güncel sürümde rom hakkındaki bilgilerde eski rom ile birebir aynı özellikler yazılmış.tek fark yeni duvar kağıtları gibi duruyor.Hata düzeltmeleri hakkında bir bilgi yok.Mesela bir önceki romda da l1 sertifika gösteriyor ama netflixde heskes hata alıyordu.Yine eski romda yorumlara özellikle dikkat ettim kullanıcıların %75 i romun hantallığınfan filan bahsetmiş bu bu sürümde buna dair bir bilgi yok. Demek istediğim bu romda ne gibi düzeltmeler var yüklemek için değermi aosp bir romdan geçeceğim.
Hocam şöyle ki bu rom; Xiaomi Eu tarafından yayınlanan başka bir cihaza ait haftalık güncelleme alan Beta bir romun Portu. O roma her hafta güncelleme geldikçe geliştirici gelen bu güncellemeyi portluyor. Tabiki kendi degisikliklerini de ekleyerek. Genel performansta düzeltmeler var mı evet var. "Haftalık beta sürümünde ki tüm yeni özellikler eklendi" kısmı da zaten onu belirtiyor. Netflix kullanmadığım için gelişme var mı bilmiyorum. Ayrıca yeni güncellemede ki rom hantal falan değil MIUI 12 ve üstünde bu seviyede hızlı ve performanslı sayılı rom var. İki kişi erken erişim aldı benimle birlikte ve ikisi de oldukça memnun
Eğer AOSP'de memnunsaniz, herhangi bir şikayetiniz yoksa ve MIUI 13 kullanmak istemiyorsanız Port rom tercih etmenizin zaten hiçbir anlamı yoktur. Burada ki kullanıcılar MIUI 13 kullanmak isteyip en stabil MIUI 13'ü arayan insanlar. AOSP ile ilgili şikayetiniz yoksa, MIUI arayüzünden kopamam demiyorsaniz zaten bu güncellemeyi hiçbir şart altında yüklemenize gerek yoktur ki. Çünkü her anlamda AOSP daha hızlı ve daha performanslidir. Polyannacilik yapmaya gerek olmadığıni düşündüğüm için söylüyorum ki bu rom hiçbir zaman bir AOSP hızında, Şarj performansında ve ya Oyun performansında olamaz, diğer hiçbir MIUI romun olamayacağı gibi.