- Adım
- E
- Cihazım
- Redmi K60 Pro
- Konular
- 12
Uzun zamandır Poco X3 NFC için kernel paylaşımı görmemek beni üzdü. Yapılan isim değişiklikleri nedeniyle az bilinen ancak oyun performansında rakipsiz bir kerneli sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tarafımca miui tabanlı custom Android 10 romlarda denenmiş oyun performansını çok akıcı düzeye getirmiş mükemmel bir çözümdür. Call of Duty Mobile ve PUBG oyuncuları için özellikle kaçırılmaz fırsat bu kernel.
eu 12.0.9 sürümü ile test edildi.
Bu kernel hakkında bir şeyler öğrenmek zor olsa da Poco X3 NFC ile oyun performansı arayanlar için yaptığım testlerde şu ana kadar ki en iyisidir.
Android 10 eu için kullandığım ve tavsiye ettiğim sürüm:
Kurulum için tavsiye recovery: Recovery - Poco X3 NFC - Twrp 3.6.0_10-1 Tek Tuş Yükleme Aracı
Kurulum için tavsiye rom:
Kurulum:
Üstte verilen konu aracılığı ile cihaza TWRP 3.6.0 yüklemesini tamamlayınız.
İndirilen xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.9.0.QJGMIXM_v12-10.zip ve
CY_projectmelodyv2-surya-NON-Unified-20220202-0830.zip
dosyalarını telefon hafızasına atınız. İhtiyacınız varsa Magisk.zip dosyası da indirebilirsiniz rootlu kullanım şart değildir.
Öncelikle bir çok konuda kurulum öncesi wipe yapmanız istenir ancak ben farklı olarak bu işlemleri kurulum sonrasına bırakıyorum. Konuda verdiğim recovery MIUI sürümlerinde cihaz şifresini tanıyacak ve dahili depolamanıza direkt erişim sağlayacaktır.
Cihazı kurulum için TWRP ekranında başlattığınızda hiçbir wipe işlemi yapmadan önce rom, ardından kernel ve eğer ihtiyacınız varsa magisk dosyasını flashlayın.
Ardından sistemi reboot etmeden geri tuşu ile wipe kısmına gelip
Adcanved wipe seçip Dalvik, Cache, Data, Internal Storage ve Metadata tiklerini işaretleyip kaydırın.
Tekrar wipe ekranına dönüp Format Data kısmına girip yes deyin.
Tekrar wipe kısmına gelip en alttaki çubuğu kaydının.
Ardından system reboot diyerek performansın tadını çıkartın.
Ekleme: Bazı durumlarda reboot sonrası recovery ekranına atma sorunu olabilir. Tekrar format data yaparsanız sorunsuz çalışacaktır.
Android 11 ve üstü MIUI sürümlerinde kerneli kurmaya çalışmayın. Cihazınız MIUI yazısında kalacak ya da fastboota atacaktır.
Resmi Android 10 sürümlerinde sorunlar olabilir lütfen custom romlar ile devam edin.
Tarafımca miui tabanlı custom Android 10 romlarda denenmiş oyun performansını çok akıcı düzeye getirmiş mükemmel bir çözümdür. Call of Duty Mobile ve PUBG oyuncuları için özellikle kaçırılmaz fırsat bu kernel.
eu 12.0.9 sürümü ile test edildi.
Bu kernel hakkında bir şeyler öğrenmek zor olsa da Poco X3 NFC ile oyun performansı arayanlar için yaptığım testlerde şu ana kadar ki en iyisidir.
Android 10 eu için kullandığım ve tavsiye ettiğim sürüm:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Kurulum için tavsiye recovery: Recovery - Poco X3 NFC - Twrp 3.6.0_10-1 Tek Tuş Yükleme Aracı
Kurulum için tavsiye rom:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Kurulum:
Üstte verilen konu aracılığı ile cihaza TWRP 3.6.0 yüklemesini tamamlayınız.
İndirilen xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.9.0.QJGMIXM_v12-10.zip ve
CY_projectmelodyv2-surya-NON-Unified-20220202-0830.zip
dosyalarını telefon hafızasına atınız. İhtiyacınız varsa Magisk.zip dosyası da indirebilirsiniz rootlu kullanım şart değildir.
Öncelikle bir çok konuda kurulum öncesi wipe yapmanız istenir ancak ben farklı olarak bu işlemleri kurulum sonrasına bırakıyorum. Konuda verdiğim recovery MIUI sürümlerinde cihaz şifresini tanıyacak ve dahili depolamanıza direkt erişim sağlayacaktır.
Cihazı kurulum için TWRP ekranında başlattığınızda hiçbir wipe işlemi yapmadan önce rom, ardından kernel ve eğer ihtiyacınız varsa magisk dosyasını flashlayın.
Ardından sistemi reboot etmeden geri tuşu ile wipe kısmına gelip
Adcanved wipe seçip Dalvik, Cache, Data, Internal Storage ve Metadata tiklerini işaretleyip kaydırın.
Tekrar wipe ekranına dönüp Format Data kısmına girip yes deyin.
Tekrar wipe kısmına gelip en alttaki çubuğu kaydının.
Ardından system reboot diyerek performansın tadını çıkartın.
Ekleme: Bazı durumlarda reboot sonrası recovery ekranına atma sorunu olabilir. Tekrar format data yaparsanız sorunsuz çalışacaktır.
Android 11 ve üstü MIUI sürümlerinde kerneli kurmaya çalışmayın. Cihazınız MIUI yazısında kalacak ya da fastboota atacaktır.
Resmi Android 10 sürümlerinde sorunlar olabilir lütfen custom romlar ile devam edin.