- Adım
- Efe
- Cihazım
- poco x3
- Konular
- 4
türkçe dil yükleyebilirim hocam eğer isterseniz
Merhaba.
Bildiğiniz üzere, xioami beta güncellemelerini sadece çin bölgesinde veriyor. Tabi herkesin erişebildiği sürüm olan açık beta için bir çok kez deneme yapmaları gerekiyor. Bu sebeple kapalı beta adını verdikleri ve sınırlı üyenin erişebildiği romlar ile romu stabil hale getirmeye çalışıyorlar. Aşağıda linkleri bulunan romlar kapalı beta romlarıdır ve elbette bazı durumlarda riskli olabiliyorlar. Bu romları daha önceleri kurar iken korkuyorduk çünkü acaba brick olabilir mi diyorduk. Ama artık buda çözüldüğüne göre sorunsuzca yükleyebiliriz. Ben 20 sürümünden bu yana hergün kuruyorum ve şimdiye bug falan gözlemlemedim. İsteyen kurabilir.
Sadece Çin ve İngilizce dili mevcut.
Android 10 Miui Romundan Android 11 Çin Miui Romuna geçiş
Merhaba,
Önce Linkini vereceğim konumda yer alan Stok romlu cihaza Custom Twrp Recovery Kurmak adlı çalışmamı okuyup cihazınıza Miui A10 twrp kurmanız gerekecek. Link: Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 09.02.2021
Daha sonra ;
Adım 1 : Twrp ana ekranına girin. miui 11 twrp recovery dosyasını cihaza atıyoruz
Adım 2 : Wipe menüsünden System,data,cache,vendor siliyoruz.
Adım 3 : Twrp ana ekranındayken install bölümüne gelin, sağ alttan install img tuşuna basın. Ekranınızda cihazınıza attığınız a11twrp.img dosyanızı göreceksiniz. Tıklayın, daha sonra size bunu nereye kuracaksınız diye soracak. "Recovery" tıklayın. Burası önemli, yanlış yere tıklamayın.
Adım 4 : Daha sonra ana menüye tekrar gelelim advanced menüsüne tıklayalım Close Avb 2.0 yazısını gördünüz mü? Tıklayalım Kuralım
Adım 5 : Restart recovery yapalım ve cihaz diğer twrp de açılsın. Yeni açılan twrp çince açılabilir, sağ üstte ayarlar simgesi, daha sonra dünya simgesine tıklayın, orada yer alan ingilizceyi seçin
Adım 6 : Format dataya gelin ve silin. Daha sonra ana ekran advanced menüsünden patch system verfty sekmesini tıklayın, gelen ekrandan yukarıdaki tiki koyup kaydırın. Ve restart menüsünden tekrar restart recovery yapın ( Şifrelemeyi önlemek için çift kurulum yaptık)
Adım 7 : Cihazımıza dosyaları atıp , Twrp ana ekran install bölümünden attığınız dosyaları, sırasıyla Çin beta rom+ magisk 21.1 + nikgapscore şeklinde kuruyoruz.
Adım 8 : Daha sonra ana ekran advanced menüsünden patch system verfty sekmesini tıklayın, gelen ekrandan yukarıdaki tiki koyup kaydırın. Ve restart menüsünden tekrar system diyin.
Adım 9 : Bu kadar, gelen güncellemeleri yüklemek içi her seferinde rom+magisk+gapps kurmanız gerekecek.Güncelleme ;
Redmi Note 8 Pro Closed Beta Rom's Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirAndroid 11 twrp :Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Google için NikGapps :Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Magisk 21.4 :Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Türkçeleştirme ( Kısmi ) :Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir*** Güncelleme Nasıl yapılır ? : Kurulum anlatımları ile beraber çin romu kurduktan sonra, yeni bir güncellemede, Rom dosyamızı cihazımıza atıyoruz. Artık format data yada wipe işlemi yapmıyoruz. Twrp ana menüden romu yükledikten sonra recovery kaybolmaması için magisk kurmalısınız. Eğer google servisleri kurduysanız her güncelleme sonrası her seferinde gappsı kurmalısınız. Ve her seferinde cihazı restart etmeden önce advanced menüde yer alan patch system verifyt menüsündeki tik işaretini koyarak yükleyiniz. Kurmanız gereken ve her kurulumda zahmet çıkarmayan magisk ve gappsı ekledim.
Özetle Yeni güncelleme : rom+magisk+gapps+Patch sysyem verifty...Rom'u beğenmeyenler, Redmi Note 8 Pro - Custom Rom Kurmak- Aosp-Miui // Miui- Aosp Geçişler 16.12.2020 konumu inceleyerek nasıl yol izlemeli görebilirler.
**Konuda yer alan tüm anlatımları doğru ve eksiksiz uygulamak Sizin sorumluluğunuzdadır, yukarıda açıkca belirtilen Özelliklerin Sizdeki eksikliğinden dolayı herhangi bir Sorun yaşamanız durumunda bundan kendiniz sorumlu olursunuz.
***Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine aittir, düzenleme hakkı ise bana aittir. Eklenmesini veya düzenlenmesini istediğiniz bir bilgi için beni haberdar etmeniz yeterli.
Güle güle kullanın
ücretsiz