Soru MIUI 12 Güncelleme İle İlgili

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
Merhabalar,

Cihazımda Android 10, Endonezya ROM kullanıyorum ve TWRP kurulu. OTA güncellemesi gelmedi ve buradaki konuda güncellemesinin geri çekildiğini okumuştum, ben de vazgeçtim. Bu sabah uyandığımda OTA'dan güncelleme geldiğini gördüm ve sistemimi güncellemeye karar verdim. Buradaki rehberde en son olan "Android 10'dan Android 10'a Güncelleme (Miui 12 Yükseltme Dahil):" olan şekilde mi güncellemem gerekiyor?

Ayrıca güncellemelerden sonra "hard reset" atılırsa daha temiz kurulum olduğu, böylece sürümler arası çakışma olmadan daha hatasız bir cihaz olacağı söyleniyor ancak benim telefonumdaki veriler ve whatsapp mesajları (resimler, dökümanlar) oldukça önemli. Buna nasıl bir önlem alabilirim? Nasıl yedeklememi önerirsiniz? Migrate, Swift ya da Titanium Backup her şeyi halleder mi?

Temiz kurulum yapacak olursam nasıl bir yol izlemeliyim tekrar root ve TWRP işlemi yapabilmek için?

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Merhabalar,

Cihazımda Android 10, Endonezya ROM kullanıyorum ve TWRP kurulu. OTA güncellemesi gelmedi ve buradaki konuda güncellemesinin geri çekildiğini okumuştum, ben de vazgeçtim. Bu sabah uyandığımda OTA'dan güncelleme geldiğini gördüm ve sistemimi güncellemeye karar verdim. Buradaki rehberde en son olan "Android 10'dan Android 10'a Güncelleme (Miui 12 Yükseltme Dahil):" olan şekilde mi güncellemem gerekiyor?

Ayrıca güncellemelerden sonra "hard reset" atılırsa daha temiz kurulum olduğu, böylece sürümler arası çakışma olmadan daha hatasız bir cihaz olacağı söyleniyor ancak benim telefonumdaki veriler ve whatsapp mesajları (resimler, dökümanlar) oldukça önemli. Buna nasıl bir önlem alabilirim? Nasıl yedeklememi önerirsiniz? Migrate, Swift ya da Titanium Backup her şeyi halleder mi?

Temiz kurulum yapacak olursam nasıl bir yol izlemeliyim tekrar root ve TWRP işlemi yapabilmek için?
Cihazınızda root var ise migrate uygulamasını indirip tüm kullanıcı uygulamalarını yedekleyin.

Oluşturduğu zip dosyasını SD card veya bilgisayara atın.

Twrp'den full wipe yapın(SD card ve otg hariç)

Format data yapıniz

Reboot recovery yapınız

Miui 12 rom dosyasını yükleyiniz

Recovery.from.boot dosyasını siliniz close avb2.0 aktif ediniz

Telefonu yeniden başlatınız

Daha sonra twrp'ye girip magisk yükleyiniz

Ardından migrate paketini yükleyiniz.

Telefonu yeniden başlattığınızda yönlendirme yapacaktır

Oyla:

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format data yapıniz

Reboot recovery yapınız

Miui 12 rom dosyasını yükleyiniz

Recovery.from.boot dosyasını siliniz close avb2.0 aktif ediniz

Hocam bu konulardaki cahilliğimi mazur görün ancak bu adımları detaylandırma şansınız var mı? Ya da detaylı bir rehberi var mı görselli?

Oyla:

aghumr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem
Cihazım
Note 8 pro
Konular
0
İşlemler ve sırası gayet açık belirtilmiş, forumda milyon tane konu var bu işlemlerle ilgili. Bu kadar tembel olmayın.

Oyla:

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemler ve sırası gayet açık belirtilmiş, forumda milyon tane konu var bu işlemlerle ilgili. Bu kadar tembel olmayın.

Sizden neden her yerde olmak zorunda yav? Aradık bulamadık bir sürü konu var hangisi bana uygun bilmiyorum, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum emin olmak istedim. Adımları detaylandıramayacaksanız yazmayın, çok zor değil yazmamak. İşinize bakın.

Son düzenleme:
Oyla:

aghumr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem
Cihazım
Note 8 pro
Konular
0
Sizden neden her yerde olmak zorunda yav? Aradık bulamadık bir sürü konu var hangisi bana uygun bilmiyorum, yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum emin olmak istedim. Adımları detaylandıramayacaksanız yazmayın, çok zor değil yazmamak. İşinize bakın.
Note 8 Pro başlığı altında yazılanların iPhone 11'e uyumlu olacak hali yok değil mi ?

Oyla:
Üst Alt