MIUI 12.5 Miui 12.5 Closed Beta Rom 21.9.15 Redmi Note 8 Pro - Android 11

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Boşuna kaydolduk desenize :)

Yok hocam, bizim kayıt olduğumuz zaten Kapalı stabil rom. Çin beta ile karışmaması amacıyla beta yok dedim, stabil sürümün testlerini yapacağız, eğer seçilirsek.

KayraBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayra
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Bil.Tek.
Konular
7
Yok hocam, bizim kayıt olduğumuz zaten Kapalı stabil rom. Çin beta ile karışmaması amacıyla beta yok dedim, stabil sürümün testlerini yapacağız, eğer seçilirsek.
Telegram grubuna bir liste düştü betaya kabul edilenleri listesi diye bende vardım o liste de. Ama gelen giden olmadı :)

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Telegram grubuna bir liste düştü betaya kabul edilenleri listesi diye bende vardım o liste de. Ama gelen giden olmadı :)

Hindistan için düştü ama global için düşene denk gelmedim. Liste kolayınızda varsa paylaşır mısınız ?

Husso_1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Merhaba, 12.5 kurduğumdan beri bende ara ara karanlık modda kullandığımda beyaz arkaplanlarda uzun kullanıma ve ekran parlaklığına bağlı olarak ekran yanıkları oluşuyor sol üstte saatin yaninda siyah bir çizgi oluştu bir türlü gitmiyor neyin izi olduğunu hiçbir şekilde anlamadım mesela uzun bir Chrome kullanımından sonra ana ekrana dönüp kontrol panelini hafif indirdiğimde ekran komple bulanıklaşınca Chrome butonlarını, altta sekmeleri ve klavyeden bazı yerleri görüyorum bazı wallpaperlarda kontrol paneliyle uğraşmadan da görünüyor bunu şimdilik bazı uygulamalarla erken farkedip hızlı davrandığım için düzeltmeyi başardım veya kendi kendine geçti bilmiyorum ama tekrarlıyor şuan bunları yazarken test için karanlık moddayım ve ana ekrana dönüp kontrol edince tekrar oluştuğunu görüyorum :@ miui 12 de böyle bir şey olduğunu hiç hatırlamıyorum 12.5 kullanırken parlaklığı baya kısmam veya karanlık modu kapatmam gerekiyor olmaması için. Ciddi anlamda canımı çok sıkıyor böyle giderse miui 12 flashlayıp deneyeceğim oluyor mu diye.

Bende Notification Style 21.5.18 sürümünde sadece MIUI olarak çalışıyor Android seçilse bile değişen bir şey yok bilginiz olsun.
21.5.12 de normal çalışıyor 21.5.14 sürümünü denemedim.

Bunların haricinde Autostart'ı denemek geldi aklıma 21.5.18 sürümünde WhatsApp için Autostart'ı kapatıp son kullanılan uygulamalardan WhatsApp'ı kapatmadığım sürece bildirim alabiliyorum kapattığımda ise bildirim uygulamaya girene kadar kesiliyor karşı tarafta tek tik olarak gönderildi olarak görünüyor ben uygulamaya girene kadar da çift tik olmuyor ama Instagramda hala durum aynı Autostart açılmadığı sürece bildirim alınmıyor.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Güncelleme ;

Miui 21.5.18:

MIUI 12.5 China Beta ROM 21.5.18 Full Changelog

▍Update log
Lock screen
Added whether fingerprint recognition is applied to the lock screen switch
Suitable models: Mi 9 Pro 5G, Redmi K30, Mi 10 Pro, Mi 10S, Mi 11, Redmi K30S Ultra, Redmi K40, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Redmi K30 Ultra

Lock screen
Fix the problem that the face password page cannot be entered occasionally
Suitable models: Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 10S, Mi 11, Mi 9

With the new update we can turn off fingerprint unlock for lockscreen.

Now we can use the fingerprint for payments, app lock only.

*Previously we necessarily had to put the fingerprint unlock on the screen lock to use it.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Arkadaşlar geçer diye bekledim farklı sürümler denedim ama yok olmuyor Chrome ile ilgili ciddi sorunlarım var diğer tarayıcılarda bu olmuyor belki aranızdan biri çözümünü biliyordur veya sizde de oluyor mu diye merak ediyorum sizlere sormak istiyorum.

1. Sorun
Fotoğrafların yoğun olduğu yerlerde veya görseller aramasında ekran kaydında gördüğünüz gibi takılmalar titremeler oluyor ben sayfayı kaydırmaya devam ediyorum belli bir yerden sonra düzeliyor aynı yere tekrar geldiğimde tekrar takılmalar oluyor 2 saniye olan videoda arkaplanda sayfanın hareket ettiğini görebilirsiniz. Bu şekilde bir yerden sonra 3-4 kere cihaz kitlendi kendi kendine yeniden başladı.

2. Sorun
Şöyle örnek vereyim atıyorum Google'da bir şey aradım sonra tekrar başka bir şey aramak istedim önceki yazdığımı değiştirmek için arama kısmına bastığım anda önceki sonuçları sanki ss almışım da onlara bakıyormuşum gibi görünüyor ve bir şey yazana veya silene kadar gitmiyor 3. videodaki gibi oluyor orada siyah olmasının sebebi önceki videolarda test için gif aratmam ve o esnada ekranın yine takılıp bir anlık siyah olması.

Evet Chrome de bazı sürümlerde bu sorunlar oluyor hocam. Ben Chrome beta sürümünü tercih ediyorum. Bir nebze daha az oluyor.

Şuan 5.14 sürümündeyim, whatsap ve diğer bildirimler sorunsuz. Tabi öyle bir şey ki 3 gün sonra bir anda whatsap bildirimleri gelmemezlik yapabiliyor. Sanırım izinler arka planda bildirimleri engelliyor yada gapps yüzünden çin servisleri ile çakışmalar yaşanıyor. Elbette Çin'e özel hazırlanan bir romdan beklentimiz çok yüksek değil

Ekran için, şimdiye ghost screen sorunu yaşamadım. Cihazım çin cihazı, belkide bu sebeple yaşamamışımdır. Çünkü a11 çin beta romları çok canlı ve kontrast oranı yüksek grafikler içeriyor ve bu ekran için yorucu,kalıcı sıkıntılar yaratabilir. Diğer Avrupa yada Hindistan cihazı ile çin cihazı arası ekran marka model farkı var mı bilemiyorum. Xiaomi çin harici cihazlarına kırpılmış romlar veriyor. Çin'e özel daha fazla özellik sunarken diğer ülkelere vermiyor.

Husso_1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bu sorun Chrome'un 88.0.4324.181 sürümünden sonra ortaya çıkıyor ben de çözümünü şans eseri öğrendim, son sürümde denedim ve sonunda hallettim hocam. Anladığım kadarıyla sanırım sadece a11 cihazlarda bu sorun görülüyor.

Bu şekilde Chrome'da titreme, donma, takılma ve kasma gibi sorunu olanlar için çözüm şu şekilde

chrome//flags kısmından "Android SurfaceControl" ayarını "Disabled" olarak değiştirdikten sonra Chrome'u son uygulamalardan kapatıp tekrar açınca çözülüyor.

Husso_1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Merhaba, Magisk 23.0 ile birlikte sonunda Safetynet'i gerçek anlamda geçebildim gerçek diyorum çünkü diğer yöntemler sadece göstermelik oluyor ve Netflix'i indiremiyorduk ama bu sefer indirebiliyoruz.

Farkındayım konuyla alakasız ve bununla ilgili konular mevcut ama önceki Safetynet yorumlarına istinaden buraya yazıyorum bu konuyu takip edip Safetynet'i geçemeyenler veya göstermelik olarak geçseler bile Netflix'i indiremeyenler için sade bir şekilde çözüm şu şekilde

1) Magisk 23.0 kullandığınızdan emin olun
2) MagiskHide ile Google uygulamalarından Root'u gizlediğinizden emin olun
3) MagiskHide Props Config modülünü yükleyin sonrasında safetynet fix v1.1.1 modülünü yükleyin
4) Termux üzerinden Fingerprint işlemlerini yapın ve cihazı yeniden başlatın
5) Google Play'in verilerini silip Magisk üzerinden Safetynet testi yapın testi geçtiyseniz Play'den Netflix'i arayın.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhaba, Magisk 23.0 ile birlikte sonunda Safetynet'i gerçek anlamda geçebildim gerçek diyorum çünkü diğer yöntemler sadece göstermelik oluyor ve Netflix'i indiremiyorduk ama bu sefer indirebiliyoruz.

Farkındayım konuyla alakasız ve bununla ilgili konular mevcut ama önceki Safetynet yorumlarına istinaden buraya yazıyorum bu konuyu takip edip Safetynet'i geçemeyenler veya göstermelik olarak geçseler bile Netflix'i indiremeyenler için sade bir şekilde çözüm şu şekilde

1) Magisk 23.0 kullandığınızdan emin olun
2) MagiskHide ile Google uygulamalarından Root'u gizlediğinizden emin olun
3) MagiskHide Props Config modülünü yükleyin sonrasında safetynet fix v1.1.1 modülünü yükleyin
4) Termux üzerinden Fingerprint işlemlerini yapın ve cihazı yeniden başlatın
5) Google Play'in verilerini silip Magisk üzerinden Safetynet testi yapın testi geçtiyseniz Play'den Netflix'i arayın.

Hocam, aslında önceden de geçiyorduk ve netflix görünüyordu. Sorun magiskde. Safetynet testi yapamıyordu ve bunu geliştirici bile kabul etmiş, 23 sürümünde düzelteceğini beyan etmişti. Farklı bir test program ile kontrol ettiğinizde safety pass veriyordu yani.. Yine de anlatımlarınız kalabilir, hiç yapmayanlara yön gösterir. Not : Bu işlem sonrası hemen google play tarama yapmadığı için bir kaç dakika netflix görünmeyebilir. Sabredin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güncelleme ;

Miui 21.5.19 :

MIUI 12.5 China Beta ROM 21.5.19 Full Changelog

▍Update log
Radio
Improve accessibility mode experience

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye