Yardım MIUI 12.5.8 Güncelleme sonrası SIM Kart okumama problemi

VedatH55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vedat
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Merhabalar değerli forum sakinleri. Bu akşam üzeri babamın telefonuna MIUI 12.5.8 güncellemesini yaptım. Güncellemeyi bitirdim telefon açıldığında sim kartı görmemeye başladı. Sim kartı başka telefonda denedim çalışıyor. Başka simkartı telefona taktım çalışmıyor. IMEI kontrol ettim çift imei ikisi de gözüküyor. Ne yaptımsa olmadı. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Bilen birisi yardımcı olabilir mi lütfen? IOS kullanıcısıyım android bilgim zayıf. Çok basit bir şeyi gözden kaçırıyor olabilir miyim? Master ayarlarından iki sim hanesi de ‘unknown’ olarak gözüküyor.

VedatH55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vedat
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Redmi note 8 pro. ChatGPT ile biraz yazıştım. Bizm telefon china imiş. Yüklenen sürüm Global olduğu için böyle bir problem olmuş diyor. China rom atınca düzelir diyor. Ne kadar doğru söylüyor bilmiyorum :))

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
hayır alakası yok. Baseband uçmuş muhtemelen çift sim kayıtlıdır cihazınız. Yurt dışı imei atılmış cihaz mıydı?

VedatH55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vedat
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
hayır yurtdışı değil. türkiyeden alınmış kayıtlı cihaz.

VedatH55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vedat
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
evde kendim rom yükleyebilir miyim peki china rom yüklesem düzelir mi? bir de rom yükleyince içindeki veriler gidiyor mu

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Global değil diyorsunuz, türkiye cihazı diyorsunuz bir çelişki var. Rom yüklemeyle falan bu sorunlar düzelmez. Çin model note 8 proların hepsinde zaten global rom yüklü kullanıyor insanlar. İmeileiri edevletten sorgulayın kayıtlı ve model note 8 pro olarak çıkıyorsa eğer yurt dışı değildir.

VedatH55

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vedat
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
edevletten sorgulama yaptım. benim de aklıma o geldi ama orda da sıkıntı yok. Güncellemeye kadar çalışan baseband neden güncellemeden sonra gider? bana pek donanımsal gelmedi. milyonda bir olacak şey başımıza gelmediyse eğer. Telefonla konuştu kapattı güncellemeyi yaptık. yükledi ve simkartı okumadı

Üst Alt