Haber MIUI 12.5 Özellikleri

Dünyanın en popüler mobil işletim sistemlerinden biri olan MIUI, Xiaomi'nin gözdesi. MIUI 13 haberleri yakın zamanda yayınlanırken, MIUI 12 unutulmadı. Bugün yapılan açıklamaya göre Xiaomi, MIUI 12.5'i geliştiriyor. Bu güncelleme önemli yenilikleri ve optimizasyonları içerir ve Xiaomi cihazlarını MIUI 13 için hazırlar.

Xiaomi'den yapılan açıklamaya göre MIUI 12.5 için testler bugün başladı. Mühendislerin bu güncellemeye daha iyi odaklanabilmesi için kapalı Beta sürümü 12.14'ten başlayarak bir süre için askıya alınacak.

Yeni MIUI 12.5 Özellikleri

Yaklaşık Konum
MIUI 12.5, konum gizliliğinizi daha iyi koruyacaktır. Eklenen yeni özellik ile tam konumunuzu değil, yaklaşık konumunuzu uygulamaya bildirebilirsiniz. Bu şekilde uygulama sizi takip edemez.

Yeni Ses Kontrol Çubuğu
Uzun süredir değişmeyen ses kontrolörü, MIUI 12.5 ile çok daha şık bir görünüme sahip olacak. Yeni bir işlev eklenmedi, ancak yeni animasyonlara ve yeni bir görünüme sahip.

Fotoğrafı PDF'ye Dönüştür

Galerinizdeki herhangi bir fotoğrafı hızla PDF'ye dönüştürebilirsiniz.

Yeni Son Uygulamalar

MIUI 10 ile değişen en son uygulama stili artık MIUI 12.5 ile özelleştirilebilir! Yeni güncelleme ile MIUI 9 stiline geri dönebilirsiniz. Bu özellik ile MIUI'ye tam anlamıyla müdahale etmenizi sağlayan bir yapının temeli atılmıştır. MIUI 12.5 ile son uygulamaları yatay olarak kullanabilirsiniz.

Yeni kamera ayarları arayüzü

Her gün eklenen yeni özelliklerle kamera uygulaması karmaşıklaşıyor mu? MIUI 12.5 ile bu karmaşıklığın yerini sade bir arayüz almıştır.

Yeni Bildirim Merkezi
MIUI 12.5 ile bildirim penceresi Android 11 görünümüne yaklaştırıldı. Bildirimler, mesajlar ve sessiz bildirimler ayrıştırılıyor.

Diğerleri
Yeni Parmak İzi Animasyonları
Kabarcık bildirim desteği (Android 11)
Süper çözünürlük
Ses kontrolü
Yeni QR Kodu arayüzü
Yeni Simge stilleri
Ve dahası!

MIUI 12.5 güncellemesi büyük olasılıkla Şubat ayında piyasaya sürülecek. MIUI 12.5 güncellemesinden sonra MIUI 13 ve MI 11 tanıtılacaktır. MIUI 12.5 kullanan ilk cihazlardan biri MI 11 olabilir.

MIUI 12.5 Alacak Cihazlar:
Redmi 7A
Redmi 8A
Redmi 8A Dual / Pro
Redmi 8
Redmi 9A
Redmi 9AT
Redmi 9i
Redmi 9C
Redmi 9C NFC
Redmi 9
Redmi 9 (India)
Redmi 9 Prime
Redmi 10X 4G
Redmi 10X 5G
Redmi 10X Pro
Redmi Note 7
Redmi Note 7S
Redmi Note 7 Pro
Redmi Note 8
Redmi Note 8T
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 9
Redmi Note 9S
Redmi Note 9 Pro (India)
Redmi Note 9 Pro (Global)
Redmi Note 9 Pro Max
Redmi Note 9 4G (CN)
Redmi Note 9 5G
Redmi Note 9 Ultra
Redmi K20
Redmi K20 Pro
Redmi K20 Pro Premium Edition
Redmi K30
Redmi K30 5G
Redmi K30 5G Racing Edition
Redmi K30i 5G
Redmi K30 Pro
Redmi K30 Pro Zoom Edition
Redmi K30 Ultra
Redmi K30S Ultra
POCO F1
POCO F2 Pro
POCO X2
POCO X3
POCO X3 NFC
POCO M2 Pro
POCO M2
POCO C3
POCO M3
Mi 8
Mi 8 Pro
Mi 8 Under Display Edition
Mi 8 Explorer Edition
Mi 8 SE
Mi 8 Lite
Mi 9
Mi 9 Pro
Mi 9 Pro 5G
Mi 9 Explorer Edition
Mi 9 Lite
Mi 9 SE
Mi 10
Mi 10 Pro
Mi 10 Ultra
Mi 10 Lite
Mi 10 Youth Edition
Mi Note 10
Mi Note 10 Pro
Mi Note 10 Lite
Mi CC9e
Mi CC9
Mi CC9 Pro
Mi 9T
Mi 9T Pro
Mi 10T
Mi 10T Pro
Mi 10T Lite
Mi Mix 2S
Mi Mix 3
Blackshark 2
Blackshark 2 Pro
Blackshark 3
Blackshark 3 Pro
Blackshark 3S

Kaynak: Techindeep

katip38

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram Şaki
Cihazım
Mi8 Se
Konular
28
Bunlar olursa efsane olur sabırsızlıkla bekliyoruz

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
9
redmi note 8 mıuı 12.5 geliyormuş

pil batarya çabuk bitmesi çözümü olur inşallah bu güncelleme ile beraber ama en erken şubat deniliyor ama yaza ancak çıkar gibi

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Daha 12 alamadım facepalm~~

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Miui 12.5 ile gelecek olan yeni bildirim sistemi. Kısacası bildirim gruplandırma diye bir özellik gelecek ve yüksek ihtimalle bildirim sistemini büyük ölçüde değiştirecek. Bu şekil olacak gibi görünüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şubat diyorsa Eylül'de gelir. Redmi Note 8'e :/
redmi note 8 mıuı 12.5 geliyormuş

pil batarya çabuk bitmesi çözümü olur inşallah bu güncelleme ile beraber ama en erken şubat deniliyor ama yaza ancak çıkar gibi
Şubatta piyasaya sürülürse, en erken Android 11 ile yüksek ihtimalle Note 8'e nisan-mayıs diyebiliriz

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
GODfloky Redmi Note 8'e Android 11 en erken 6-12 ay içerisinde ulaşacak
Daha android 10'u tamamen veremediler Nisan içerisinde Android 11 nasıl ulaşsın ?
Miui 13 Nisan gibi duyurulur Yaz sonuna doğru Redmi Note 8'e ulaşır o aralarda da Android 11 ile gelebilir ama yakın tarihte bunu beklemeyin
Ek olarak bu cihaza Android 11 hiçe yakın bir şey katacak zaten orta segment bir cihaz ve Miui ile boğuluyor bu yüzden fazla heyecana kapılmayın.

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
GODfloky Redmi Note 8'e Android 11 en erken 6-12 ay içerisinde ulaşacak
Daha android 10'u tamamen veremediler Nisan içerisinde Android 11 nasıl ulaşsın ?
Miui 13 Nisan gibi duyurulur Yaz sonuna doğru Redmi Note 8'e ulaşır o aralarda da Android 11 ile gelebilir ama yakın tarihte bunu beklemeyin
Ek olarak bu cihaza Android 11 hiçe yakın bir şey katacak zaten orta segment bir cihaz ve Miui ile boğuluyor bu yüzden fazla heyecana kapılmayın.
Android 10'un tamamen verilememesinin sebebi geliştiricilerin beceriksizliği. Xiaomi şu zamana kadar neyi düzgün yaptı da android 10'u tamamen verebilsin ki? Ayrıca android 11 verilmesinden kastım kapalı betaya geçilmesi konusuydu. Bence Nisan Mayıs gibi MIUI 12.5 ve a11 verirler. En azından beta için.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Android 10'un tamamen verilememesinin sebebi geliştiricilerin beceriksizliği. Xiaomi şu zamana kadar neyi düzgün yaptı da android 10'u tamamen verebilsin ki? Ayrıca android 11 verilmesinden kastım kapalı betaya geçilmesi konusuydu. Bence Nisan Mayıs gibi MIUI 12.5 ve a11 verirler. En azından beta için.
Kendi ağzınızla söylediniz hocam sorun geliştiricilerle alakalı veya değil şuan bir çok kullanıcı güncelleme alamadı :)
Şuan Rom Internal'de yani kapalı şekilde test ediliyor Mi 9T 5 ay kalmıştı bu süre artabilir azaladabilir
Çin kabalı betası için evet android 11 ve miui 12 ile birkaç güncelleme alır muhtemelen ama süresi hakkında fikrimiz yok
zaten fazla bir şey de beklemeyin çünkü miui 12 deki gibi hüsran olacak bu cihaz için.

UtkuYunus1997

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
4
Yalnız mi9t alarak ne kadar iyi bir karar vermiş olduğumu birkez daha gördüm. 12.5 geleceğine direk 13 yapalım bitsin gitsin.

Üst Alt