MIUI ana forumda yeni rom talebi konusu açtırmak

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
Merhabalar
6589T işlemci ile mi dünyası ile tanıştım.
miui rom u açık kaynak olarak dağıtılması ve kullanıcılarının da katkısı olması talebi ile sürekli güncelleme ve geliştirme alan bir rom yapısı ile .. bu sebeplede zengin tema desteği olan bir rom

yeni rom çalışmalarından bahsediliyor. ben mi5 den beri kullanıyorum. Çok eski bir kullanıcı değilim ama maalesef ana yapı olarak son kullanıcı açısından bu versiyonlar arasında çok değişik bir yapı veya extrem bir özellik göremiyorum

Note 3Pro kullanıcısıyım. Doğal olarak da SD650 işlemci var. 835 in performansı ile kıyaslanmaz ama kimse de kusura bakmasın. Mobil bir bilgisayar olarak oldukça yüksek bir işlemci seviyesine sahibim. Maalesef bu işlemci ve ram kapasitesi atıl olarak duruyor.
Belki ben bir hayal dünyasında yaşıyorum, bir coder olmadığım için.
Ama piyasada birçok kişisel olarak geliştirilmiş oldukça güzel yazılımlar mevcut. İster mobil ister Destktop olarak. Bu arkadaşlarımız yaptıkları modifikasyonları diğer insanların kullanımları için paylaşmıyorlar ama haberim var. Çünki ya bir ekran görüntüsü yada iş esnasında ki kaçamak gözlemler ile, sorduğumda kaçamak veya onu boş ver gibi cevaplar ile anlıyorsunuz.

mi dünyası bir deniz.
Hintliler aşırı derece bir iş gücüne sahip. 1.2 milyar nufus az değil. Ve açık kaynak sebebi ile de oldukça fazla coder oranı da mevcut bizim ülkemize göre.
Ve kendini isbat etme iş bulma hevesi ile çok fazla iş arayışındalar. Maalesef hayal dünyası veya görsellik değerleri oldukça BANAL diyebileceğimiz bir coder grubu maalesef. Bunu da ençok paylaşım yaptıkları tema lardan da farkedebilirsiniz. Şu dönem oldukça fazla php sitesi de dolaştığım için ayrı bir cepheden de görebiliyorum görsellik anlayışlarını

Telefon özelliği de lan mobil bir bilgisayar hayal ediyorum.
Özellikle 2D/3D ekran özelliklerine sahip ve gerektiğinde CLI ı da aktif olabilen. ve AddOn ları ile ister bir bilgisayar istersen sadece modded Media/Game/Phone olarak da kullanabileceğin modüler veya çoklu oturum özelliği olan OS barındıran bir ROM

dolayısı ile de Android den daha çok Linux Desktop kökenli veya Android yapısını yine Linux rom larda olduğu gibi destek veren host lar sayesinde ücretli/ücretsiz AddOn lar ile geliştirilebilen/değiştirilebilen bir rom

(Bu arada Manjaro nun 17.0 Cinnamon kurulumunu da yaptığım için bu hayal biraz da ordan kaynaklı :) )

Çok şey istemişde olmak istemiyorum ama bu isteklerimizi veya genel ortak isteklerimizi paylaşıp geliştirilmesi için free coder ların yönlendirilmesini ve Ana forumda bu konunun gündeme taşınarak yapılabilirlik veya uygulanabilirlik değerlerinden sonra çalışmalar için başlanmasına FORUM olarak ön ayak olmanızı rica ediyorum.

Snapdragon 600 serisi gündeme gelip çıkmasından önce bir proje var idi. Akıllı telefonların içindei OS ve rom un aynı şekilde dev monitör ve external klavye mouse ile klasik bir desktop olarak kullanılması için bağış aranıyor idi. O zamanlar işsiz olmam ve maddi zorluklardan dolayı 1 dolar bile yardımda bulunamamış idim.
Şimdi bu tür projeler var ise haberdar olmak ve iletişime geçmek isterim

Selamlar Başarılar

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
hocam ben tam olarak anlamadım acaba rom geliştiricisi olmak mı istiyorsunuz kendi kullanımınıza göre rom yapmak falan yada ben mi yanlış anladım ?

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
olaya hangi pencereden baktın veya hangi cümlemi nasıl anladın bilmiyorum ama

ben sürekli yeni versiyon rom diye numara değiştirilmesinden bıktığımı yapacaklarsa rom ları artık ya görsel yada yapısal farkları ortaya koyarak yapsınlar diye bir serzeniş de bulundum ve bunu da ana forumda konu açarak dile getirelim demek istedim ... sen neyi nerden nasıl geliştirci olmak istediğimi çıkarttın bir türlü anlam veremedim

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
neyse ben yanlış anladım kardeşim kusura bakma