Rom MIUI Mi Globe ROM Özellikleri ve Yükleme talimatı

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Android 7 tabanlı romlara face unlock gelmiş. Hadi hayırlı olsun
Evet, EU bazlı olduğu için bunada otomatikman geliyor....
MIUIPro, MultiRom, MIUI MS, Mi Globe esasında hepsi neredeyse birbirinin aynısı, aralarında çok ufak tefek farklar var..
Mi Globe güncellemesini sabırsızlıkla bekliyorum

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mavisular

::..Hayat Sınavdır..::
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sehmuz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğretmen
Konular
36
Türkçe ROM aramaya ve ROM türkçeleştirmeye SON!!!

Evet Arkadaşlar, uzun bir süredir denemek isteyipte, bir türlü yükleme ve deneme fırsatı bulamadığım Globe Rom ile karşınızdayım....

MiUI globeROM, en yeni Xiaomi Akıllı Telefonları için kullanılabilen resmi olmayan bir özel yazılımdır. Zaten çok fazla mükemmel optimizasyona sahip olan xiaomi.eu çok dilli ROM'u temel alır!

Xiaomi.eu ROM basic Özellikler:
Durum çubuğunda arama etkin
Masaüstünde arama hareketi etkin (hızlıca yukarı doğru kaydır)
Dosya Gezgini'nde MiDrive'ı Etkinleştirdi
SMS uygulaması için manzara modu eklendi
Hava uygulamasındaki gündoğumu / gün batımı
Google uygulamaları entegre destekler
Hiçbir işe yaramaz Çince bloatware uygulamaları
Daha az arka plan işlemi nedeniyle daha fazla boş RAM
Hem sistem hem de üçüncü taraf uygulamaları için birleştirilmiş yassı stil uygulama simgeleri (ör. Resmi genel MIUI'nin aksine Play Store simgesini de düz)
Renkli simgelerle gelişmiş menü (sadece resmi MIUI bültenlerinde olduğu gibi değil)
Tam sistemin altında hiçbir Çin karakteri yok
Mi Video, Mi Müzik, Mi Radyo, Mi Tarayıcı: Hiçbir işe yaramaz Çin içeriği yok
Herhangi bir xiaomi.eu sürümüyle birlikte bootloader'ı yanlışlıkla flaşla kilitleme imkanı yok
Resmi MIUI Fansites ve MIUI Hayranları tarafından gerçek 26 dil çeviri eklendi
Ekranda telefonun sağ elini harekete geçirmek için Telefonu hızlıca kaydırın
T9 çevirici desteği eklendi
Screen-OFF animasyon eklendi
AB için optimize edilmiş GPS ayarları
Optimize edilmiş Pil tüketimi
Optimize edilmiş RAM tüketimi
Tema öğesi düzenleme modu
Deodexed

MiUI globeROM basic Özellikler:
init.d Başlangıç komut dosyalarının desteği
Her açılışta zipaligned APK'lar
Batarya Tweaks
Performans Tweaks
RAM Tweaks
Temiz UI
Çin Uygulamaları Kaldırıldı
Daha Hızlı GPS Düzeltme
3 Yönlü Yeniden Başlatma Menüsü (Recovery ve Bootloader eklendi)
CPU ve Termal Tweaks

Bu MIUI Globe ROM’u yükleyebilmeniz için, cihazınızın BL kilidi açık, Root’lu ve TWRP Recovery yüklü ve USB Hata ayıklama açık olmalı...

• indirdiğiniz ROM'u Zip'li olarak Telefonunuzun hafızasına kopyalayın.
  • Gelecek her türlü olumsuzluklara karşı korunmak için halihazırdaki sistemin yedeğini alın. TWRP’nin Backup bölümüne girip hepsini seçin ve yedeği alın.
  • Yedek işlemlerinden sonra Wipe>Advanced Wipe adımlarını takip edip Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin.
  • Temizleme işleminden sonra Install kısmında kopyaladığınız ROM’u flaslayın.
  • Yükleme işleminden sonra TWRP’nin Reboot bölümüne girip System seçeneği ile telefonu yeniden başlatın.

Şimdi MiUI globeROM Builder ile, mi-globe.com'dan birçok Uygulama, Özellik ve Mod ile paketlenmiş harika xiaomi.eu özelliklerine dayanan tamamen yeni bir ROM yaratma şansınız var.İstediğiniz modu seçebilir ve TWRP kurulumu için yalnızca bir tam ZIP Dosyası olarak indirebilirsiniz.

MiUI globeROM ile xiaomi.eu temel özellikleri + globeROM temel özellikleri + ROM Oluşturucu'da etkinleştirdiğiniz veya devre dışı bıraktığınız tüm özellikleri kavuşacaksınız!
"ROM Oluşturucu" ile kendi Romunuzu oluşturmaya başlayın ve seçip MiUI globeROM'a uygulayabileceğiniz tüm özellikleri görün!

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Rom'u beğenmeyenler, almış oldukları Backup ile tekrar yüklemeden önceki ROM'larına dönebilirler

MIUI Globe Rom
Desteklenen tüm Xiaomi Cihazları

Rom'u sabah yükledim ve şu ana kadar bir sorun bulamadım....bildirimler sorunsuz geliyor ve rom akıyor

İki sorum olacaktı
1 - ROM dosyasını telefonun ana hafızasına mı kopyalayıp bu işlemleri yapacağız ?

2 - Başka bir ROM kullanıyorum. Bu ROM a geçmek istediğimde ROM dosyasını telefonun hafızasına kopyaladıktan sonra " Wipe>Advanced Wipe adımlarını takip edip Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin. "" işlemini yaparsam telefonun hafızasına attığım ROM silinmez mi ? wipe işlemi bildiğimiz format atma işlemi değil mi ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
İki sorum olacaktı
1 - ROM dosyasını telefonun ana hafızasına mı kopyalayıp bu işlemleri yapacağız ?

2 - Başka bir ROM kullanıyorum. Bu ROM a geçmek istediğimde ROM dosyasını telefonun hafızasına kopyaladıktan sonra " Wipe>Advanced Wipe adımlarını takip edip Cache, Dalvik Cache, System ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin. "" işlemini yaparsam telefonun hafızasına attığım ROM silinmez mi ? wipe işlemi bildiğimiz format atma işlemi değil mi ?

Dahili hafızayı isaretlemsezseniz silinmez diğer dedikleriniz doğru

Mi5s Eu 9.1.2.0 stabil

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
İki sorum olacaktı

Eğer SD Kartınız varsa ona, yoksa yerel hafızaya atabilirsiniz....başka romlardan geçişlerde, önce Backup alın ve sonra bu bahsedilen 4 wipe işlemi yaparsanız, yerel hafıza hariç olmak üzere tabiki, hafızanız silinmeyecektir.....Evet yerel hafıza silinmeksizin bildiğiniz format atma işlemi...

mavisular

Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sehmuz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğretmen
Konular
36
Eğer SD Kartınız varsa ona, yoksa yerel hafızaya atabilirsiniz....başka romlardan geçişlerde, önce Backup alın ve sonra bu bahsedilen 4 wipe işlemi yaparsanız, yerel hafıza hariç olmak üzere tabiki, hafızanız silinmeyecektir.....Evet yerel hafıza silinmeksizin bildiğiniz format atma işlemi...

Değerli Skorpi hocam. Malumunuz halen kaşıntım geçmedi :D

Kafamı karıştıran şey şu. Bilgisayar kurarken yerel merel ne varsa format atıyoruz temiz bir kurulum yapmak için. ROM atarken wipe yapmak istediğimizde neden yerel hafızayı seçmeyelim ki ? Açıkcası kafamı karıştıran olay bu oldu...

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Değerli Skorpi hocam. Malumunuz halen kaşıntım geçmedi :D

Kafamı karıştıran şey şu. Bilgisayar kurarken yerel merel ne varsa format atıyoruz temiz bir kurulum yapmak için. ROM atarken wipe yapmak istediğimizde neden yerel hafızayı seçmeyelim ki ? Açıkcası kafamı karıştıran olay bu oldu...
Yerel hafızada resimlerinizi, ayarlarınız vs oluyor ve bunlarla tekrar uğraşmamak için, yerel hafızayı silmiyoruz genelde...
ama burasını yedekler ve PC ye atarsanız, onu da silmenizde bir mahsur yok tabiki ve hatta en temiz kurulum bu oluyor....her türlü kalıntılardan arındırılmış vaziyete geliyor

mavisular

Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sehmuz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğretmen
Konular
36
Yerel hafızada resimlerinizi, ayarlarınız vs oluyor ve bunlarla tekrar uğraşmamak için, yerel hafızayı silmiyoruz genelde...
ama burasını yedekler ve PC ye atarsanız, onu da silmenizde bir mahsur yok tabiki ve hatta en temiz kurulum bu oluyor....her türlü kalıntılardan arındırılmış vaziyete geliyor

O halde konuyu netleştireyim.

Eğer yanlış anlamadı isem sayın Skorpi hocam

1 - Tüm verilerimizi PC ye yedekliyoruz.
2 - Wipe>Advanced Wipe den Allah ne verdi ise uçuruyoruz. (ROM u bu adımdan önce atarsak hafızaya oda silinir herhalde yanlış anlamadı isem)
3 - Artık ROM dosyasını zip li olarak telefonun dahili hafızasına kopyalıyoruz.
4 - TWRP in install kısmına girip telefonun ana hafızasına attığımız zipli ROM dosyasını gösteriyor ve flash işlemi yapıyoruz.
5 - Telefonumuz okunmuşsa :) TWRP nin Reboot bölümünden System seçeneğini seçtiğimizde telefonumuz kapanıp açılıyor ve tertemiz bir kurulum gerçekleştirmiş oluyoruz ¿

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
O halde konuyu netleştireyim.

Eğer yanlış anlamadı isem sayın Skorpi hocam

1 - Tüm verilerimizi PC ye yedekliyoruz.
2 - Wipe>Advanced Wipe den Allah ne verdi ise uçuruyoruz. (ROM u bu adımdan önce atarsak hafızaya oda silinir herhalde yanlış anlamadı isem)
3 - Artık ROM dosyasını zip li olarak telefonun dahili hafızasına kopyalıyoruz.
4 - TWRP in install kısmına girip telefonun ana hafızasına attığımız zipli ROM dosyasını gösteriyor ve flash işlemi yapıyoruz.
5 - Telefonumuz okunmuşsa :) TWRP nin Reboot bölümünden System seçeneğini seçtiğimizde telefonumuz kapanıp açılıyor ve tertemiz bir kurulum gerçekleştirmiş oluyoruz ¿
İlk önce TWRP den komple yedek alın ve onu PC ye aktarın sonra da aynen dediklerinizi yapın

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
Evet, EU bazlı olduğu için bunada otomatikman geliyor....
MIUIPro, MultiRom, MIUI MS, Mi Globe esasında hepsi neredeyse birbirinin aynısı, aralarında çok ufak tefek farklar var..
Mi Globe güncellemesini sabırsızlıkla bekliyorum

Yalnız bu face unlock olayı ekstra sarj tüketimi bence. Çünkü telefonlarımızın donanımı buna uygun değil ve bu yüzden telefon uykuya giremez bence

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Yalnız bu face unlock olayı ekstra sarj tüketimi bence. Çünkü telefonlarımızın donanımı buna uygun değil ve bu yüzden telefon uykuya giremez bence
Ekran kapalıyken zaten çalışmıyor yüz tanıma o yüzden sanmıyorum çok şarj yiyeceğini

Mi5s Eu 9.1.2.0 stabil

Üst Alt