Yardım MIUI Custom Rom Nasıl Yapılır?

BedirhanGrlk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Herkese Merhaba,
Bir custom rom yapma niyetindeyim. Google'da çok araştırdım, sadece AOSP rom derleme konusunu gördüm. MIUI tarafında bir konu göremedim. Bu konulardan anlayan, yardımcı olabilecek birisi var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1) Romun içerisine Magisk modülü gömebilir miyiz?
2) Romu yapınca hard brick olma ihtimalim nedir?
3) AOSP rom konusunu okudum, o konuda yazdığı gibi Microsoft Azure veya Google Cloud Services benzeri bir platform kullanmamız mı gerekiyor? Çünkü kredi kartım olmadığı için hesap açamıyorum.

Sorularım bunlar. Konu içerisine sonradan eklemeye çalıştım fakat 5 dakika dolduğu için ekleyemedim :/

Son düzenleme:

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Herkese Merhaba,
Bir custom rom yapma niyetindeyim. Google'da çok araştırdım, sadece AOSP rom derleme konusunu gördüm. MIUI tarafında bir konu göremedim. Bu konulardan anlayan, yardımcı olabilecek birisi var mı?
Hiç kimse bu konuda yardımcı olmaz maalesef. Paylaşılan programlar yazılar çok eski. Güncel içerik hiç yok. Ayrıca sıfırdan yapma işine hiç bulaşmayın. Linux bilginiz varsa bir ihtimal ücretli programlar aracılığıyla rom düzenlemesi yapabilirsiniz. Bende bayağı araştırma yaptım, çokça hata yaptım, deneme yaptım fakat sonunda güzel işler yapmaya başladım. Sizlerde aynı şekilde araştırma yaparak ilerleye bilirsiniz. Bilgi paylaşımı beklemeyin hiç kimseden. Linux bilginiz, kodlama bilginiz yoksa hiç bulaşmayın derim. Çok fazla vaktinizi alıyor çünkü.

Herkese Merhaba,

1) Romun içerisine Magisk modülü gömebilir miyiz?
2) Romu yapınca hard brick olma ihtimalim nedir?
3) AOSP rom konusunu okudum, o konuda yazdığı gibi Microsoft Azure veya Google Cloud Services benzeri bir platform kullanmamız mı gerekiyor? Çünkü kredi kartım olmadığı için hesap açamıyorum.

Sorularım bunlar. Konu içerisine sonradan eklemeye çalıştım fakat 5 dakika dolduğu için ekleyemedim :/
Yazdıklarınızın hepsi yapılabilir, ama şuan hiç bir şey bilmeden yapamazsınız. Sadece sorulardan ibaret kalır. İmage dosyasını düzenlemek, derlemek falan kolay şeyler değil. Yanlış Firmware kullandığınız zaman veya yanlış dosya yüklenirse telefon brick olur. Bu riski göze almanız gerekmektedir.

BedirhanGrlk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç kimse bu konuda yardımcı olmaz maalesef. Paylaşılan programlar yazılar çok eski. Güncel içerik hiç yok. Ayrıca sıfırdan yapma işine hiç bulaşmayın. Linux bilginiz varsa bir ihtimal ücretli programlar aracılığıyla rom düzenlemesi yapabilirsiniz. Bende bayağı araştırma yaptım, çokça hata yaptım, deneme yaptım fakat sonunda güzel işler yapmaya başladım. Sizlerde aynı şekilde araştırma yaparak ilerleye bilirsiniz. Bilgi paylaşımı beklemeyin hiç kimseden. Linux bilginiz, kodlama bilginiz yoksa hiç bulaşmayın derim. Çok fazla vaktinizi alıyor çünkü.

Yazdıklarınızın hepsi yapılabilir, ama şuan hiç bir şey bilmeden yapamazsınız. Sadece sorulardan ibaret kalır. İmage dosyasını düzenlemek, derlemek falan kolay şeyler değil. Yanlış Firmware kullandığınız zaman veya yanlış dosya yüklenirse telefon brick olur. Bu riski göze almanız gerekmektedir.
Peki sıfırdan değilde eu beta/ stabilde oynamalar yapsam başlangıç için linux bilgisi gerekir mi? Bir yerden başlamak istiyorum çünkü

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Peki sıfırdan değilde eu beta/ stabilde oynamalar yapsam başlangıç için linux bilgisi gerekir mi? Bir yerden başlamak istiyorum çünkü
Kaliteli bir içerik üretmek istiyorum dersen, evet gerekiyor. Çok basit komutları bile bilmeden yapamazsınız.

BedirhanGrlk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaliteli bir içerik üretmek istiyorum dersen, evet gerekiyor. Çok basit komutları bile bilmeden yapamazsınız.
Okuyabileceğim eski/ yeni bir kaynak var mıdır? Bir yerlerden başlamak istiyorum.

alonedark1121

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
isimsiz
Cihazım
Note 12 Pro 4G
Konular
4
Biraz eski konu ama bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim
Öncelikle ubuntu içeren bir bilgisayar olması lazım elinizde
Gerek internet hızı gerekse yüksek özellikleri ile vds sunucular baya işinizi görecektir
Öyleki Android 14 derlemek için en az 4 gb ram ve 500 gb hafıza olmalı
Googlede yeni hesap açtıysanız 90 gün geçerli 300 dolar (yaklaşık 9-10k tl ) kullanım hakkı veriyorlar onun ile deneyebilirsiniz)
Python, javan ve gitin kurulu olması gerekiyor
sudo apt install openjdk-8-jdk
sudo apt-get install python3
sudo apt install git

Sonrasında repo da kurulmalı
sudo apt install repo
Geri kalan gerekli şeyleri indirmek içinse bir scrpit var onu kurucaz
git clone
cd scripts
. setup/android*.sh

Kurulum tamamlanınca android kaynak kodlarını indirmek için bir dosya açalım
mkdir lineage
cd lineage
Repo ile Android kodlarını çekip İndirelim (herhangi romun github sayfasında yazar repo kodları, ben lineage os üzerinden anlatıyorum)
repo init -u -b lineage-21.0 --git-lfs
repo sync -f

İndirme tamamlanınca cihazınız için gerekli cihaz ağaçları ( device treeler ) lazım olacak
Onları da githubdan bulabilirsiniz
örnek olarak samsung galaxy j7 prime için
git clone device/samsung/on7xelte (device tree için device/marka/cihaz kodu, vendorda vendor/cihaz/marka kodu, kernelde kernel/marka/cihaz kodu gibi)
Sonrasında ise derleme işlemine başlayalım
. build/envsetup.sh
Sonrasında eksikleri tamamlaması için breakafst cihazkoddadı (breakfast on7xelte) yazıyoruz
Sonrasında derleme işlemini başlatalım
brunch cihazkodadı (brunch on7xelte)
derleme işlemi sistem özelliklerine göre değişir ama 64 gb ram 8 çekirdek li bir sunucuda android 11 derlemem 5 saat sürüyordu
Birde ben hiç başarılı build alamadım derleme işlemi %99 da inode yetmiyor diye saçma sapan bir hata veriyor
Tek hayalim biRom derlemekti oda inode yetmezliği yüzünden olmadı

Üst Alt