Haber MIUI 12, Çin Dışında da Dağıtılmaya Başladı: İşte Destekleyen Cihazlar

Xiaomi.EU ekibi, şirketin Çin için yayınladığı MIUI 12 kapalı beta sürümünü küresel ölçekteki kullanıcıların kullanabileceği hale getirerek yayınladı. MIUI’ın en son sürümünü destekleyen 28 Mi ve Redmi modeli bulunuyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz hafta Mi ve Redmi markalı akıllı telefonları için Android tabanlı yazılımının son sürümü olan MIUI 12’nin duyurusunu gerçekleştirmişti. Xiaomi, cihazlara kullanışlı birçok özelliğin eklendiği MIUI 12 kapalı betasını Çin’deki bazı cihazlar için yayınlamaya başlamıştı. Xiaomi.EU ekibi, Çin’in yayınlanan bu güncellemeyi küresel ölçekte kullanılabilir hale getirdi.
Xiaomi’nin yayınladığı MIUI Çin sürümü, dünya genelindeki kullanıcıların kullanımı için geliştirilmiş değildi. Çin’deki sürümde sadece İngilizce ve Mandarince dilleri bulunurken Google uygulamaları da bulunmuyordu. Ayrıca Çin dışında kullanılmayan birçok servis de yer alıyordu.

Xiaomi.EU ekibi de MIUI Çin’i daha çok dile tercüme etti, Google uygulamalarını ekledi, çeşitli Çin servislerini kaldırdı. Bu sayede en son MIUI özellikleri dünyadaki diğer Xiaomi kullanıcılarına da sunulmuş oldu. Bunlara ek olarak Xiaomi.EU, Xiaomi’nin belli modellerde kısıtladığı ya da MIUI’ye gizlediği bir dizi özelliği de açtı.
MIUI 12’nin betası, 28 Mi ve Redmi modelinin destekleyeceği şekilde yayınlandı. Güncelleme desteği alan modeller ise şöyle;

• Xiaomi Mi 6
  • Xiaomi Mi 6X
  • Xiaomi Mi 8
  • Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
  • Xiaomi Mi 8 Lite
  • Xiaomi Mi 8 Pro
  • Xiaomi Mi 8 SE
  • Xiaomi Mi 9
  • Xiaomi Mi 9 Pro 5G
  • Xiaomi Mi 9 SE
  • Xiaomi Mi 10
  • Xiaomi Mi 10 Pro
  • Xiaomi Mi CC9e
  • Xiaomi Mi CC9/Mi 9 Lite
  • Xiaomi Mi Max 3
  • Xiaomi Mi Mix 2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Xiaomi Mi Mix 3
  • Xiaomi Mi Note 3
  • Xiaomi Mi Note 10/CC9 Pro
  • Xiaomi Redmi K20/Mi 9T
  • Xiaomi Redmi K20 Pro/Mi 9T Pro/Premium Edition
  • Xiaomi Redmi K30
  • Xiaomi Redmi K30 5G
  • Xiaomi Redmi Note 5 CN/5 Pro (Dual Cam)
  • Xiaomi Redmi Note 7
  • Xiaomi Redmi Note 7 Pro
  • Xiaomi Redmi Note 8
Xiaomi.EU’nun yayınladığı MIUI 12’yi, ekibin veya sayfalarından indirebilirsiniz. Güncellemeyi yükleyebilmek için ‘bootloader’ı açmanız, TWRP’Yi flaşlamanız ve ardından ROM’u TWRP ile flaşlamanız gerekiyor

Kaynak: ShiftDeleteNet

Moderatör tarafında düzenlendi:

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47

Termux

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 9 T
Konular
20
Stabil var şuan 4 wipe yapıp yüklüyorum açılmıyor recovery moda atıyor beta olduğu için mi acaba?

mehmetali9393

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
3
Mi 8 SE ' de için temiz kurulum yaptım tek kelimeyle efsane olmuş... Stabil sürümü cikinca tadından yenmez. Stabilite yüzünden Android 10 kullanma taraftarı değildim ama miui 12 arayüzüne hasta olmamdan dolayı artık kullanacağım

Eminde

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8 se
Konular
20
Mi 8 SE ' de için temiz kurulum yaptım tek kelimeyle efsane olmuş... Stabil sürümü cikinca tadından yenmez. Stabilite yüzünden Android 10 kullanma taraftarı değildim ama miui 12 arayüzüne hasta olmamdan dolayı artık kullanacağım
Sizin twrp sürümünüz neydi ben şu miroom stabil kullanıyorum farklı bi durum varmı direk geçiş yapabilirmiyim romu yükleyerek sürümde android 10

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Arayüz eksikliği olarak da, örneğin ben sağ taraftan durum çubuğunu çektiğimde kontrol merkezini açıyorsam ekranı sağa kaydırınca bildirimler kısmına geçsin, çok mu zor yani? Bir daha kapat sonra sol tarafantan çek yapmama ne gerek var ki

Mfha1982

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
2
Hocam öncelikle teşekkürler listede resmi note 8 var fakat bağlantılarda goremedim

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Xiaomi.EU ekibi, şirketin Çin için yayınladığı MIUI 12 kapalı beta sürümünü küresel ölçekteki kullanıcıların kullanabileceği hale getirerek yayınladı. MIUI’ın en son sürümünü destekleyen 28 Mi ve Redmi modeli bulunuyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, geçtiğimiz hafta Mi ve Redmi markalı akıllı telefonları için Android tabanlı yazılımının son sürümü olan MIUI 12’nin duyurusunu gerçekleştirmişti. Xiaomi, cihazlara kullanışlı birçok özelliğin eklendiği MIUI 12 kapalı betasını Çin’deki bazı cihazlar için yayınlamaya başlamıştı. Xiaomi.EU ekibi, Çin’in yayınlanan bu güncellemeyi küresel ölçekte kullanılabilir hale getirdi.
Xiaomi’nin yayınladığı MIUI Çin sürümü, dünya genelindeki kullanıcıların kullanımı için geliştirilmiş değildi. Çin’deki sürümde sadece İngilizce ve Mandarince dilleri bulunurken Google uygulamaları da bulunmuyordu. Ayrıca Çin dışında kullanılmayan birçok servis de yer alıyordu.

Xiaomi.EU ekibi de MIUI Çin’i daha çok dile tercüme etti, Google uygulamalarını ekledi, çeşitli Çin servislerini kaldırdı. Bu sayede en son MIUI özellikleri dünyadaki diğer Xiaomi kullanıcılarına da sunulmuş oldu. Bunlara ek olarak Xiaomi.EU, Xiaomi’nin belli modellerde kısıtladığı ya da MIUI’ye gizlediği bir dizi özelliği de açtı.
MIUI 12’nin betası, 28 Mi ve Redmi modelinin destekleyeceği şekilde yayınlandı. Güncelleme desteği alan modeller ise şöyle;

• Xiaomi Mi 6
  • Xiaomi Mi 6X
  • Xiaomi Mi 8
  • Xiaomi Mi 8 Explorer Edition
  • Xiaomi Mi 8 Lite
  • Xiaomi Mi 8 Pro
  • Xiaomi Mi 8 SE
  • Xiaomi Mi 9
  • Xiaomi Mi 9 Pro 5G
  • Xiaomi Mi 9 SE
  • Xiaomi Mi 10
  • Xiaomi Mi 10 Pro
  • Xiaomi Mi CC9e
  • Xiaomi Mi CC9/Mi 9 Lite
  • Xiaomi Mi Max 3
  • Xiaomi Mi Mix 2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Xiaomi Mi Mix 3
  • Xiaomi Mi Note 3
  • Xiaomi Mi Note 10/CC9 Pro
  • Xiaomi Redmi K20/Mi 9T
  • Xiaomi Redmi K20 Pro/Mi 9T Pro/Premium Edition
  • Xiaomi Redmi K30
  • Xiaomi Redmi K30 5G
  • Xiaomi Redmi Note 5 CN/5 Pro (Dual Cam)
  • Xiaomi Redmi Note 7
  • Xiaomi Redmi Note 7 Pro
  • Xiaomi Redmi Note 8
Xiaomi.EU’nun yayınladığı MIUI 12’yi, ekibin veya sayfalarından indirebilirsiniz. Güncellemeyi yükleyebilmek için ‘bootloader’ı açmanız, TWRP’Yi flaşlamanız ve ardından ROM’u TWRP ile flaşlamanız gerekiyor

Kaynak: ShiftDeleteNet
max 2 nasıl listede olmaz ya
güncelleme alacağından değil ama her listede oluyordu illa :)

mehmetali9393

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
3

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Merak eden hocalarıma söyleyeyim. Note 8 Pro'ya Eu rom gelmeyecek. Desteklerini keseli çok uzun zaman oldu. Bir sonraki açıklamaya kadar rom çıkmayacak yani. Sizleri Endonezya Deodex romuna bekliyoruz. Eu rom'un özelliklerinin %95'ini kapsar.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Merak eden hocalarıma söyleyeyim. Note 8 Pro'ya Eu rom gelmeyecek. Desteklerini keseli çok uzun zaman oldu. Bir sonraki açıklamaya kadar rom çıkmayacak yani. Sizleri Endonezya Deodex romuna bekliyoruz. Eu rom'un özelliklerinin %95'ini kapsar.

MTK işlemcili cihaz alınmaz dediğimizde bağırıp çağırıyorlardı :(

Üst Alt