Yardım Miui 9.5'e dönmek?

duality2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 4
Konular
4
Merhaba beyler,
Miui 10 yükleyip pişman olanlardanım, bir günü kullana kullana aşırı derecede rahat çıkarıp, akşamları şarj bitsin de şarja takayım diye youtubedan video açıp kenara koyduğum telefonu Miui 10 güncellemesinden sonra günde iki kere şarj etmek zorunda kalıyorum. En az iki kat pil kaybım var.

9.5 sürüme dönmeyi düşünüyorum fakat Anti Rollback olduğunu ve dönemeyeceğimi söylediler ve de kod adı Whyred ise sanırım brick olma ihtimali çok yüksekmiş.

Öncelikle telefonumun bootloader kilidi açık, dün açtım herhangi bir saat bekletmeden açtı sıkıntısız şekilde.
Buna rağmen telefonu 9.5'e çeviremez miyim? Anti Rollback yine engel oluyor mu?

Cihazımın kod adını nereden öğrenebilirim?

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Bir de şunu söylemek istiyorum. Miui 10, 9 A göre çok daha stabil ve pil performansı gösteriyor.
Sen üstüne kurulum aldığın için sorun yaşıyor olabilirsin
Miflash tan miui 10 ü clean all yaparak temiz kurulum yapmanı öneririm

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

duality2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 4
Konular
4
Bir de şunu söylemek istiyorum. Miui 10, 9 A göre çok daha stabil ve pil performansı gösteriyor.
Sen üstüne kurulum aldığın için sorun yaşıyor olabilirsin
Miflash tan miui 10 ü clean all yaparak temiz kurulum yapmanı öneririm

Onu da düşünüyorum aslında ama bilmiyorum diğer taraftan kafamı karıştırıyorlar. Şu şekilde dediler "
No, not work. My sugestion is to install TWRP for MI 8 (search in the forum, twrp for MI 8 by xcz 150), decrypt the phone or format partition (same results) and reflash the phone with xiaomi.eu rom via TWRP. OTA available and never relock bootloader. My choice is developer (weekly) xiaomi.eu rom.
Everything is ok.
Good luck!"

BL açık olsa bile RollBack Protect izin vermiyormuş Mi8de. Sadece twrp ile dönebilirsin flashlayamazsın diyor. Burada hiç dönen oldu mu 10'dan 9'a bilmiyorum açıkcası. Yine de MIUI 10 flashlayabilirim sanırım hiç olmazsa. Çünkü pil gerçekten berbat bi halde

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Onu da düşünüyorum aslında ama bilmiyorum diğer taraftan kafamı karıştırıyorlar. Şu şekilde dediler "
No, not work. My sugestion is to install TWRP for MI 8 (search in the forum, twrp for MI 8 by xcz 150), decrypt the phone or format partition (same results) and reflash the phone with xiaomi.eu rom via TWRP. OTA available and never relock bootloader. My choice is developer (weekly) xiaomi.eu rom.
Everything is ok.
Good luck!"

BL açık olsa bile RollBack Protect izin vermiyormuş Mi8de. Sadece twrp ile dönebilirsin flashlayamazsın diyor. Burada hiç dönen oldu mu 10'dan 9'a bilmiyorum açıkcası. Yine de MIUI 10 flashlayabilirim sanırım hiç olmazsa. Çünkü pil gerçekten berbat bi halde
Bir arkadaşla denedik forumda mi 8 i olan geri dönüş yapmadık ama kilit açıldıktan sonra
Rus romundan global stabile geçtik
Global stabilden de global betaya geçtik
Şimdı beta kullanıyor bunların hepsini clean all seçerek başarılı bir şekilde yaptık

Twrp den yüklemeyi biliyorsan deneyebilirsin

Oyla:

duality2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 4
Konular
4
Bir arkadaşla denedik forumda mi 8 i olan geri dönüş yapmadık ama kilit açıldıktan sonra
Şimdı beta kullanıyor bunların hepsini clean all seçerek başarılı bir şekilde yaptık

Sorun geri dönüş maalesef neyse MIUI 10 flashlayalım yine belki bi umut düzelir umarım. Birileri yapmadan ben yapmayayım duman olmayalım :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim telefon mix2 ama sen eski sürüme dönebilirsen banada yardımcı olurmusunuz

Mi Mix 2de rollback yok diye biliyorum hocam dönüş yapılabilir.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bu videoda bootloader kilidi açmayı gösteriyor.
Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu bu linkte de fastboot atmayı gösteriyor

Oyla:

duality2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 4
Konular
4

Hocam merhaba, yanlışlıkla da olsa 9.5 sürümüne döndüm. MIUI Fast Boot sitesi bozuktu birinden link istedim MIUI 10 diye 9.5'i atmış, kurdum MIUI 9 yazıyor şaka gibi oldu biraz :)
Anti Rollback özelliğine baktığımda getvar variable not found diyordu sanırım anti-rollback bu telefonda yok. Anlamadığım şey normalde tüm MI8lerde bu özellik var ve hepsinde de bootloader kilidi açmak istendiğinde 720 saat bekleme gibi bir şart koşuyor. Benim telefonda ise bootloader saniyesinde açıldı ve rollback yok. Çakma falan mı diyeceğiz de TR garantili ve de antutu da 287k alıp üçüncü sıraya yerleşiyor. İlginç birşey gerçekten.

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Clean all seçersen brick olma ihtimali yok. Çok çok yeniden denersin

Bundan emin misiniz ? Clean all ile arb ilişkisi nedir hocam ? Arb güvenliğine takılanlar maalesef düşük sürüme geçemiyorlar , dediğiniz pek doğru gibi gelmedi bana sanki.

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Bundan emin misiniz ? Clean all ile arb ilişkisi nedir hocam ? Arb güvenliğine takılanlar maalesef düşük sürüme geçemiyorlar , dediğiniz pek doğru gibi gelmedi bana sanki.
Şunu demek istedim denersin olmazsa bile. Kilit kapalı olmadığı için fastboottan Twrp imajı yükleyip istediğin romu yükleyebilirsin. Benim dediğim şekilde çalışmazsa soft brick olur cihaz kurtarılır ama kilit kapalı olursa hatalı bir işlemde cihaz hard brick olur şuanda sorun yaşayanların ki gibi

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Tamamdır hocam anlaşıldı.
Şunu demek istedim denersin olmazsa bile. Kilit kapalı olmadığı için fastboottan Twrp imajı yükleyip istediğin romu yükleyebilirsin. Benim dediğim şekilde çalışmazsa soft brick olur cihaz kurtarılır ama kilit kapalı olursa hatalı bir işlemde cihaz hard brick olur şuanda sorun yaşayanların ki gibi

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Hocam merhaba, yanlışlıkla da olsa 9.5 sürümüne döndüm. MIUI Fast Boot sitesi bozuktu birinden link istedim MIUI 10 diye 9.5'i atmış, kurdum MIUI 9 yazıyor şaka gibi oldu biraz :)
Anti Rollback özelliğine baktığımda getvar variable not found diyordu sanırım anti-rollback bu telefonda yok. Anlamadığım şey normalde tüm MI8lerde bu özellik var ve hepsinde de bootloader kilidi açmak istendiğinde 720 saat bekleme gibi bir şart koşuyor. Benim telefonda ise bootloader saniyesinde açıldı ve rollback yok. Çakma falan mı diyeceğiz de TR garantili ve de antutu da 287k alıp üçüncü sıraya yerleşiyor. İlginç birşey gerçekten.
Söylediğin farklı şeyler
Eğer bl kilidin zaten açıksa 2. Açmaya beklemezsin
Açık değilse ilk açmaya ek süre ıstıyor

Ayrıca kilit açtıktan sonra yüklemek için ayrıca beklemen gerekmiyor istediğin anda fastboot ekranından yükleme yapabilirsin

Oyla:
Üst Alt