklıdır. Global romlarda da bunlar bulunduğundan dolayı dediğiniz şey mümkün olamamaktadır.

Zenex hocam benim merak ettiğim konu; Neden China Romlar ile Global romlar birbirinden bu denli farklı? Bunun bir sebebi varmı? Örneğin China Beta'da halen Notification Shade yok. Ayrıca her gelen yenilik önce China Beta'ya geliyor; 1-2 ay sonrasında ancak Global Beta'ya geliyor. Bu sebeple geliştiricilerin büyük kısmı China Beta romlarını kullanıyorlar rom geliştirmek için.

Global Romları geliştiren ekip mi zayıf, yoksa Xiaomi China Romları kısmına mı daha fazla önem veriyor acaba.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Zenex hocam benim merak ettiğim konu; Neden China Romlar ile Global romlar birbirinden bu denli farklı? Bunun bir sebebi varmı? Örneğin China Beta'da halen Notification Shade yok. Ayrıca her gelen yenilik önce China Beta'ya geliyor; 1-2 ay sonrasında ancak Global Beta'ya geliyor. Bu sebeple geliştiricilerin büyük kısmı China Beta romlarını kullanıyorlar rom geliştirmek için.

Global Romları geliştiren ekip mi zayıf, yoksa Xiaomi China Romları kısmına mı daha fazla önem veriyor acaba.
Xiaomi çin menşeili bir şirket olduğundan çin kullanıcılardan gelen çince geri bildirimler onlar için daha yararlı oluyor. Bu nedenle her şey ilk olarak çin romlarına sunuluyor buglardan arındırılıp global romlara getiriliyorlar.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Xiaomi çin menşeili bir şirket olduğundan çin kullanıcılardan gelen çince geri bildirimler onlar için daha yararlı oluyor. Bu nedenle her şey ilk olarak çin romlarına sunuluyor buglardan arındırılıp global romlara getiriliyorlar.

Anladım hocam peki teşekkür ederim, öncelik her türlü Çin'de o zaman :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Anladım hocam peki teşekkür ederim, öncelik her türlü Çin'de o zaman :)
Bir Türk firma da çıksın telefon yapsın dünyaya yaysın öncelik bizde olsun diye elbet biz de isterdik :D

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Bir Türk firma da çıksın telefon yapsın dünyaya yaysın öncelik bizde olsun diye elbet biz de isterdik :D

Tabiki hocam kim istemez :) Bir Türk firması çıkıp da Dünya'da önemli bir yere gelsin de hocam, varsın önceliği bize vermesinler diyorum artık. Ama sesimizi duyuralım önemli olan.

Birde hocam Notification Shade özelliği neden China Beta romlara gelmedi hocam bilginiz varmı, bu sebeple Miui Pro, Xiaomi.Eu gibi romları da kuramıyoruz ne yazıkki. Normalde yenilikler China Beta'ya gelirdi, bu Notification Shade özelliğinde tam tersi oldu.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Tabiki hocam kim istemez :) Bir Türk firması çıkıp da Dünya'da önemli bir yere gelsin de hocam, varsın önceliği bize vermesinler diyorum artık. Ama sesimizi duyuralım önemli olan.

Birde hocam Notification Shade özelliği neden China Beta romlara gelmedi hocam bilginiz varmı, bu sebeple Miui Pro, Xiaomi.Eu gibi romları da kuramıyoruz ne yazıkki. Normalde yenilikler China Beta'ya gelirdi, bu Notification Shade özelliğinde tam tersi oldu.
Maalesef onun hakkında bilgim yok.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Maalesef onun hakkında bilgim yok.

Peki sağolun hocam, bende Çin Kullanıcılarının eski bildirim sistemini istediğine yordum bu durumu, sanki özel olarak Global rom kullanıcılarına getirmişler gibi görünüyor :) Haftalardır China Beta'ya çıkmayınca.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt