MIUI 12.5 Miui 12.5 Closed Beta Rom 21.9.15 Redmi Note 8 Pro - Android 11

Mondreas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
poco x3
Konular
4
photo_2020-12-27_21-22-10-jpg.136509

Merhaba.

Bildiğiniz üzere, xioami beta güncellemelerini sadece çin bölgesinde veriyor. Tabi herkesin erişebildiği sürüm olan açık beta için bir çok kez deneme yapmaları gerekiyor. Bu sebeple kapalı beta adını verdikleri ve sınırlı üyenin erişebildiği romlar ile romu stabil hale getirmeye çalışıyorlar. Aşağıda linkleri bulunan romlar kapalı beta romlarıdır ve elbette bazı durumlarda riskli olabiliyorlar. Bu romları daha önceleri kurar iken korkuyorduk çünkü acaba brick olabilir mi diyorduk. Ama artık buda çözüldüğüne göre sorunsuzca yükleyebiliriz. Ben 20 sürümünden bu yana hergün kuruyorum ve şimdiye bug falan gözlemlemedim. İsteyen kurabilir.

Sadece Çin ve İngilizce dili mevcut.

screenshot_2021-01-26-19-01-58-780_com-android-settings-jpg.139760
screenshot_2021-01-26-19-07-58-627_com-android-settings-jpg.139761
Android 10 Miui Romundan Android 11 Çin Miui Romuna geçiş

Merhaba,

Önce Linkini vereceğim konumda yer alan Stok romlu cihaza Custom Twrp Recovery Kurmak adlı çalışmamı okuyup cihazınıza Miui A10 twrp kurmanız gerekecek. Link: Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 09.02.2021

Daha sonra ;

Adım 1 : Twrp ana ekranına girin. miui 11 twrp recovery dosyasını cihaza atıyoruz
Adım 2 : Wipe menüsünden System,data,cache,vendor siliyoruz.
Adım 3 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda cihazınıza attığınız a11twrp.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.
Adım 4 : Daha sonra ana menüye tekrar gelelim advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısını gördünüz mü? Tıklayalım :) Kuralım
Adım 5 : Restart recovery yapalım ve cihaz diğer twrp de açılsın. Yeni açılan twrp çince açılabilir, sağ üstte ayarlar simgesi, daha sonra dünya simgesine tıklayın, orada yer alan ingilizceyi seçin
Adım 6 : Format dataya gelin ve silin. Daha sonra ana ekran advanced menüsünden patch system verfty sekmesini tıklayın, gelen ekrandan yukarıdaki tiki koyup kaydırın. Ve restart menüsünden tekrar restart recovery yapın ( Şifrelemeyi önlemek için çift kurulum yaptık)
Adım 7 : Cihazımıza dosyaları atıp , Twrp ana ekran install bölümünden attığınız dosyaları, sırasıyla Çin beta rom+ magisk 21.1 + nikgapscore şeklinde kuruyoruz.
Adım 8 : Daha sonra ana ekran advanced menüsünden patch system verfty sekmesini tıklayın, gelen ekrandan yukarıdaki tiki koyup kaydırın. Ve restart menüsünden tekrar system diyin.
Adım 9 : Bu kadar, gelen güncellemeleri yüklemek içi her seferinde rom+magisk+gapps kurmanız gerekecek.
Güncelleme ;

Redmi Note 8 Pro Closed Beta Rom's
Android 11 twrp :
Google için NikGapps :
Magisk 21.4 :
Türkçeleştirme ( Kısmi ) :
*** Güncelleme Nasıl yapılır ? : Kurulum anlatımları ile beraber çin romu kurduktan sonra, yeni bir güncellemede, Rom dosyamızı cihazımıza atıyoruz. Artık format data yada wipe işlemi yapmıyoruz. Twrp ana menüden romu yükledikten sonra recovery kaybolmaması için magisk kurmalısınız. Eğer google servisleri kurduysanız her güncelleme sonrası her seferinde gappsı kurmalısınız. Ve her seferinde cihazı restart etmeden önce advanced menüde yer alan patch system verifyt menüsündeki tik işaretini koyarak yükleyiniz. Kurmanız gereken ve her kurulumda zahmet çıkarmayan magisk ve gappsı ekledim.

Özetle Yeni güncelleme : rom+magisk+gapps+Patch sysyem verifty...
Rom'u beğenmeyenler, Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 16.12.2020 konumu inceleyerek nasıl yol izlemeli görebilirler.

**Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.

***Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine aittir, düzenleme hakkı ise bana aittir. Eklenmesini veya düzenlenmesini istediğiniz bir bilgi için beni haberdar etmeniz yeterli.

Güle güle kullanın
türkçe dil yükleyebilirim hocam eğer isterseniz
ücretsiz

eucly79

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yücel öz
Cihazım
xiaomi redmi
Konular
6
Hocam kullanıyor msun romu? Hangi gapps kullanıyorsun birde bildirim sıkıntısı yaşıyor musun? Bildirim sıkıntısı derken bildirim gelmeme vs.
Kullanıyorum, 31 Aralık 2020 nikgapps kurdum, bildirimlerde sorun yok, arama ekranında da sorun yok.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Güncelleme ;

Miui 21.3.16 :

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Miui 12.5 closed beta konumuz google indekslerinde 2. sırada yer alıyor. Herkesin eline sağlık. clap~~

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

cagri0102

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
15
Güncelleme ;

Miui 21.3.16 :
Davinci kullanıyoruz 2 3 arkadaş bu china beta da bildirim sorunu yaşıyoruz ya :( Ekranı kilitleyince 5 10 dk geçtikten sonra bildirimler düşmüyor telefona(Whatsapp telegram vs.) Bunun hakkında fikriniz var mı hocam?

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Davinci kullanıyoruz 2 3 arkadaş bu china beta da bildirim sorunu yaşıyoruz ya :( Ekranı kilitleyince 5 10 dk geçtikten sonra bildirimler düşmüyor telefona(Whatsapp telegram vs.) Bunun hakkında fikriniz var mı hocam?

Batarya ayarları, pil tasarrufu bölümüne girin, orada senaryolar olması lazım. Uyuyunca wifi ve mobil veri kapat gibi. Orayı kapatın.

Düzelme olmazsa bir diğer çözüm, hangi uygulama uyuyorsa kişisel ayarlarından tasarrufu kapatın.

cagri0102

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
15
Batarya ayarları, pil tasarrufu bölümüne girin, orada senaryolar olması lazım. Uyuyunca wifi ve mobil veri kapat gibi. Orayı kapatın.

Düzelme olmazsa bir diğer çözüm, hangi uygulama uyuyorsa kişisel ayarlarından tasarrufu kapatın.
Denemiştik daha önce hocam ama bir daha deneyelim bakalım teşekkürler.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Denemiştik daha önce hocam ama bir daha deneyelim bakalım teşekkürler.

Whatsap,telegram gibi uygulamaları titanium backup, swiftbackup vb uygulamalar ile geri yüklediyseniz çin betada bildirimler geç düşüyor. Çözüm bulamadım

Ama bu uygulamaları sıfırdan kurarsanız bildirim sorunu olmuyor.

cagri0102

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
15
Whatsap,telegram gibi uygulamaları titanium backup, swiftbackup vb uygulamalar ile geri yüklediyseniz çin betada bildirimler geç düşüyor. Çözüm bulamadım

Ama bu uygulamaları sıfırdan kurarsanız bildirim sorunu olmuyor.
Yok 0 dan kuruyoruz onu da denedik :)

Üst Alt