Haber MIUI 12 - Yeni Özellikler, Çıkış Tarihi - Beklentiler [MIUI12 Özellikleri]

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Araştırmadan laf etmeyelim diyerek beni kasettiniz herhalde. Evet araştırmadım. Bizzat denedim.

Mix 2'ye S7 Edge'den geçtim. Custom romların çoğunu kurup denedim. Kişiden kişiye değişecek konuları artık kenara bırakmak gerekiyor. Benim telefonumda sıkıntı yok. O dediğiniz kişilerin çoğu custom rom (miui tabanlı) kullanıyordur. Eu beta,revos,miuimix vs bu romlarda kasma,donma oldu. Bunların arasında sürekli geçiş yaptım belirli sürümlerde kasma,donma var. Yeni sürümler geldikçe sorunlar hallediliyor. Evet Samsung alınmaz diyenlerden biride benim. Sadece Samsung değil, yanına birde iPhone'u ekleyin. Şunu herhalde 20. kez yazıyorum; ben karşılaştırma yapmıyorum.(!) One ui çok beğendiyseniz en yakın teknoloji mağazasından 8 katı fiyatına alabilirsiniz.
Yaptığınız hata tam olarak bu hocam.Farkında değilsiniz ama aslında karşılaştırma yapıyorsunuz.8 katı fiyata demek direk karşılaştırmadır.Farkında mısınız bilmiyorum ama bugün MI 9,S10'dan 100TL,S10 Lite olarak çıkan ve MI 9'la hemen hemen aynı özelliklere sahip S modelinden 600 TL daha pahalı.Kasma olayını ben size anlatamadım sanırım,forumda GLOBAL rom kullanan çoğu kullanıcı romlarından şikayetçi.S7 edge modeline de ONE UI 2.0 güncellemesi gelmedi,gelmicek,ONE UI 1.0 bile gelmedi.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Yaptığınız hata tam olarak bu hocam.Farkında değilsiniz ama aslında karşılaştırma yapıyorsunuz.8 katı fiyata demek direk karşılaştırmadır.Farkında mısınız bilmiyorum ama bugün MI 9,S10'dan 100TL,S10 Lite olarak çıkan ve MI 9'la hemen hemen aynı özelliklere sahip S modelinden 600 TL daha pahalı.Kasma olayını ben size anlatamadım sanırım,forumda GLOBAL rom kullanan çoğu kullanıcı romlarından şikayetçi.S7 edge modeline de ONE UI 2.0 güncellemesi gelmedi,gelmicek,ONE UI 1.0 bile gelmedi.

Eklemeyi unutmuşum. Custom rom olarak kullandım. Link; 8 katı fiyat olarak bir karşılaştırma. Arayüzleri karşılaştırmadım. Benim telefonumdaki global romda sıkıntı yoktu. 2 ay kullandım. Yeterli bir süre diye düşünüyorum. Xiaomi Türkiye grubunda 9T Pro 2500-2800 arası satılıyordu. Bu fiyata 9T Pro varken kim napsın S10'u. Şuanki fiyatlardan haberim yok. Belkide S10'dan daha pahalıdır. Ama ilk çıktığı zamanlarda fiyatlar bu şekildeydi.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Port bir One UI kullanıp mı bu kadar kötülediniz yani ? :D Kimin yaptığı belli olmayan,muhtemelen lag ve bug dolu bir port.Burada yapacağımız kıyaslama kaçak göçek getirilip IMEI atılan ve SafetyNet'i patlayan cihazlar değil.Yurtiçinde tam güvenli şekilde satılan satış fiyatları.Yoksa S10'da satılıyor bu fiyatlara ama işlemleri yapamıyorsunuz,her güncellemede Samsung yamalıyor,güvenlik açığı bırakmıyor.Redmi bir telefonla S10'u kıyaslayıp kim ne yapsın demişsiniz.Aradaki fiyat farkı da 400TL.Hiçbir markayı tam olarak bilmeden,kullanmadan yorumlar yapıp atıp tutup karalamaya çalışmayın lütfen.Hayatımda bir kere Samsun kullandım o da S9 Plus modeliydi.Bügün emin olun piyasadaki tüm Xiaomi'lere toz yutturur.İşlemci olarak geride kalmış olabilir ama kamera,kararlılık,pil performansı,hoparlör kalitesi,malzeme kalitesi,tasarım,ekran kalitesi,hassasiyeti,yazılımı olarak çoğu modeli dümdüz eder.Her şey çipset değildir.Forumda da görüyorum adamın tek derdi işlemci,bunu sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın.Arkadaşım gitti 9T Pro aldı,PUBG oynarken ekran hassasiyeti o kadar kötü ki adam vuramadığını söylüyor.Şimdi ne işe yaradı bu işlemci?Sadece WhatsApp'ı yarim saniye erken açmaya....

Mesajdaki linke bakmamışsınız bile. İçeriği nedir ne değildir. Buglar var ama kullanılmayan alanlarda. Cihazın çalışmasını engelleyecek şeyler yok. Konu içerdiğinde de yazıyor bugların ne olduğu. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum telefonları. İmei uçunca telefon patlamıyor gidiyorsun aldığın yere 1 saatte geri veriyor sana fiyat konusunda büyük tasarruf oluyor. Azıcık araştırmayı biliyorsan kendinde imei atarsın bununla ilgili 50 bin tane video var halledilir. Kullanmadığınız marka değil, kullandığım marka. Kullanmadan nasıl yorum yapayım. Çok sevdiğiniz telefondan neden ayrıldınız ? Madem mükemmeldi ? Bana kullanmadığınız şey için yorum yapmayın diyorsun ama S9 tüm Xiaomi modellerine toz yutturur diyorsun. Bunu söyleyebilmeniz için tüm modelleri kullanmış olmanız gerekmez mi ? Ben One ui'yi kullanışsız buldum. Stabil olmasına falan bir şey söylemedim. Sapla samanı ayırt edelim bence. İşlemciden kaynaklı bir sıkıntı yok. Aynı işlemciyi 150 tane daha telefon kullanıyor. 9T Pro'daki sıkıntı ekranda. Nedenine girmeyeceğim. Konu dışı oluyor.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Satmak zorunda kaldım desem sizin için anlaşılır olur sanırım.Benim bahsettiğim IMEI'nin atılıp atılmaması değil.Birinci kullanıcı için IMEI işlemi olan cihaz kullanışsız bir cihazdır çünkü güvenlik açığı bulunduğu için(bootloader açılınca safetynet doğrulaması false oluyor,bazı banka uygulamaları,netflix,gpay,mcdonalds vb uygulamalar açılmıyor)tam olarak kullanamaz.Bu yüzden burada yaptığım karşılatırma piyasa üzerinden.Verdiğiniz linkede baktım bu arada.
Herkesin bütçesi yüksek değil bir yerden kısma yapılmalı. Benim tasarrufum bu şekilde. Yıllardır da böyle banka, Netflix vs hiçbirinde sıkıntı olmadı. Birazda şans işi bu durum. Android'in kendisi güvensiz bir işletim sistemi. Garantili alıpta güvende olduğunu mu zannediyorsun ?

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Herkesin bütçesi yüksek değil bir yerden kısma yapılmalı. Benim tasarrufum bu şekilde. Yıllardır da böyle banka, Netflix vs hiçbirinde sıkıntı olmadı. Birazda şans işi bu durum. Android'in kendisi güvensiz bir işletim sistemi. Garantili alıpta güvende olduğunu mu zannediyorsun ?
Kastettiğim şey güven değil hocam.Anladığım kadarıyla android bilginiz çok fazla değil ya da ben öyle anladım affedin.Bu uygulamalar google safety framework altyapısını kullanır,yani sistem güvenlik bilgisini görürler,eğer bootloader kilidiniz açıksa bu uygulamalar koruma amaçlı çalışmayabilir yada hata verebilir.MC Donald's uygulamasını indirin,açın,giriş yapmaya çalışın,ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum.Eğer custom rom kullanıyorsanız bu güvenlik açıkları bir şekilde kapatılıyor ama sonu yakın.Google hepsini yamaladı.İleride açıkların yamalanması dahi söz konusu olmayabilir.

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
One UI bana da çok itici geliyor. Durum çubuğu rezalet temayla değiştiremiyorsun. Simgeler desen çok çirkin. MIUI'ın tasarımı bence android cihazlar içerisinde en iyisi. Bug dediğiniz şeyler custom romlardan kaynaklanıyor, global romlarda öyle büyük buglar yok olsa bile güncellemeyle çözülüyor.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Kastettiğim şey güven değil hocam.Anladığım kadarıyla android bilginiz çok fazla değil ya da ben öyle anladım affedin.Bu uygulamalar google safety framework altyapısını kullanır,yani sistem güvenlik bilgisini görürler,eğer bootloader kilidiniz açıksa bu uygulamalar koruma amaçlı çalışmayabilir yada hata verebilir.MC Donald's uygulamasını indirin,açın,giriş yapmaya çalışın,ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum.Eğer custom rom kullanıyorsanız bu güvenlik açıkları bir şekilde kapatılıyor ama sonu yakın.Google hepsini yamaladı.İleride açıkların yamalanması dahi söz konusu olmayabilir.

Kullanabildiğim kadarı benim için yeterli gereksiz bilgilere ihtiyacım yok. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum hiçbir soruna rastlamadım. Her sene aynı hikayeler dönüp duruyor. Google önlem alacak geliştiricilerde sadece izleyecek mi ? Tabiki hayır oradan da bir açık bulup halledecekler. Güven adı altında milleti soyuyorlar. O çok güvenli iPhone'dan kaç tane ünlünün görüntüler yayıldı. Güven isteyen gidip 3310 kullanır. Hatta çok eski antenliler var onları kullanır. Söylemeye çalıştığınızı anladım zaten. Uygulama yasa dışı bir işlemden dolayı açılmıyor. Açıldığında uyarı veriyor. Benimde başıma geliyor bazen.

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Arkadaşlar anlayamıyor neyi kast etdiğimizi. Mesele arayüzün güzel görünmesi değil. Zaten en güzel görünen arayüz MİUİ. Bunu herkes kabul ediyor. Gerçek sorun arayüzün stabil çalışmaması. Siz de sorun yok diye ve ya sorunları fark edemiyorsanız (!) bu demek değil ki, arayüz çok iyi. Sizde sorun yoksa, girin sorunu olan milyonlarca kişinin yazdıklarını okuyun. 5 kişi sorunsuz kullanıyorsa,25 kişi sorunların olduğunu delili ile yazıyor, bug olarak report ediyor Xiaomiye. ayrıca custom rom (!) dediyiniz çin sürümü üzerine inşa ediliyor diye Globalden daha stabil, bugları daha çabuk çözülüyor. Yani Xiaomi kullanıyorsanız, custom rom kötüdür diyemezsiniz. MİUİ bazlı custom romların hemen hemen hepsi (tüm hepsi demiyorum) global roma nazaran daha stabil, bugları giderilmişdir. Lütfen Xiaominin resmi forumuna girin. Bug list var orda. Bir kaç yıldır çözülemeyen bugların olduğunu göreceksiniz. Miui 10 nun ilk sürümlerinde ortaya çıkan Gestures gecikmeleri, MİUİ 11-in neredeyse 3-4-cü sürümlerinde anca fixlene bildi. Xiaomi-yi biz de seviyoruz, ama gerçekleri görmek,göremiyorsanız okumanız yeterlidir.

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Arkadaşlar anlayamıyor neyi kast etdiğimizi. Mesele arayüzün güzel görünmesi değil. Zaten en güzel görünen arayüz MİUİ. Bunu herkes kabul ediyor. Gerçek sorun arayüzün stabil çalışmaması. Siz de sorun yok diye ve ya sorunları fark edemiyorsanız (!) bu demek değil ki, arayüz çok iyi. Sizde sorun yoksa, girin sorunu olan milyonlarca kişinin yazdıklarını okuyun. 5 kişi sorunsuz kullanıyorsa,25 kişi sorunların olduğunu delili ile yazıyor, bug olarak report ediyor Xiaomiye. ayrıca custom rom (!) dediyiniz çin sürümü üzerine inşa ediliyor diye Globalden daha stabil, bugları daha çabuk çözülüyor. Yani Xiaomi kullanıyorsanız, custom rom kötüdür diyemezsiniz. MİUİ bazlı custom romların hemen hemen hepsi (tüm hepsi demiyorum) global roma nazaran daha stabil, bugları giderilmişdir. Lütfen Xiaominin resmi forumuna girin. Bug list var orda. Bir kaç yıldır çözülemeyen bugların olduğunu göreceksiniz. Miui 10 nun ilk sürümlerinde ortaya çıkan Gestures gecikmeleri, MİUİ 11-in neredeyse 3-4-cü sürümlerinde anca fixlene bildi. Xiaomi-yi biz de seviyoruz, ama gerçekleri görmek,göremiyorsanız okumanız yeterlidir.

Bu kadar sorunlu bir arayüzü kullanma sebebinizi söyler misiniz ? Sadece görünüşü iyi diye kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile. Ben hiçbir mesajımda Miui'nin sorunsuz olduğunu,mükemmel stabil olduğunu yazmadım. Kullanışlılık açısından daha iyi yazdım. Custom romların çoğu işe yaramaz. RevOS harici Miui romlar vasatın bir tık üstü. Benim Miui 10 ve 11'de sıkça karşılaştığım buglar bildirimler geç geliyor,bildirimler geliyor ses gelmiyor yada bildirimler sadece durum çubuğunda gözüküyor (ekrana düşmüyor,ses çıkmıyor),whatsapp'tan gelen yeni mesaj gelince eski mesajıda gösteriyor. Genel olarak sıkıntı bildirimlerde bence. Bunlar halledilirse büyük rahatlama olacak. AOSP romların çoğunda bu sıkıntılar çok çok nadir oluyor. Miui'ye alışanda AOSP rom kullanamıyor. 1 gün zor dayanıyorum. Umarım gerçekleri gördüğüme inanmışsınızdır.

Üst Alt